Wednesday, April 08, 2015

TAPAI PULUT

Kemain tengok cara bungkus tapai
Elok pula dekat setiap tangkai ada lebih kurang 5 biji




2x ganda gambar di atas kuantitinya hanya RM 10
Bagi aku sangat berbaloi harganya
Berbaloi dengan tenaga & masa untuk buat tapai
Bukan mudah ya


Sebab silap buat, tak menjadi tapai itu
Antara tips diberi
Jangan buat tapai bila keadaan "kotor" dan lebih senang buat ketika malam
Itu nasihat seorang makcik yang dah biasa buat tapai
Adalah sebab musabab tersendirinya tips itu


Ada juga kenduri kahwin dihidangkan sebegini
Ada juga dalam bekas kecil
Yang penting sedap!
Saya suka saya suka!!





9 comments:

  1. tapai daun getah.. adeh memg sedap ni yuii.. feveret..

    ReplyDelete
  2. sedap klu mkn time sejuk .. hehe
    tp ai tak leh mkn byk2 kangs akit tekak dan sesak napas ... tatau nape

    ReplyDelete
  3. betul yui buat tapai ada pantang larang nya,org yg buat kerna dalam keadaan bersih jadi cantik je tapai & rasa nya


    tapai makan sejuk2 sedapp hihi

    ReplyDelete
  4. Assalam yui,
    akak memang peberet tapai hokeyh
    tapau pulut ka
    tapau ubi ka
    hat jenih goreng pun akak sokaaaaaaaaaaaaaa :)
    seb baek jiran akak memang pebuat tapai
    mengkala kata mai teringin tu terus ketok tingkap order he3

    ReplyDelete
  5. xreti makan tapai..xpernah makan pun..hee

    ReplyDelete
  6. sedapnya tapai..lebih suka tapai pulut dari tapai ubi...nampaknya kena tunggu lepas berpantang ler jawabnya dapat makan ni

    ReplyDelete
  7. skrg ssh nk jmpe tapai dlm daun..
    byk dlm bekas plastik je..
    haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum & salam sejahtera

1) Baca entry sampai habis
2) Komen secara berhemah
3) Komen yang mendatangkan "kecurigaan" AUTOMATIK di padam!

p/s: Jangan letak link kaler BIRU itu ea..elak SPAM!

Saya HORMAT anda,anda HORMAT saya
Peace ^__^