Tips dari mak :
1 ketul butter = 4 cawang gula + 4 biji telur
Resepi biskut ini dari mak tersayang. Aku buat ikut sukatan di atas ( tips ) tapi bahagi kepada dua sebab nak buat jenis yang lain pula. Hihi.
Untuk atas biskut, just calit sedikit telur, jadi bila masak akan kekuningan. Lepas itu tabur pula kacang yang telah dihancurkan. Kalau taknak pun takpe, ikut suka.
Selamat mencuba.
gigih yui buat biskut tahun ni....akak je xde mood betul..tp buatler jugak sikit
ReplyDeletemudah je kan
ReplyDeleterajinnya yui.. jimat duit camni.. tahun2 depan leh buat niaga ni..
ReplyDeletesdapnya lama dh xbuat kuih ni hehe
ReplyDeleteowh resepi Yui guna telur... kalau resepi Ros, ringkas je.. tka guna telur.. biskut kacang ni sedap kan. mesti ada kalau hari raya di rumah family ros :)
ReplyDeleteMasa kecik kecik dulu mak suka buat biskut ni. Skrg ni x buat dah. Sume tunjuk je.
ReplyDeletekak, nak tanya, telur tu kena pukul sekali eh? hihi, terimakasih sudi jawab :)
ReplyDeletesenang aje nak buat kan
ReplyDelete