tentang
banner
tutor
fb
home

Saturday, December 31, 2011

Welcome 2012, goodbye 2011



Selamat datang 2012
selamat tinggal 2011..


Tutup "buku" lama
buka "buku baru..


Yang pahit dilupakan
yang manis dikenangkan..


Moga segala amalan kita
diterima ALLAH
tak kira masa dulu,kini dan akan datang
InsyaALLAH ..


n/y : Apa motif gambar??
hikhik..
suka suki ai laa..
wekk!!



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Sophea Isabella secantik mama sehandsome papa!

Sungguh manis,comel,cute baby girl ini..
ibu bapanya orang terkenal kan..
anaknya terkenalah tempias..
hikhik..
comel baby ni..
jom layan pic Sophea Isabbe


























Amacam?? comelkan..
teruja ai tengok..
muahahaha..
terasa nak tawen cepat-cepat..
pastu plan ada anak..
ahakz!! mengarut!!


- keluarga bahagia..amiiinnn -


lebih banyak gambar leh tengok sini..


n/y |: Turut bahagia pabila
melihat kebahagiaan
orang lain..



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, December 30, 2011

RESEPI : Sweet potato versi YUI

Nampaknya ada yang tanya camne ak buat sweet potato <--- suka hati ak nak panggil apa kan?? Hikhik.. jadi demi menunaikan janjiku agar tidak terlerai, ak bagitahu cara yang amat-amat mudah coz budak tadika pon leh wat okies!!




BAHAN - BAHAN

1) Kentang * ikut suka kome nak banyak mana
2) Bawang besar * xkisah warna merahke or yang kuning tu
3) Mayonis * ikut la nak brand apa janji mayonis!
4) Lada hitam * beli aja yang siap jual dlm botol kecil tu okies
5) Sedikit garam


CARA  MASAK

1) Haruslah kome kupas kulit kentang tu a.k.a bogelkan ia dan potong ikut suka.. ak potong dadu..jangan terlampau kecik yer..
2) Kemudian,rebus kentang itu. Make sure,panaskan air dulu.. then baru masuk kan kentang..camne nak tau dah empuk? amik garfu dan cucuk kentang tu. lau leh "lut" empukla tu.
3) Bawang pon dipotong dadu.. bak kata masterchef..hikhik..
4) Buh kentang yang dipotong dalam mangkuk, masukkan bawang, then beberapa sudu mayonis, seberapa banyak lada, dan sedikit garam.


- harus ku tunjuk potongan ala masterchef kena tendang! hakhak -


Okies, DONE!! Senangkan?? cuma malas dengan idak aje tau.. so, settle.. mudah aje.. ak memang suka resepi yang mudah,senang,jimatkan masa.. ai likeeeee!!!


SELAMAT MENCUBA YER ♥♥


IKLAN : Terima kasih najihah untuk entry ini, terharu!!


n/y : Ni cuti..nak try masak apa plak ea.
erm,mood ada ke takde t..hihih..



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

" Tagline Blog Aku CUN "



Terasa macam semalam ak baru buat 
* terima kasih kerana ramai komen
skang dah aktiviti ke 6..cepat!!
like it..


- harus ada ini, WAJIB -



so,ak wat last minute ni..
setelah tersangat bz mengalahkan PM kita..
ahakz!! <--- berangan lebih!


Apakah tagline blog ak dan kenapa??



Corat Coret NUSHA

Ini hanya tajuk blog daku,
menceritakan segala coretan yang masuk dek akal
pengalaman manis, mungkin juga pahit
sekadar perkongsian bersama


yang di atas inilah tagline ak..
seperti tagline untuk geng fiQ'Ra
dalam aktiviti ke 3..


ak sedaya upaya menggunakan akal ak
untuk berfikir dan gunakan hati ak untuk merasainya..
seterusnya, akan ak luahkan melalui jari..
maka terhasillah blog ini


dan kadang-kadang emosi
telah mengganggu akal ak
untuk berfikir sematangnya..
maafkan ak kerna ak insan serba kekurangan ea ^__^


Pilihan hadiah lau yui terpilih
* xkisah mana satu ea


kategori 1 ( gift post ke rumah )
- coach keychain (RM90) by Boutique Pisces
- syria ombak rindu (RM48) by E Shop House
-  shawl (RM20) by Ana Adni Collection
- sehelai pashmina (RM19) by Haz Hijab Collections
- tudung by Miss Ladyanna Shop
- shawl by Shawl Ayu Cinta
- perfume by Ana Amalina



IKLAN LAIN :

TEMPAH T SHIRT GENG fiQ'Ra, SEKARANG

************************

jom daftar + join GENG fiQ'Ra------>> GENG fiQ'Ra◕‿◕
GENG fiQ'Ra ni untuk ape..??------->>STARTING◕‿◕
blogger card awak di sini------->>klik sini◕‿◕
senarai GENG dalam (aktiviti 1)--------->>intro GENG◕‿◕
senarai GENG dalam (aktiviti 2)------>>jangan pandang kamera◕‿◕
senarai GENG dalam (aktiviti 3)------->>Jom Reka TAGLINE◕‿◕
senarai GENG dalam (aktiviti 4)-------->>Bakat Terpendam◕‿◕
senarai GENG dalam (aktiviti 5)----->>Story Aku & Lagu◕‿◕



n/y : Done aktiviti ke 6 ini..
pasni bercuti lagi!
yeehaaa!!!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Nikah Gantung




MAKSUD

 Nikah gantung adalah bermakna
pernikahan dimana pasangan
pengantin tidak duduk serumah
dalam satu-satu tempoh yang ditetapkan
hasil persetujuan bersama
kedua belah pihak...


Tanggungjawab diberikan oleh suami
kepada isteri juga diringankan 
dan boleh dilepaskan...



SEBAB BIASA

1) Suami tak mampu sara hidup sepenuhnya kos hidup
isteri seperti rumah sewa, pakaian dan sebagainya

2) Pasangan masih lagi menuntut dan belajar

3) Belum bersedia beri komitmen sepenuhnya
dalam menjalankan tanggungjawab berumahtangga



TUJUAN UTAMA

Elak berlaku zina dan kelahiran anak luar nikah

Lebih banyak informasi DI SINI




n/y : Saja perkongsian bersama
di hari Jumaat.
bukan bermakna ak nak
nikah gantung ea!!



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, December 29, 2011

Berhati-hati kerana takut tersilap langkah

Kerana MULUT badan binasa..
Kerana  JARI hati terseksa..
Kerana RUPA jiwa merana..






Berhati-hatilah hendaknya..
Maafkan YUI andai tersalah bicara ea..
sayang kome yang sudi singgah ^__^
hikhik..


n/y : Ntah jadi minggu ini..
atau bulan depan aje..
excitednya!!



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Sweet potato versi YUI <--- nyum3!!

- maaf ea,gambar camni aje ak taruh! -


sekali buat+rasa  terasa umpphhh!!
hikhik.. lebih-lebih lak kan..
haa..harusla ak masak if dah cuti lelama tu kan <-- maaf Cikgu BM
memang MUDAH, MENYELERAKAN!!


pernah buat??
senangkan.
sedap lak tu.. * bukan puji diri sendiri ea
nak resepi ke??


hikhik.. selera ak makan..
habis target ak lau dok umah di SS..
hahahah..


nama aje sweet tapi rasanya
cam yang kat kenny rogers tu..
hehehe..


n/y : sedang memikirkan sesuatu..
jadi atau tak ea??
erm...



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Selamat datang Nur Zahirah Amira - 20/12/2011

Alhamdulillah..ak telah kembali setelah bercuti agak "lama" * lama lah sangat!! Kenapa?? ehem-ehem.. alaa.. saja la nak cuti..aktiviti biasa aje.. tapi jadila..hilangkan boring..hikhik.. so, antara yang besh ialah melawat "anak sedara" seperti yang telah tertulis dalam entry ini.. 


- inilah Nur Zahirah Amira -


Kalau sebelum ini ak p melawat anak sedara yang bernama Syed Haninda Aulia', kali ni mai jenguk Nur Zahirah Amira.. alahai..cute baby ni..comel-comel belaka anak sedara mak long yui ni.. ada macam mak long YUI dak??? ahakz..


Okies,layankan aje pic tak seberapa ea.. 





- nape tgk mak long sayang?? -


- adik perempuan daku -


Haa.. itulah dia Nur Zahirah Amira.. cute kan?? hikhik.. adik ak kat atas ni pon nak gak gambar dia!! sibuk aje..hikhik.. takdelah..gurau okies.. so, ini aktiviti terawal ak Ahad lepas.. berjumpa dengan anak menakan.. t jumpa lagi ea.. will miss u!!






IKLAN : Ak dah dapat hadiah semalam
sempena tagline ini..
TQ ea Mas..
suka sangat!!


n/y: Tak sangka ramai yang miss ak..
muahahaa.. gelak jahat!!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

ST 19 # = Rindu itu asyik juga seksa ---> rindu yui tak??



Rindu itu kadang-kadang mengasyikkan
rindu juga kadang-kadang menyeksakan...


ehem-ehem..yui dah kembali..
ada yang R.I.N.D.U tak?? ahakz!!
perasan toi!!


n/y : Terima kasih kepada mereka
yang sudi singgah sini
even tau hanya ada
entry autopublish ^__^




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, December 27, 2011

Kamus FACEBOOK untuk anda ^__^



Pada yang suka citcat,leh la gunakan simbol
kat atas ini sebagai rujukan..
selamat berFACEBOOK ea kawan-kawan..



gambar ak peroleh dari


n/y : Ini last autopublish ke-4..
sok blog menyepi..
nantikan daku lusa ea..
InsyaALLAH..










guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, December 26, 2011

Jangan pernah menyerah untuk mencuba!



Maka janganlah kita mudah menyerah
selagi upaya cuba dan terus mencuba
InsyaALLAH pasti ada hasilnya....


gambar ak peroleh dari FB kawan daku
sebab comel,itu ak kongsikan ^__^



n/y : Ini entry autopublish 
ke-3..
hope yang singgah tak jemu..
will back soon..






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Sunday, December 25, 2011

Isu lirik lagu It will rain by Bruno Mars





Dear Muslim Friends ,



kalau dengar lagu It Will Rain by Bruno Mars , harap2 jangan ikut nyanyi sekali la yea, sebab ada bait lirik yang boleh bawa kita ke arah murtad ( for Muslims) .

kalau boleh tak payah dengar langsung .



... ni lirik nya :
There's no religion that could save me ( tiada agama yang boleh selamat kan aku )
No matter how long my knees are on the floor ( tak kira berapa lama melutut di lantai )

tiada agama?? jaga2.. Allah murka nanti, sebab kita terleka... Tolong sebarkan ! Jika kamu cinta Allah.



* Sume kat atas ak copy 100% dari FB.. maaf ea,ak tak berapa nak layan lagu owang putih..tu sebab tahu tak tahu ^__^




----- > autopublish 2








guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Saturday, December 24, 2011

Konsert Untuk Rakyat - Maher Zain di Stadium Ipoh



TEMPAT : Stadium Ipoh, Perak
TARIKH : 24/12/2011
MASA : 8.00 PM


Dijangkakan 20 buah lagu bakal dinyanyikan
oleh Maher Zain..
Tiket percuma diberikan kepada yang sempat!!
* kalau tak dok diam-diam ea


Ak xp.. coz ak berapa minat
sebarang konsert..
xkisah nasyid or lain-lain..
lebih selesa duk depan tb..
takdela sesak bagai..


Kepada yang pergi,
selamat pergi dan kembali ea..
selamat berhibur ^__^



n/y : Ini adalah entry
autopublish yang pertama
jangan marah naaa..





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, December 23, 2011

Menyepi dan menghilangkan diri

Siapa yang bakal menghilangkan diri??
akula..
sapa lagi..
bila??
bermula 24/12/2011 hingga 28/12/2011
lama tak??
alaaa..
baru 5 hari kan..


ada yang suka ak menyepi??
silakan..
kerana ak tidak akan "bersuara" selama 5 hari tersebut..
bergembiralah kalian seadanya..


pada yang setia??
sabar ea sayang-sayang semua..
InsyaALLAH ak akan kembali..
seperti biasa mulai 29/12/2011...


ak nak kemana??
of course ak CUTI..
cuti apa??
cuti AL ak laa..
apa lagi..
apa kau ingat orang nak tunang, kawen, beranak, sakit aje leh cuti * hikhik,ngarut!


Nape lama sangat??
biarlah..bukan selalu..
ke ada apa-apa??



Shhhhhhhh!!
senyap..
jangan nak wat gosip okay!


- nah!! tatap puas-puas ea..hikhik -


Nampaknya 5 hari ini,entry autopublish ea..
harap adalah sudi kunjung..
InsyaALLAH t ak bw balik ea..
JANJI!! 

n/y : Daku OFF9 okies..
nantikanlah ak..
InsyaALLAH..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

PENDAPAT : Salah atau tidak buat entry autopublish??

Entry permulaan adalah mengenai doa masuk masjid/surau .. sama-sama kita amalkan.. opss!! sila abaikan entry jiwang ak ini.. even ada yang kata poyo * ai tak kisah pon, hikhik..Sekarang entry kedua, tetiba ak nak kongsi+tanya pendapat kalian..




Salahke ea nak wat entry autopublish?? alaaa..yang kome siap-siap taip entry, kasi cun habis, kasi meletup ayat, pastu p kat post option scheduled at > masukkan hari dan masa yang kome nak.. tau kan?? pernah wat gitu?? ak pernah aje.. * mengaku okies!




Kenapa ak buat begitu??

1) Ak xnak blog usang ak sepi walau beberapa hari
2) Biar traffic berjalan sebaiknya even blog ak sehari hanya lebih kurang 40!! * xkisah semua tu
3) Taknak kasi orang yang sudi berkunjung berkali tapi hanya melihat entry yang telah dibaca olehnya
4) _____________ sila isi ea!



Haa..itu antara sebabnya la ea.. bukan apa,selalu lau ak buat entry gitu, ak akan nyatakan di hujung ayat.. ehem-ehem..pernah nampak?? ala.. macam entry ini.. Tapikan even entry ak autopublish, dan ada yang sudi singgah+komen apa patut.. gembira tak terkata.. ak PASTI akan balas jejak mereka setelah ak kembali.. dont worry beb.. BW tetap BW okies.. cuma masanya sahaja..


- semua gambar dari google okies -


Amacam dengan kome?? salahke tak lau buat entry autopublish ni?? lain orang lain citarasanya kan.. sama-sama kita berkongsi pendapat yer..


IKLAN : Sape yang tercari-cari jurugambar
leh kunjung ke blog Agiegieedgephotography
kerana hasilnya sangat kreatif+teruja woww!!



n/y : Nak tau pendapat kome..
suka atau tak..
boleh atau tidak..
untuk rujukan ak ini..





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

TJ : Doa semasa memasuki masjid






Ya ALLAH ampunilah dosa-dosaku dan
bukakanlah pintu-pintu
kurniaanMU dan rahmatMU



n/y : Time masuk surau pon 
boleh baca doa yang sama ^__^
sekadar perkongsian bersama




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, December 22, 2011

Coretan bersama sebagai kenangan

Inilah diari hatiku..
kisahku dan dia..
kenangan kita bersama..
InsyaALLAH ak coretkan..




didalam buku serba biasa..
hanya disaluti pembalut hadiah pemberianmu..
sebagai tanda ak menghargainya..



coretan sebagai kenangan..
suka dan duka..
tangisan dan ketawa..
semuanya tertulis..



untuk apa??
sebagai bahan..
untuk tatapan dikau suatu hari nanti..



bila??
jika kau tertulis sebagai salah seorang dalam hidupku..
atau
jika kau rasa tidak memerlukan ku lagi..


kenapa??
sebagai bahan untuk dikau kenangkan..
pahit manis sepanjang kita bersama..
moga kekal dalam ingatan..


InsyaALLAH..
moga ALLAH makbulkan doaku
setiap hari ak titipkan....
tak pernah lekang dari bibirku..


yang menyayangimu,
Yui


n/y : Buku tu adalah diari isi hatiku..
kenangan bersama ^__^
jiwang lak dah ~






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Sertai kerana GANJARAN <-- lama mana sangat kan

Fahamke apa yang cuba ak sampaikan?? berkaitan dunia blog/fb/apa saja berkaitan.. entry ini terhasil setelah melihat apa yang berlaku malam tadi * wall di FB  Kesian plak ak pada cik empunya, pening memikirkan kerenah manusia..




Macam kes cik empunya, adalah mengenai group ini.. * ak salah seorang ahlinya Bukan apa, group ini memang ada saja aktiviti yang besh belaka+ ada hadiah yang bakal dimenangi.. yang menjadi pointnya sekarang, ada yang nak join group dek kerana TERPIKAT dengan ganjaran/hadiah yang menanti..




Oh ya. bagiku, kalau setakat nampak hadiah saja, tak guna ea.. bukan apa, selarikan niat tu.. nak wujudkan perhubungan yang sihat di kalangan kawan-kawan.. dan ak pon rasa cik empunya mempunyai niat sebegini kan..


Nasihatku, cik empunya leh approve saja sapa yang sudi join dan juga ignore saja.. terpulangkan.. yang mana mudah+menyenangkan hati.. kita kehilangan 1 tapi InsyaALLAH ada 10 yang menanti.. toi kan?? Lagi satu yang suka tanya benda sama, cuba baca sehabisnya.. baru akan mengerti.. ini nak mudah, terus tanya aje.. * mungkin ak juga pernah buat ^__^




Kepada cik empunya, sabar ea.. inilah salah satu dugaan.. hikhik..kecil ag ni..bakal menanti yang besar, kita tak tau kan.. sabar ea sayang.. cabaran dunia .. moga settle semuanya ya!!


n/y : Maaf lau ada yang terasa
atau apa saja..
xder niat lain melainkan 
apa yang ak rasa okay..






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

ST 18 # = Cinta dan kesempurnaan



"True love does not come
by finding the perfect person,
but by learning to see an
imperfect person perfectly."



"Cinta sejati tidak datang
dengan mencari orang yang sempurna,
tapi dengan belajar melihat orang
yang tidak sempurna dengan sempurna"




n/y : Oh,jiwang lak pagi-pagi ini..
hikhik..jangan marah naaaa...




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, December 21, 2011

Kupon Burger King <-- hope tak jadi cam kepsi!



Teruja la tu lau tengok bab kupon kan..
hikhik.. * ak jarang makan Burger King, tu tak teruja sangat
Jadi, ak kongsi la kupon Burger King ni pada yang belum tau..


So, print la ea..
dan baca apa yang dok ada tu..
selamat menjamu selera ---> Burger King


Jangan jadi cam kes kepsi aritu sudah..
geram aje!!
nasibla ak dok "pantang" makanan segera ni..
melepas la ak nak Burger King..


n/y: Lama xmakan Burger King..
sedap ag tak ea??
hihih..





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

" Story Aku & Lagu "



Kali ini sudah aktiviti ke- 5..
cepat sahaja aktivitinya ea Mas.. bagus2..
Nak tau lagu yang memberi maksud dalam ea..
erm. ada ke x.. ada tapi banyakla dear..

Yui pilih antaranya ea..
tengok dulu video pendek dari si dia



video


sapa leh perasan lagu apa itu??
inilah namanya lagu dari kumpulan



Kenapa lagu ini??
macam lagu sedihkan..tapi itu yang ak suka..
bukan bermaksud terjadi padaku..
tapi kesyahduan lagu ini
memikat hatiku..


dan lagu ini shapit yang kenalkan..
terus ak jatuh cinta..
terus dia nyanyikan untukku..
terus dia wat video pendek untukku..


terharu sangat!!!
dan tetiba ak terfikir
* lama dah dia tak nyanyi untuk ak
idea ni!! nak minta nanti..
hikhik..


kalau nak tengok ak nyanyi
ad di sini ea..
hihihi.. * malu lak bila tangok video tu!! 



n/y : Ok done aktiviti ke-5 ini..
hope memuaskan hati pihak admin ea
TQ ^__^




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

WW ♥♥- 27 Apa lagi kena "buang"? cer bagitahu






n/y : Perbezaan yang lama dan kini..
macam mana nak check??
leh tengok di tutor ini..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, December 20, 2011

Copy entry orang lain bulat-bulat <--- cian tau!

Kome pernah merasainya?? dok sedap-sedap bw tetiba tengok entry sorang blogger ni seakan-akan/serupa/sama/sebijik cam entry yang kome taip!! wowww... teruja ke?? geram ke?? sakit hati?? atau abaikan sahaja??



Owh ya.. bagi ak, biarlah.. ALLAH tau mana betul mana idak.. kalau udah ayat sebiji, warna je tukar-tukar, ayat dok kecik besar, perkataan serupa.. itu namanya apa?? copy and paste kan.. tapi kan, tak kisahla.. bukan apa,kes macam ni pernah terjadi pada sis eintan * lau tak salah time tu dia wat bloglist  rasa cian lak bila baca..


Tapi kita as friend, nasihatkan just sabar.. orang tu nak copy tapi tak reti lak nak tukar.. tukar sikit-sikit.. janganlah seakan sama.. ish..sedihkan lau jadi.. dan pernah jadi pada ak adalah masalah letak gambar.. actually ak amik dari google image, tapi ada blogger gtau tak sangka pic dia ak jadikan dalam entry ini..hikhik..* nasib dia tak marah!!


- semudah ABC kalau nak -


Siyes, cara paling mudah adalah dengan minta izin atau kreditkan saja pada owner asal..xsusahkan?? kita sendiri yang suka cari susah even bendanya senang.. 



n/y : Eh, benda camni tak jadi pada ak.
tetiba aje ak nak wat entry ini..
pabila melihat gerak geri manusia..


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Rezeki ALLAH dapat baby girl ♥♥

Baru tadi dapat berita gembira dari abah.. siyes!! bersyukur ke hadrat ALLAH kerana zuriat yang telah dilahirkan.. kalau aritu sepupu ak dapat baby boy, dan sorang lagi sepupu Nor Zakiah selamat lahirkan baby girl.. alhamdulillah.. selamat semuanya..


- inilah sepupu ak, Kiah -


Tak dapat ak pastikan dia lahirkan secara normal atau pembedahan.. InsyaALLAH t nak jenguk dia samada di hospital atau dirumah saja nanti.. tahniah wei!! kedua-dua sepupu ak yang rapat telah selamat melahirkan baby mereka.. ak tumpang bahagia!!!


 - time pernikahan along -


Nanti dah tengok,ak upload gambar baby lak ea.. xsabarnya mak long yui nak jenguk ^__^


n/y : alhamdulillah..
semuanya dipermudahkan..
amiinnn...



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Kau hadir lagi dalam hidupku!


Lihat..
kau hadir lagi..
kali ini sudah berhari..
sakit gak hati ini..
tapi apakan daya..
bukan selalu..
sebulan sekali pon kita jarang bertemu..


Dan kali ini..
kau hadir tanpa diduga..
nasib satu..
lau dua camne??
risau gak..


Dan paling ak sesali sikit.
kau hadir pada tempat tak sepatutnya!!
arghh!!


Tak pasal-pasal kena tegur!!


Customer : Nape ngan hidung tu??
Aku : Takde apa-apa.. tetiba nak mai lak benda ni


- nampak tu!! sabar jelaaa -


Tu dia habaq mai..
hati sedikit kecewa..
kerana kamu JERAWAT yang bertepek di HIDUNGku ini..
oh ya,abaikan bulu mata ak yang tanpa mascara * coz xsuka pakai!!
suspen tak citer ak ni?? ahakz ^__^


n/y : dah hampir seminggu ni..
saja nak mai la tu..
huhuhu..



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

PENDAPAT : Pilihan hati atau pilihan keluarga?

Assalamualaikum dan selamat pagi.. mula-mula, ak nak ucapkan terima kasih kepada sesiapa yang komen entry kesedihan daku ini.. yup!! ak kuat.. InsyaALLAH.. inilah pasang surutnya.. hikhik.. okies,abaikan kesedihan.. jom kongsi pendapat..


Sape dengar hot fm pagi ini?? ala yang rancangan dear farah tu.. kisah anisa yang maybe buntu/keliru untuk memilih antara 2 jejaka yang sama-sama baik untuknya.. Dengar?? tak dengar..okies, ak kasi entro sikit ea..



Jejaka A = Kekasih hati Anisa
Jejaka B = Pilihan keluarga merangkap kawan baik Anisa


Anisa tak tahu mana satu.. dua-dua cukup sempurna dimatanya.. kekeliruan antara pilihan hati sendiri atau pilihan keluarga.. Pendapat ak  macam mana??


1) Jika kedua-duanya baik, buat perbandingan antara mereka * bukan saja-saja tapi berhati-hati

2) Uji kedua-duanya seperti bagitahu masalah kewangan/apa saja * lihat siapa yang terlebih dahulu membantu <--- ini salah satu cadangan seorang pendengar

3) Jangan lupa solat istikharah..minta petunjuk dari ALLAH

4) Jika A menjadi pilihan, bagitahu keluarga dengan cara baik


5) Jika B menjadi pilihan, katakan pada A sepatutnya * even ada hati yang bakal terluka




Dan kalau kome, apa kome akan buat?? Jom share bersama.. sedih bila baca kisah macam ini.. moga Anisa mendapat petunjuk dariNya.. Pilihan hati atau pilihan keluarga =_=


n/y : Kadang-kadang kita bercinta lama
tak semestinya dia akan 
menjadi milik kita..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, December 19, 2011

Sedih selalu begini

Hmmm..
tetiba rasa sedih..
tetiba rasa kekurangan..
tetiba rasa tiada perubahan..
tetiba rasa tiada peneman..


Kenapa ni yui??
inilah kehidupan..
ada pasang surutnya..
InsyaALLAH moga semuanya baik-baik..


n/y : entry tiada gambar kerana
NTAH..



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Ku pinangmu Gajah Pink

Gajah pink comel


ai like it..
kali pertama bertemu, terus jatuh cinta..
terus hati meronta-ronta...
ingin segera memilikinya..


Walau isi dalamnya turut ada
tapi  hati kuat mengatakan
bahawa luaran yang memikat kalbu..
yang menusuk ke jiwa..


- ini namanya tabung -


Oh gajah pink..
apesal kamu comel sangat??
tros ak beli!! dengan hanya RM13.90,
ak dapat meminangmu..


Dan terus menjadi suri di hatiku...


n/y : Maaf.. bakat terpendam yang lain
selain yang tadi..
hikhik..



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^