sumber : Resepi Ringkas
Aku sendiri belum cuba sebab rumah aku jarang sangat nak beli peria. Nanti rajin, aku beli & buat. InshaaALLAH aku kongsikan dalam blog. Selalu masak peria dengan telur sahaja.
Jarang makan peria sebab pahit. Tapi pahit itu ubatkan? Eh, yelaaa tu.
Penah mkn..sedap x pahit.....
ReplyDeletepahit tu la sedap. teringat-ingat.
ReplyDeletehuuu
akak dah lama teringin nk buat peria goreng gini..tp tak pernah tercapai nk beli peria...takut tak laku..hehe
ReplyDeleteSalam, haa first time makan ni masa kat kedai, jakun betul tgk peria pun boleh goreng dgn tepung...rasa dia sedap sbb dia potong nipis2, jadi rangup. Rasa pahit pun hilang dah, haha
ReplyDeletekita kurang sikit dengan peria :(
ReplyDeletewahh, kene cuba ni. hehe
ReplyDeletesama la rumah akak pun jarang beli peria..kalau petola tu selalu la..hehhe
ReplyDeleteada sorang kawan cakap.... kalau tak kerana peria tu ubat, dia takkan makan sebab pahit... tapi memang betul.. peria yg kecik atau peria katak tu boleh menurunkan kadar gula dalam darah tapi pahitnya nauzubilah... ramai mak2 buat ulam jer... kalau saya makan ulam, saya akan makan dengan sambal belacan
ReplyDeleteselalu beli peria buat sayur tumis je..goreng2 tak pernah lagi
ReplyDeletemacam sedap kan.. tp kalau da celup tepung xpahit kot
ReplyDeletehurmm peria = pahit. itu je prinsip Ana selama nih. sbb tu pndg sblh mata je tgk peria hehe
ReplyDeleteerrr tp kalo dah greng tepung + cicah pulak dgn cheezy sauce perhhh mcm sedap je kot hehe
sedapnya kalau makan dengan sambal kicap..hihi
ReplyDelete