Kalau hari Sabtu aku masak nasi goreng kupang petai melimpah-limpah, hari Ahad aku buat char kotiau pula. Pes beli dari penjual online. Saja nak mencuba.
Lagipun kami agak kecewa sebab makan char kotiau yang kurang sedap & mahal. Tawar lak tu. Jadi, buat sendiri!
Lagipun kami agak kecewa sebab makan char kotiau yang kurang sedap & mahal. Tawar lak tu. Jadi, buat sendiri!
Setelah ikut step sepatutnya, inilah hasilnya. Tapi rasa tawar, aku tambah sos tiram. Miahahahaha! Pes tu aku beli RM 10 lebih kurang 250 ml aje. Baru setengah guna ( dapat 3 pinggan ).
Lepas ini boleh buat lagi.
sedapnye yang! feveret ein nie!
ReplyDeleteZumal pernah guna pes otaku, belajar masak pun dari resepi di botol juga... buat sendiri memang sedap ^-^
ReplyDeletepes nya tu cuma ada jual di kedah ye je..sebab kawan akak cakap macam tu..alahai..kesian yang terliur..hehehehhee..
ReplyDeletepehhh sedapnya! buat sendiri lebih puas hati kan
ReplyDeletebaru tahu kuew teow ni ade pes..bestnya masak sendiri macam² boleh tambah extra :)
ReplyDeletefavourite! masa pi alor star hari tu ada nampak org jual pes char ni,tp x tebeli pulakk
ReplyDeletesedapnya lah sis.. Sini lagi susah nak cari char kotiau..dok pendam keinginan ja..balik sana baru dpt makan..huhu... dah senang lah erk nak masak bila ada pes segera ni...
ReplyDeletemana nak beli pes tu yui? carik kat pasaraya pes kuew tiow susah benor nak jumpe nya
ReplyDeleteakak rasa cem nak makan char kuey teow gak la malam ni..
ReplyDeletesemua Yui punya pasal ahaha..
nak cari kat pes tu
ReplyDelete