tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, October 31, 2016

Ulangtahun Ibunda tersayang ke-53

31/10/2016 genaplah 53 tahun usia Ibunda tercinta, Puan Saayah Bte Asri iaitu mak yang Yui sayang sangat-sangat.



Gambar terkini dengan mak 29/10/2016


Selamat Ulangtahun MAK.
Moga usia mak panjang, dimurahkan rezeki dan bahagia sentiasa bersama kami walau dalam apa jua sekalipun. Orang tahu mak sebaik-baik ibu di dunia ini. Sanggup buat apa saja untuk keluarga. Moga dipermudahkan segala urusan mak.


Orang sayang mak sangat-sangat dunia dan akhirat.


Aameen.


Wakil anak sulung,
Yui




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Gegar Vaganza 2016 - Rem tersingkir

Siapa layan malam tadi? Atau siapa teragak nak pilih bola atau gegar vaganza? Ecececeh, Yui nak layan bola memang taklah. GV ni pun saja layan memandangkan takde RM. Hahaha.


Oh ya, sedih sebenarnya Rem tersingkir. Mula-mula bajet orang lain tapi apakan daya, rezeki dia sampai situ aje kan.


Macam biasa. Yui seronok layan Zarul & Siti Sarah. Elly Mazlein pun sama, sedap sungguh suara dia. Lembut aje dengar. Tapi tang Zarul memang tak menahan, memang kalah orang muda bila dia menyanyi, tambah bila tengok dia melompat. Wowww!


Rupanya Zarul baru berusia 43 tahun. Masih muda lagi tu, heeeee, anak seorang. Eh, apa motif Yui bagitahu? Sebab Yui suka tengok wajah Zarul. Maintain bergaya sesuai dengan kerjanya sebagai pramugara.


#teamzarul





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, October 28, 2016

Salam Jumaat Semua





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, October 27, 2016

Rezeki tuan rumah bagi

Tuan rumah sewa Yui orang Cina. Tapi aunty itu memang sangat baik. Bila ambil duit sewa rumah, kerap juga bawa buah tangan. Contoh macam gambar bawah.




Ambil dari kebun. Kadang buah-buah lain pun dia bagi. Musim raya cina pun dia dok bagi kerepek bagai. ALLAH, mana nak jumpa tuan rumah macam itu? Lain agama dan bangsa dari kita tapi sangat baik.


Bagi buah ambra pakej bagi juga serbuk asam, banyak plak tu.


Terima kasih aunty.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, October 26, 2016

Kang Gary sah tinggalkan Running Man

Sedihnya plak bila baca. Rupanya Kang Gary sah tinggalkan Running Man setelah 6 tahun bersama. Dulu dok ingat Jong Kok nak keluar tapi mungkin itu hanya khabar angin. Kali ini tidak lagi, memang benar dan sah.




Facebook rasmi : Kang Garry


Gary To Leave “Running Man” After 6 Years
On October 25, “Running Man” announced that Gary will be leaving the show. According to reports, Gary had told the show earlier this year that he planned to leave the show, and while the staff and cast tried to change his mind, he recently said, “I want to spend more time on music, and I want to study it more.”
As a result, the “Running Man” staff decided to respect Gary’s musical ambitions.

The production staff of “Running Man” said, “We sincerely thank Gary for putting everything into the show for [six] years, as one of the original members of ‘Running Man.’ Gary wishes to focus on his career as a musician, and we wish him the best.”
Gary has been a part of the SBS variety show for six years since July 2010, and his last filming with the “Running Man” cast will be on October 31.
We’re going to miss you, Gary.


Lepas ini tiada lagi panggilan sotong. tiada lagi gurauan ugly face dan paling sedih tiada lagi monday couple. Apa pun, pasti dia buat keputusan yang sukar dan ada sebab serta fokusnya sendiri terhadap muzik.

Apa pun, good luck Kang Gary!

Running Man tetap menjadi pilihan Yui walaupun berulangkali tengok. Terbaik.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Ulangtahun ke-23 adik NURUL FARZANA



Selamat ulangtahun ke-23 buat satu-satunya adik perempuan Yui. Moga panjang umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan. Moga menjadi anak yang baik dan sentiasa menjadi baik.


Selamat juga menguruskan urusan perkahwinan yang bakal berlangsung tak lama lagi. Semoga mampu menjadi isteri yang solehah. Ingat, isteri bukan sekadar panggilan tapi amanah dan tanggungjawab yang dilaksanakan sangat berat. Moga terbaik.


Sayang hang walau hang degil. Air dicincang takkan putus!


Wakil sebagai anak sulung,
Nurul Yui





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

WW 18 [2016] - Coklat Kacang Sedap




1 pcs RM 0.50
Mahal tapi jadi gian 
=___=




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, October 25, 2016

Kebakaran di Hospital Sultanah Aminah Johor

Allahuakbar,
Berita yang menjadi perbualan orang ramai. Di media sosial, di dalam group whatsapp. Ramai yang share gambar dan video. Bila Yui lihat, Yui jadi sebak dan hampir mengalirkan air mata.


Tersangat sedih bila kejadian berlaku di kawasan awam iaitu hospital.


Pelbagai cerita yang kedengaran. Apa pun nantikan kesahihannya. Yang share gambar tu, kalau boleh cuba blurkan apa yang patut terlebih dahulu.


Al-Fatihah dan salam takziah kepada mangsa dan keluarga mangsa yang terlibat.


Doa kami sentiasa mengiringi.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Episod Akhir Patahnya Sebelah Sayap

Semalam Yui emo, Yui teriak petang tu. Eh, nantilah cerita kenapa Yui emo. Bila dah emo, bawa ke malam, tak terfikir dah cerita yang kita rajin follow.


Sambil tengok hp, sambil tengok member sebelah. Tiba-tiba dia habaq "Malam ni last episod cerita patahnya sebelah sayap". Fuhhh, nasib dia habaq kalau tak memang nak masuk bilik pejam mata aje. Haaa kan emooo. Hehehe.


10.40 malam dok tengok cerita tu macam lambat lagi nak habis, rupanya ok macam tu rupanya episod akhir. Best juga. Memang geram dengan sikap Amzar tu. Haaa dan secara tak langsung pembalasan untuk sikap jahat mak nya selama ini.


Maka, Alisha berbahagia bersama orang yang jujur dan ikhlas menyayanginya. Alhamdulillah.



Happy ending.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, October 24, 2016

Bila ada kucing dibuang lagi di rumah

Maaflah sebab siapa yang friend dengan Yui di FB pasti nampak Yui bertungkus lumus buat jualan terdesak sebab nak cari #danauntukmeow.


Kisahnya sebegini,
Minggu lepas mak bagitahu Yui ada kucing yang tiba-tiba masuk dalam pagar rumah. Umur rasanya lebih 5 bulan. Kucing tu manja sangat. Nak dibelai. Bila diperhatikan, rupanya dia ada masalah cirit birit tanpa dia sedar. Kadang sedang kita pegang dia pun boleh terkeluar tahinya. Mungkin sebab itu "tuan mangkuk" dia buang dia di rumah mak abah Yui di SS.


Yui bukan apa,
Kucing tu kucing dibuang tambah pula dia betina. Risiko dia akan bunting sangat tinggi. Yui dah fikir, kalau sampai hari Ahad dia masih di dalam pagar rumah, memang kena mandulkan dia & ubati dia untuk masalah cirit.


Maka,
Sabtu dan Ahad Yui pakat upload jualan peribadi Yui termasuk subang emas 916. Dan hasil jualan memang Yui salurkan untuk kegunaan anak-anak bulus. Sayangnya hanya 1 saja terjual untuk amaun bernilai RM 25 walhal Yui memerlukan sekurangnya RM 160. Untuk mandulkan kucing jalanan itu dan seekor lagi kucing Yui, Dedek.


Ada individu-individu yang menderma RM 40. Maka terkumpul RM 65. Tiba-tiba ada seseoarang yang Yui kenali ( dia pelanggan Yui ), tanya pasal kucing dan tanya berapa yang terkumpul. Yui bercerita padanya. ALLAH, tak sangka dia topup lagi sampai RM 100 untuk cukupkan walhal dia juga jaga banyak kucing.


Bukan mudah nak jumpa individu macam ini kan?
Yui hargai kepercayaan mereka terhadap Yui dan mereka ikhlas untuk anak-anak bulus.


Alhamdulillah.
Ada juga individu di kalangan blogger yang pernah tolong Yui untuk anak-anak bulus. Terima kasih korang, terima kasih tak terhingga.


Kadangkala Yui ada masalah-masalah tertentu. Contohnya masalah kewangan, masalah perlukan cuti untuk bawa mereka ke Veterinar. Alhamdulillah, hari ini kawan Yui akan tolong bawakan. Nasib dia perasan post Yui.


Doakan ya.


Kucing itu datang pada hari kelahiran Yui 18/10/2016. Mungkin ada hikmah semua ini.



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Saturday, October 22, 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016

Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December. Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016. Macam biasa syaratnya mudah je. Hanya perlu copy paste je coding yang Fiza dah sediakan. Mudah je kan? Mana yang tak sempat join haritu, boleh join untuk bulan November dan December ni ye. Macam biasa pemilihan 10 blog akan dibuat melalui random.org.


KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry

3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 



Tarikh Tamat : 28 Oktober 2016
  Terima kasih atas sokongan semua ^__^




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, October 21, 2016

Creampuff Durian D24 terbaik di Ipoh

Benda sedap haruslah Yui war-warkan. Bukan setakat sedap kat tekak Yui, kawan office pun suka. Yui bawa balik SS, mak siap cakap "Ni bagi mak sekotak pun takpe boleh habiskan", haaa tu dia. Bukan senang mak Yui nak puji bab makanan ni.


Al-kisahnya,
Yui selalu ternampak akak ni post itu ini di FB. Gila kau tak terliur. Kebetulan plak satu hari tu dia open order untuk ini, laju je tangan ni inbox dan terus order.




Amacam tengok gambar. Terliur ke tak? Jangan salahkan Yui. Heeee, oklah, orang area ST 18, Ipoh akak ni ada buat cod. Ada juga tempat tertentu dalam Ipoh. Korang boleh add FB akak ni okay. Tanya sendiri.


Harga macam di atas, RM 11 untuk 10 ketul. Percuma 2 ketul, moga semakin murah rezeki akak ya. Serius, memang sedap dan puas hati. Lembut dan nyummy. Montok dan tak kedekut dengan cream. Menyesal beli sekotakkkk!


Facebook : Roslina Alin




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

UJIAN DAN PAHALA





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, October 20, 2016

Promosi harga murah untuk Pizza Hut





Peminat Pizza mesti tak lepaskan peluang kan?
Sebab harga berbaloi tu


Jangan lupa terjah okay




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Name card percuma 100pcs dari Pixajoy

Korang dah buat kad FREE dari Pixajoy? Apa FREE? Yaaaa, sahih free selagi masih ada promosi itu. Yui tahu pun lepas banyak entry dari blogger. Secara tak langsung dari taktau terus tahu. Dah tahu terus buat. Haaaa gituuu.


Al-kisahnya nak buat design lain. Bila sampai peringkat akhir, entah macam mana tiba-tiba hilang, maybe silap Yui tertekan apa-apa, terus takde. Aduhh, berkali juga akhirnya buat habis simple. Edit info aje. Hahaha.



Cerita bab service.
Memang terbaik. Buat harini, lusa sampai. Ehhh cepat sungguh! Kalau ikut apa yang ditulis dalam seminggu tapi dapat awal, itu sudah bagus kan. Dahlah percuma, service cepat, memang Yui suggest korang guna perkhidmatan Pixajoy.


Macam mana nak buat?
Pergi ke web http://www.pixajoy.com.my , cari bahagian products , klik name card dan buatlah step seterusnya. Senang aje.


Kalau time korang nak buat, tapi dah takde free jangan salahkan Yui ya. Yui taktahu sampai bila dia buat promotion. Cuba nasib jelah naaa.


Akhirnya ada juga kad untuk blogger. Huahuaaaa. Lupa habaq, korang hanya perlu bayar kos postage lebih kurang RM 8. Berbaloi sangat dah tu.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, October 19, 2016

WW 18 [2016] - Kek Hari Lahir dari rakan-rakan serumah



Terima kasih akak-akak
Muahciked 
=___=




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, October 18, 2016

18 Oktober 2016







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, October 17, 2016

Gegar Vaganza 3

Heee, kemain pagi-pagi Isnin dah bercerita pasal Gegar Vaganza 3 yang dah bermula malam tadi. Bukan apa, mak siap pesan dari siang, "malam ini mak punya siaran. Sape pun takleh kacau". Eceeeehhh, yela mak oi.


Pergh, memang best belaka artis kali ini. Paling Yui suka tengok ialah Zarul Umbrella. Layan sungguh lagu dia. Dahlah maintain handsome ajee walau usia hampir separuh abad mungkin sebab lagu dia nyanyi semalam pun dah berusia 21 tahun!


Keseluruhan untuk malam tadi ok aje. Baru episod pertama.


Bolehlah layan minggu depan plak. Korang geng artis mana? Yui #teamzarul Hahaha!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, October 14, 2016

Memanjakan diri dengan Vanilla Coffee Scrub

Sekali sekala merehatkan wajah dan memanjakan wajah pun bagus juga kan. Bagi free dari sebarang produk yang biasa kita pakai. Korang suka scrub? Masker? Lulur badan? Haaaa, ni Yui nak perkenalkan satu produk yang tentu buat korang jatuh cinta!



Vanilla Coffee Scrub 
Better than botox!




Bila Yui dapat je Vanilla Coffee Scrub tu, ya ALLAH serius jatuh cinta sangat dengan bau dia. Bau dia rasa nak makan jeee. Bau coffee yang dicampur vanilla mungkin sebab tak macam kopi biasa kita tu. Hehehehe. 




Fikir punya fikir, Yui buat jadi masker kat muka. Senang sangat guna, hanya bancuh dengan air ikut kesesuaian dan kepekatan kemudian sapu pada wajah. Rasa nak jilat muka sendiri sebab bau sedap sangat. 



Aromanya buat kita tenang!


Agak dah kering, cuci dan bilaslah muka. Lepas itu pegang kulit muka, wahhh lagi lembut tauu. Seronok sangat! Oh ya, tak perlu kerap buat masker, cukuplah seminggu dua kali. 


Antara benda lain yang boleh kita lakukan dengan Vanilla Coffee Scrub 










Kann pelbagai fungsi. Yang penting ada packing repack. Bolehlah korang beli untuk cuba. Mana tahu lepas ini terus beli yang banyak. Kan jimat. Satu keluarga boleh guna.




Macam mana? Best kan? Kalau korang nak dapatkan Vanilla Coffee Scrub, Yui sertakan sekali maklumat orang yang boleh anda hubungi.


18 gram promosi RM 8 150 gram RM 35 Tak termasuk postage


Facebook : Norhafidah Sapuan
No hp : 017 381 6639


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, October 13, 2016

Drama Patahnya Sebelah Sayap di TV3

Jujurlah, Yui jarang nak follow dari awal hingga akhir kalau cerita drama Melayu ni. Tambahan hat jenis jalan cerita lebih kurang aje. Terus malas.


Kalau Korea, ok laju ja nak follow. Contoh cerita Korea sekarang di TV9 pukul 6.30 petang, Secret Hotel.


Eh melencong plak.
Cuma nak habaq, sekarang Yui dan akak-akak rumah layan cerita Patahnya Sebelah Sayap. Yang bersiaran di TV3 Isnin-Rabu jam 10.00 malam. Gigih tau tunggu waktu tu padahal sebelum ini masuk bilik, baring-baring atas tilam pastu zzzzzzz.




Yui tengok pun dah episod ke berapa tapi terus berkenan kat hati. Cerita realiti. Tak macam biasa yang bercinta dengan orang kaya, jadi playboy jadi itu ini bla bla bla.


Setiap kali tengok, setiap kali itula perasaan marah wujud. Hahaha. Emo kan? Ke korang macam tu juga.


Korang layan tak?
Kalau layan kita geng.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

4 jenis Sabun Madu Kelulut yang perlu anda miliki

Ada orang tak suka nak guna produk disebabkan bahan-bahannya. Ada yang lebih suka pada bahan organik. Ada juga yag fikir pasal bajet. Haaaa, ok takpe. Yui perkenalkan kepada yang belum kenal Sabun Madu Kelulut ( 4 jenis ).




SABUN MADU KELULUT + DAUN GELENGGANG
Untuk penyakit kulit, gatal, kayap, panau, kudis buta, kelemumur, ekzema, ruam, gatal-gatal di kepala, jerawat di badan.


SABUN MADU KELULUT + KULIT KAYU MANIS
Untuk buang bintik-bintik hitam di muka, baiki kulit, melembutkan kulit, menghilangkan garis-garis halus pada kulit, menghaluskan kulit, jeragat.


SABUN MADU KELULUT + DAUN SIRIH
Hilangkan bau badan, bersihkan kulit wajah, buang sel kulit mati, hilangkan keputihan, hilangkan bau ketiak, atasi mata merah & gatal, bisul, hilangkan gatal di badan, atasi kulit berminyak, atasi kulit wajah kusam, singkirkan bintik hitam


SABUN MADU KELULUT + PROPOLIS 
Lebih kepada membaiki kulit, jeragat, kulit kusam, boleh diletakkan di bibir, mencerah, anti penuaan, anti bakteria, rawat resdung.


Alhamdulillah setakat ini yang banyak menerima permintaan adalah Sabun Madu Kelulut + Daun Gelenggang. Ramai repeat yang ini. Bau pun wangi sangat.


Harga sangat mampu milik.

1 ketul hanya RM 10 ( tidak termasuk pos )

Kalau berminat boleh bagitahu ya. 

Yui 019 233 1810




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, October 12, 2016

WW 17 [2016] - TENTANG GAJI





Kalau tak hulur duit
Apa kata bantu dalam perbelanjaan isi rumah






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, October 11, 2016

PURE SLIM 7D 5 IN 1 murah di Nurul Yui Collection

Lambakan produk untuk turunkan berat badan tapi yang mana satu lebih sesuai dengan anda? Kena cuba sendiri baru tahu sebab setiap orang mungkin berbeza penerimaan dan kesannya. Kannn.


Ok, meh Yui perkenalkan salah satu produk kurus yang memang meletop di pasaran. Korang boleh google dan baca sendiri informasi & kata pengguna ya.



Antara kelebihan Pure Slim 7D 
Menguruskan badan
Meningkatkan kadar Metabolisme

Membakar Kalori Berlebihan
Melawaskan serta melancarkan pembuangan
Bertindak mengawal selera makan
Membuang lemak dalam usus dan membuang makanan yang baru di ambil
Menghalang pembentukan lemak
Menghalang badan daripada menerima lebihan lemak dan karbohidrat
Membantu sistem pencernaan untuk berfungsi dengan normal
Mengatasi masalah sembelit
Tidak mengakibatkan kesan sampingan seperti Cirit Birit , Pening , Loya , Masuk Angin , Jantung Berdebar , Gangguan Tidur , Sukar Tidur malam , Lesu & Alahan (Sekiranya di ambil mengikut cara yang Betul)




1 botol ada 30 biji
Hanya perlu makan 1 biji sehari 


Harga RM 35/botol tidak termasuk postage


Sempena bulan kelahiran Yui ( Oktober )

Beli 3 botol RM 100
FREE POSTAGE 


019 233 1810




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Lagu Jaga-jaga Amira Othman

Siapa layan cerita Abang Bomba I love U mesti tahu pasal lagu ini kan. Okay, jujur Yui tak layan cerita ni tapi Yui terkenan pula dengan lagu Jaga-jaga dari Amira Othman ini. Kalau tak salah, dia bekas peserta AF.


Suka dengar rentak lagu ini.
Santai & mudah aje. Layan plak bila banyak kali dengar.


Betuilah,
Kalau lagu tu jadi OST sesebuah cerita atau drama, inshaaALLAH lagu itu akan meletop atau menjadi siulan orang ramai.


Wahhh gituuu.


Suka lagu ini tapi tak suka lakonannya. Mungkin sebab baru lagi kaan. Ala macam Mira Filzah dulu juga. Heeee.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Kucing ke-22 dimandulkan : Labu

15 September 2016 yang lepas, Yui ada ambil AL. AL yang diambil Yui manfaatkan sekali untuk anak-anak bulus. Jadi, Yui mandulkan lagi seekor anak bulus Yui, Labu.


Proses memandulkan kucing jantan dipanggil neuter 
& kucing betina dipanggil spay
Neuter adalah proses di mana kedua-dua testikal kucing jantan akan dibuang
Spay adalah pembedahan di mana bahagian uterus, tiub fallopio & ovari kucing dibuang



Apa langkah yang perlu dilakukan?

1) Buat temujanji
2) Puasakan kucing lingkungan 8-10 jam sebelum pembedahan ( jangan makan dan minum )
3) Akan diberikan ubat pil antibiotik & krim sapu pada luka jahitan
4) Kos pembedahan untuk spay kucing betina di veterinar kerajaan Sungai Siput (U) adalah RM 80


Kepada yang nak membantu, boleh rujuk #danauntukmeow sebab Yui ada buat jualan dan hasilnya khas untuk kegunaan mereka dan juga kucing jalanan yang lain.


Entry proses spay/mandulkan kucing betina :
2) Nenek Eton ( mati 29/9/2016 tua & ulser )
3) Batman
4) Puteh ( mati 22/2/2016 demam kuning)
5) Tompok
6) Minah
7) Kika
8) Kiut  (mati 12/9/2015 mungkin diracun)
9) Lela
10) Omei
11) Luna
12) Lepat
13) Mok Cun


Entry proses neuter/mandul kucing jantan :
1) Shinchan
2) Kaka (mati 6/8/2015 masalah dalaman akibat pernah dilanggar)
3) Muna
4) Masdo ( mati 11/2/2016 leukemia )
5) Atam 
6) Omei J
7) Kaka 
8) Kiut ( mati 20/7/2016 akibat Parvo )


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, October 10, 2016

PROMOSI PEAH QUEEN 2016

Siapa tahu atau kenal PEAH QUEEN? Antara supplement dalaman yang Yui guna. Nak tahu lebih lanjut boleh terus inbox fb page Yui ya.




PROMOSI

2 KOTAK PEAH QUEEN PERCUMA 1 HELAI MUNAFIE


1 kotak RM 55
30 sachet 


[ Yui 019 233 1810 ]


Promosi sah sehingga diberitahu penutupannya




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Ubat menghapuskan cacing CHAMPS perisa coklat

Awat tak tau haritu singgah Guardian, pastu tangan ni laju plak cari ubat cacing. Dok rasa teringin nak makan. Heeeee, macam pelik ajeee.



Baca punya baca, kotlah jenama ini untuk budak-budak aje boleh telan, rupanya tidak. Orang dewasa pun boleh. Makan je 2 biji tu. Sedap tau sebab perisa coklat. Buat kunyah lagi.

.


Adalah tertulis simptom yang mungkin korang lalui lepas makan ubat ini. Yui lepas makan, terus rasa nak baring. Pastu bangun balik. Tunggu yeyak idak gak, esoknya baru membuang. Huahuaaaaa. 


Kenapa makan ubat ini?
Saja. Lagipun kalau rasa nak kuruskan badan atau rasa perut tu asyik besar jee ( tak mengandung ), cuba jelah ubat ini. Mana tahu cacing banyak kann kaannn. Hahahaha.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, October 07, 2016

JOM PUASA SUNAT MUHARRAM

 Jom Puasa Sunat
๐Ÿ•‹ ISNIN » 10 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat 9 Muharam (Tasu'a) + Puasa Sunat Hari Isnin
๐Ÿ•‹ SELASA » 11 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat 10 Muharram (Asyura)
๐Ÿ•‹ RABU » 12 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat 11 Muharram
๐Ÿ•‹ KHAMIS » 13 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat Hari Khamis
๐Ÿ•‹ JUMAAT » 14 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat Hari Putih (13,14 & 15 setiap bulan Islam)
๐Ÿ•‹ SABTU » 15 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat Hari Putih (13,14 & 15 setiap bulan Islam)
๐Ÿ•‹ AHAD » 16 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat Hari Putih (13,14 & 15 setiap bulan Islam)
๐Ÿ•‹ ISNIN » 17 Okt

๐Ÿ”ด Puasa Sunat Hari Isnin

Jom meriahkan Muharram kita dgn ibadat puasa sunat..

SUMBER : Bahagian Dakwah JAKIM


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, October 06, 2016

Tiada lagi panggilan Nenek Eton

Lebih 7 tahun jaga
Dari sebesar tapak tangan hinggalah dewasa
Banyak kenangan yang ada bersama dia
Jenis tidak banyak masalah
Pandai kencing dan buang air besar dalam bilik air


Tapi ajalnya sudah tiba
Ditambahkan dengan sakit ulser mungkin menyebabkan dia tidak kuat lagi


Mak sempat telefon dan bagitahu dia tenat
ALLAH,
Tanpa fikir panjang Yui balik SS
Sempat Yui panggil namanya, basahkan bibir dia
Melihat dia terlantar buat hati semakin sayu


Esoknya Yui pergi kerja
Sempat lagi Yui ulang perkara sama
Dia menyahut saat Yui di muka pintu nak tinggalkan dia


Rupanya itu yang terakhir
Tak lama selepas itu dia pergi
Pergi yang takkan kembali...


Yui bersyukur dapat tatap dia buat kali terakhir




29 September 2016




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Gurauan di hari Khamis




Sebenarnya Yui suka tengok gambar kucing ni
Lagi suka hat bambam
Comel lebih




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, October 05, 2016

Syampu Wanita Bertudung | Penjagaan Rambut dengan SAFI SHAYLA

Rambut adalah mahkota kita dan sudah tentu penjagaannya sangat penting. Sudah semestinya kita mahu yang terbaik untuk mahkota kita kan?


Bekerja seharian dan bertudung, kadangkala menyebabkan masalah kepada rambut. Rambut cepat rosak dan berkelemumur. Kadang ada rambut yang bercabang, ada juga yang kasar. Salah satu faktor adalah disebabkan syampu yang kita gunakan. Jadi, jangan biarkan. Rawat sebelum terlambat!



Pilihan Yui sebagai seorang wanita bertudung haruslah SAFI SHAYLA. Syampu khas untuk wanita bertudung. Membantu merawat kegatalan kulit kepala & bau rambut. Paling menarik ia diperkayakan dengan HABBATUS SAUDA. Rambut harum dan kekal sihat walaupun seharian bertudung.


SAFI Shayla sebagai teman terbaik mahkota wanita bertudung berbangga untuk melancarkan satu lagi bentuk terbaru mudah guna buat semua wanita. DenganSAFI Shayla Pek Fleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pek isian semula, ataupunsebagai pek kembara. Kami mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh dinikmati pada harga yang lebih jimat.” Jelas Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurus Pemasaran SAFI.


Sebelum ini kita selalu nampak syampu ini dalam botol tapi sekarang ada yang lebih mudah kerana safi sudah keluarkan pek fleksi. Mudah dan senang di bawa kemana sahaja. Malah pek ini juga mesra alam dengan penggunaan plastik 65% lebih kurang.




Untuk pengetahuan anda.
Safi mengeluarkan beberapa jenis Safi Shayla dan sudah semestinya setiap jenis mempunyai fungsi khas tertentu.



HITAM MENAWAN

SEGAR BERMAYA

ANTI KELEMUMUR

ITCH CONTROL

KAWALAN MINYAK

KAWALAN RAMBUT GUGUR

KAWALAN RAMBUT ROSAK

LICIN TERURUS


Boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya & pasaraya hiper utama. Harga Safi Shayla Pek Fleksi ini hanya RM 14.65 dan bersaiz 480g

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Safi, boleh kunjungi

Instagram : Safimalaysia




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^