Monday, January 19, 2015

Resepi bergambar : Pengat Ngaku



Abaikan kesilapan perkataan nangku


Musim raya cina pastinya banyak jual ngaku. Selain buat kerepek, boleh juga buat pengat. Menarikkan?


Kalau harga ngaku di TF RM 2.99/kg. Tempat lain aku tengok mahal. Tapi kalau dah tak jumpa, beli sajalah buat lepas gian.


Oh ya, ngaku/china arrowhead bukan sengkuang cina ok. Lain sangat. Jangan tersilap nama & jenis =)



7 comments:

  1. mmg sedap ni ...aku suka mkn dan minum air ngaku ni sedap ... fav kecik2 dulu bgs tuk sejukkan bdn

    ReplyDelete
  2. first time dengar nama menu ni yui..nampak cam sedap je..nangku ke ngaku..

    ReplyDelete
  3. dulu ngaku baru RM1 sekilo
    sejak dapat sambutan dari orang melayu ni dah cam naik plak harga dia..lagi pun dah berapa tahun dah mestilah naik harga kot :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum & salam sejahtera

1) Baca entry sampai habis
2) Komen secara berhemah
3) Komen yang mendatangkan "kecurigaan" AUTOMATIK di padam!

p/s: Jangan letak link kaler BIRU itu ea..elak SPAM!

Saya HORMAT anda,anda HORMAT saya
Peace ^__^