tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, March 21, 2017

Yui kembali berblog!

Ecehhhh ewahhh kemain kau Yui oii
Macam tak percaya lama Yui tak update blog
Terus tinggal begitu aje
Masa memang mencemburui sungguh!


Korang sihat?
Takpe pelan-pelan Yui singgah tau
Ada benda kena settle dulu


Contest Lazada pun masih dalam draft
Haiyoooooo


Banyak benda nak cerita
Satu persatu 
=___=




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, March 15, 2017

BR1M dah berubah status kepada LULUS

Haritu kan Yui ada update pasal brim Yui yang sebelum ni tak pernah pernah tak lulus, hehehe. Lepas je kejadian Dato Vida bayar cukai, ehh ehh lain dah. Mungkin kebetulan kan kan.


Dan ramai juga yang berubah dari TIDAK LULUS kepada LULUS. Tahniahlah kome. Bayaran katanya kelompok ketiga. Dengar cerita dekat raya nanti. Takpelah, tak kisah bila pun.


Sebenarnya Yui dah redha bila habaq tak lulus haritu. Dengan niat, moga bantuan itu disalurkan kepada yang betul-betul layak dan memerlukan.


Niat utama Yui kali ni bila dapat BR1M,
Yui nak spay/neuter lagi 3 ekor kucing Yui dan kalau ada lebih nak beli sangkar yang lebih besar dan selesa untuk mereka.


Doakan Yui ya.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, March 14, 2017

3 hari di The Everly Putrajaya

InshaaALLAH Khamis ni seawal 9.00 pagi tiket bas Yui ke Putrajaya. Jujurnya, Yui jarang nak naik bas sebab lebih selesa dengan ETS tapi memandangkan member cakap kalau naik ETS kena ambil pengangkutan lain pula untuk ke Putrajaya.


Haaa,
Yui ni dah la jarang guna pengangkutan awam, pastu pernah terkena tragedi dengan bas, tu rasa sedikit "fobia". Huhuhu.


Kot ada blogger area situ,
Bolehlah jumpa kalau ada masa. Ekekekeke.


Doakan semua dipermudahkan ya.



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, March 13, 2017

Sibuk Sangat

Hai kome, assalamualaikum. 
Heee, siapa yang sibuk?
Haruslah Yui sendiri


Buktinya, blog tak berupdate
Yang akan update hari-hari ialah facebook


Banyak benda tergendala
Ada juga nak cerita


Yui khamis ni ada lebih kurang seminar di Putrajaya
Sampai Sabtu
Tiket udah beli


=___=




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, March 09, 2017

BBQ Lamb Ipoh - Roasted & Grill, Jalan Ampang Baru 6

Rabu bersamaan 22/2/2017, ada orang ajak makan grill grill bagai. Special kat situ ada daging itik & kambing. Perghhh mamblesss sangat sebab bukan senang ada kedai yang jual dan masak daging itik. Selalu kedai cayanunalif aje kan.



Maaflah snap gambar takde flash time ni
Hahaha



Air naga & kelapa shake




Opss senget plak gambar



Inilah smokey duck
Ada 3 sos diberikan




Yang ini nasi kambing




Kambing grill


Jangan tanya apa nama menu sebab Yui dah lupa. Hehehe. Keseluruhan sangat memuaskan hati. Tak menyesal kali pertama pergi. InshaaALLAH boleh repeat lagi.


Kedai ini terletak di Jalan Ampang 6, Ipoh. Tak jauh dari Politeknik Ungku Omar. Korang boleh waze, memang senang cari. Semua sedap belaka tapi untuk yang kuat makan, kena order lebih ya. Hehe.



019-507 7207


Orang Ipoh kena cuba ya!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, March 08, 2017

OKAYA BEAUTY FOUNDATION, MABELO NAIL SHINER & MANNIQUEEN ARGAN OIL DI IPOH PERAK



Kemain tajuk panjang benor kan
Ekekekekeke


Oh ya,
Yui nak habaq
Yui ada jual 3 item seperti dalam gambar

Yui ialah :
Stokis Perak - Okaya Beauty Foundation
Agen - Mabelo Nail Shiner
Dropship - Manniqueen Argan Oil


Siapa berminat nak tahu dan membeli boleh roger
Yui 019.233.1810




Yui open sesiapa luar Perak nak jadi Agen Okaya
Modal rendah, inshaaALLAH untung memuaskan





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, March 07, 2017

Tidak Layak dapat BR1M disebabkan ada SSM

Hooo yeaayyy, tahun ini 2017 buat julung kali tak layak dapat BR1M atas alasan mempunyai SSM. Haaaa Yui dah lama ada ssm disebabkan nak berniaga sambilan secara sah tapi tidaklah keuntungan ratusan ringgit setiap bulan. Berniaga sambilan, untung RM 1 pun dah seronok.


Yui mula dah rasa 50% je tapi semua jadi kenyataan. Hehehe.
Nasib badan. Katanya boleh buat rayuan tapi adalah beberapa prosuder kena buat. Tengoklah, kalau rajin Yui buatlah. Kita yakin kita layak dapat. Hahaha.


Buat anak anak bulus Yui,
Sorry naa sebab niat hati dapat brim nak spay/neuter hangpa 4 ekor. Takpe, kita ikhtiar cara lain nanti.



Korang dapatke BR1M?
Tahniah.


Yui tak kisah bantuan jika diberikan pada golongan yang benar-benar memerlukan tapi kalau ada yang gaji RM 4k pun dapat, nasiblah kan.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Menu kegemaran selain sushi

Sorry sangat Yui lupa apa nama ni
Tahu beli aje
Hahaha



Sekarang suka makan ini plak selain sushi
Walaupun kosong tapi sedap
Adik lelaki Yui pun suka
Kemain sekali hadap 3-4 ketul


Korang pernah makan?
Suka ke tidak?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, March 06, 2017

Bila keluarga anjing jalanan berjaya diselamatkan

Secara tak sengaja Yui terdengar bunyi suara anak-anak anjing
Bila jenguk belakang pejabat, masyaALLAH
Kasihan sungguh melihat ibunya


Dalam 2-3 hari Yui bagi makan
Jumaat lepas terdengar suara sayup-sayup
Bila Yui perhati betul-betul
Nampak seekor anak anjing termasuk dalam longkang
Bermakna dalam 2-3 hari juga dia tak dapat susu ibunya




Daif sangat keadaan mereka
Dengan ibunya sakit
Kaki tempang
Badan anak dipenuhi kutu






Yui rekod video mereka dan ambil gambar
Dengan harapan ada yang berdekatan Ipoh akan ambil mereka
Entah macam mana ramai yang share
Alhamdulillah, yang jauh dari Selangor sanggup datang Perak
Untuk selamatkan family anjing ini




Lega semuanya dah selesai
Harap mereka gembira di samping keluarga baru


Perkembangan mereka semunya Yui ceritakan di FB
Terima kasih yang banyak membantu
Sekarang baru Yui lega dan boleh berniaga macam biasa
=___=





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, March 02, 2017

Beauty Blender sponge wajib ada untuk si cantik

Dah guna foundation OKAYA, selain guna jari jemari bolehlah guna sponge tau. Ada pelbagai gred sponge, dari yang selembutnya hingga sekerasnya. Heeee, harga pun kalau original hampir RM 100.




Yui baru je beli Beauty Blender ni, 90% copy original. Ada 2 saiz, RM 20 & RM 25. Yang Yui beli RM 25. Lembut dari yang pernah Yui beli di Mr Diy ( RM 6). Seronok dok main tekan-tekan. Hahaha.


Eh, fungsi utama haruslah nak dap dap kan foundation tu supaya lebih rata dan tak berkecapuk. Jangan sesekali dok tonyoh tau, itu tips dari MUA terkenal Bellaz.


Oklah, tu ja nak share. Motif takde idea nak update. Hahaha.


Oh ya,
Alhamdulillah Yui dah upgrade jadi Stokis Okaya untuk negeri Perak.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, March 01, 2017

WW 4 [2017] - MC pertama di tahun 2017


Keracunan makanan, masuk angin & demam
InshaaALLAH harini dah rasa okay 
=___=


Sakit itu penghapus dosa kecil







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^