Tuesday, August 30, 2016

Jeruk Kulit Cempedak [Mandai/Jerami]

Orang banjar inshaaALLAH tahu makanan ini. 
Tapi kalau keturunan banjar ala aku ni, memang biasa dah makan benda gini. 
Banjar lupa diri. Hahahaha.




Ni mak akulah yang ajar
Sedap sangat kalau goreng garing
Ratah gitu pun umpphhh!
Ada orang letak cili, bawang
Tapi aku ringkas macam ini pun jalan


Makan dengan nasi panas
Layan weiiii!


Mesti ada yang tak pernah tahukan?
Sebab biasanya orang buang aje lepas ambil buah cempedak


Nak tahuke cara buat?
Senang aje, inshaaALLAH



11 comments:

  1. aina tahu... n pernah makan. Hehehe...=)
    sedap2. Goreng garing2 regu dgn nasi panas cukup da tu.!

    ReplyDelete
  2. nanti Yuo tolong buatkan lah.. tak pernah try lagi..

    ReplyDelete
  3. seumur hidup akak tak pernah lagi mencuba benda ni...tapi tengok macam sedap je kan

    ReplyDelete
  4. tak pernah cuba...cempedak pun jarang-jarang makan yui

    pisang goreng ja selalu :p

    ReplyDelete
  5. perh...rare.
    memang tak pernah tau yang kulit cempedak boleh jadi makanan macam ni

    ReplyDelete
  6. X pernh tau kulit cempedak pun bleh mkn...baru tau yui..

    ReplyDelete
  7. haha..xprnah lagi jie mkn kulitnya..

    ReplyDelete
  8. xpernah makan.. n xpernah tahu plak leh makan..

    ReplyDelete
  9. haaaa.. xpenah taw. share recipe lak pasni yui!!!

    ReplyDelete
  10. Tak pernah tahu pun boleh buat makan

    ReplyDelete

Assalamualaikum & salam sejahtera

1) Baca entry sampai habis
2) Komen secara berhemah
3) Komen yang mendatangkan "kecurigaan" AUTOMATIK di padam!

p/s: Jangan letak link kaler BIRU itu ea..elak SPAM!

Saya HORMAT anda,anda HORMAT saya
Peace ^__^