Orang banjar inshaaALLAH tahu makanan ini.
Tapi kalau keturunan banjar ala aku ni, memang biasa dah makan benda gini.
Banjar lupa diri. Hahahaha.
Ni mak akulah yang ajar
Sedap sangat kalau goreng garing
Ratah gitu pun umpphhh!
Ada orang letak cili, bawang
Tapi aku ringkas macam ini pun jalan
Makan dengan nasi panas
Layan weiiii!
Mesti ada yang tak pernah tahukan?
Sebab biasanya orang buang aje lepas ambil buah cempedak
Nak tahuke cara buat?
Senang aje, inshaaALLAH
aina tahu... n pernah makan. Hehehe...=)
ReplyDeletesedap2. Goreng garing2 regu dgn nasi panas cukup da tu.!
nanti Yuo tolong buatkan lah.. tak pernah try lagi..
ReplyDeleteseumur hidup akak tak pernah lagi mencuba benda ni...tapi tengok macam sedap je kan
ReplyDeletetak pernah cuba...cempedak pun jarang-jarang makan yui
ReplyDeletepisang goreng ja selalu :p
perh...rare.
ReplyDeletememang tak pernah tau yang kulit cempedak boleh jadi makanan macam ni
X pernh tau kulit cempedak pun bleh mkn...baru tau yui..
ReplyDeletehaha..xprnah lagi jie mkn kulitnya..
ReplyDeleteMemang tak tahu. Rare giler.
ReplyDeletexpernah makan.. n xpernah tahu plak leh makan..
ReplyDeletehaaaa.. xpenah taw. share recipe lak pasni yui!!!
ReplyDeleteTak pernah tahu pun boleh buat makan
ReplyDelete