Kemain tengok cara bungkus tapai
Elok pula dekat setiap tangkai ada lebih kurang 5 biji
2x ganda gambar di atas kuantitinya hanya RM 10
Bagi aku sangat berbaloi harganya
Berbaloi dengan tenaga & masa untuk buat tapai
Bukan mudah ya
Sebab silap buat, tak menjadi tapai itu
Antara tips diberi
Jangan buat tapai bila keadaan "kotor" dan lebih senang buat ketika malam
Itu nasihat seorang makcik yang dah biasa buat tapai
Adalah sebab musabab tersendirinya tips itu
Ada juga kenduri kahwin dihidangkan sebegini
Ada juga dalam bekas kecil
Yang penting sedap!
Saya suka saya suka!!
Elok pula dekat setiap tangkai ada lebih kurang 5 biji
2x ganda gambar di atas kuantitinya hanya RM 10
Bagi aku sangat berbaloi harganya
Berbaloi dengan tenaga & masa untuk buat tapai
Bukan mudah ya
Sebab silap buat, tak menjadi tapai itu
Antara tips diberi
Jangan buat tapai bila keadaan "kotor" dan lebih senang buat ketika malam
Itu nasihat seorang makcik yang dah biasa buat tapai
Adalah sebab musabab tersendirinya tips itu
Ada juga kenduri kahwin dihidangkan sebegini
Ada juga dalam bekas kecil
Yang penting sedap!
Saya suka saya suka!!
sedapnya
ReplyDeletetapai daun getah.. adeh memg sedap ni yuii.. feveret..
ReplyDeletesedap klu mkn time sejuk .. hehe
ReplyDeletetp ai tak leh mkn byk2 kangs akit tekak dan sesak napas ... tatau nape
betul yui buat tapai ada pantang larang nya,org yg buat kerna dalam keadaan bersih jadi cantik je tapai & rasa nya
ReplyDeletetapai makan sejuk2 sedapp hihi
sedapnyaaa tapai :D
ReplyDeleteAssalam yui,
ReplyDeleteakak memang peberet tapai hokeyh
tapau pulut ka
tapau ubi ka
hat jenih goreng pun akak sokaaaaaaaaaaaaaa :)
seb baek jiran akak memang pebuat tapai
mengkala kata mai teringin tu terus ketok tingkap order he3
xreti makan tapai..xpernah makan pun..hee
ReplyDeletesedapnya tapai..lebih suka tapai pulut dari tapai ubi...nampaknya kena tunggu lepas berpantang ler jawabnya dapat makan ni
ReplyDeleteskrg ssh nk jmpe tapai dlm daun..
ReplyDeletebyk dlm bekas plastik je..
haha