Salam dan morning uoll. Semalam tak update apa-apa. Mulakan ari Isnin dengan entry makan .Huhu. Selalu dok rebus kerang aje, cuti lepas aku buat sup lala a.k.a lala rebus.
- Aku ratah macam itu aje -
Buat pon sangat mudah. Campak itu ini dah siap. Sekilo baru RM 2.90. Tapi aku beli tak sampai sekilo. Itupon dah banyak. Lepas ini entry aiskrim goreng pula. Makan dan terus makan ^__^.
nota kecik yui
Makan dan makan coz adik laki
aku balik dari PD
so meriah sikit makanan yang ada
untung adik kak.. balik kampung, makanan meriah je.. hihihihhi kite yang dirumah ni, merasa jugak tempiasnye..hihihi :)
ReplyDeleteSalam Yui..k.atie pon suka gak klu rebus camni gak.Manissss jer rasa lala tu kan.
ReplyDeleteeh, murahnya... rm2.90 je yer...
ReplyDeletelalalallaaa... akak suka lala masak pedas
ReplyDeletenyummm~
sedpnye...dh lama sy xmkn lala...kecik2 dulu je mkn
ReplyDeletemak akak kdg2 buat juga sup lala ni....tp murah jer kan 2.90 hihi
ReplyDeletelala nie kalau buat sup sedap...emmm rajin yui sekrg masak hihihi
ReplyDeleteperghhhh ! petang nie nak g cari lala lah. hahaha
ReplyDeleteperghhh ! petang nie nak g cari lala lah ! ^^
ReplyDeleteyui pndai masak..untung bakal cik husben nnt heheee ;)
ReplyDeletetak pernah merasa masakan lala ni... ;p
ReplyDeletesuka lala goreng sambal tu cam besh je .. tp tak suka sgt berbanding kerang ..hihihi
ReplyDeleterajin betui ko kan ..bujang2 pun rajin memasak caya lah
suka jgk wat mcm nie, kdg2 ubah selera wat masak lemak..mengancam abis
ReplyDeletesedapnya
ReplyDeleteterliur plk nmpk dah berwarna warni gini..
ReplyDeletewahhhh lala itu my favourite tau yuiii..ratah cmtu je pun ok..yer betul tu makan dan terus makan hahaha
ReplyDeleteakk suka makan lala tapi jrg sbb tatau nak masak lala... hheee... tak sabar tunggu eskem goreng....
ReplyDeletenampak sedap tapi KY tak makan lala...cam mana rasanya ek
ReplyDeletepandainya yui masak..ayu baru dok belajar..hehe
ReplyDeletetak suka makan lala. suke kupang and kerang. ahahha
ReplyDeletemasuk blog sis mesti lapaq je manjang
ReplyDeletenampak sedap..x terfikir lak nk buat lala masak rebus..selalu kerang jer..:)
ReplyDeletewhoaa cedapnye... akak masak sup ayam je hari ni huhu..
ReplyDeletep/s: yes dear dua botol vco free postage and ada freegift taw :)
akak tak suke kerang2an ni direbus..mesti nak bakar or sambal jek...selain tu akak tak makan..hehe
ReplyDeletehadoi laa..pakat dok pos entry makan nih...komen laju2..hehheeh..u bt i tergugat iman tau ngan menu itu!!
ReplyDeletebaru masak lala hari sabtu adik nak datang ari tu..buat sup tulang,lala bercili dan kerang sambal...sempoi aje...tak pernah buat mcm ne...resepi baru ne...
ReplyDeleteKalau dekat Penang ni meriah dengan Kepah :)
ReplyDeletetu la sama macam rebus kerang.. memang sedappp!!
ReplyDeleterindu mak masak mmm
ReplyDeleteeerrr...sejak biler blog yui bertukar jadi blog makan2 nih..hurrmm..;p yui rajin memasak..bagus..:)
ReplyDeleteo macam tu rupanya cara yang paling sempoi untuk buat aiskrim goreng, insyaallah akan ku cuba in
ReplyDeletesedapnya..sea food memang favourite!
ReplyDelete