tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, September 12, 2013

TIPS : Nak dapat atau tambah CPUV/BE dari Nuffnang

Bagi blog yang ada pasang Nuffnang, sudah semestinya mahu mendapatkan CPUV/BE. 


CPUV bermakna iklan kekal yang ada dalam blog kita untuk 
satu tempoh masa tertentu. 
Juga merupakan iklan yang lebih banyak menyumbangkan earning 
berbanding iklan biasa.


Ramai yang tanya macam mana aku boleh kerap dapat CPUV. Eh, kerapke? Biasa jelah sayang. So, jom ikut tips ringkas yang ada. Moga membantu anda untuk dapat CPUV kali pertama atau menambah lagi banyak.


1) SELALU UPDATE BLOG
Sehari sekurang-kurangnya WAJIB update 1 entri. Macam aku, hari biasa paling sikit 2 entri tapi Sabtu dan Ahad mungkin 1 entri sahaja.

2) UPDATE SURVEY DI AKAUN NUFFNANG
Sekurangnya seminggu sekali updatelah ya. Kau tick lah minggu ini lain, minggu depan lain pun boleh. Janji berupdate.

3) HANTAR TIKCET KEPADA NUFFNANG
Sebaiknya kalau korang dah setahun berblog, update selalu, trafik pun okay, hantarlah ticket untuk pertanyaan. Dan ini yang aku lakukan. Alhamdulillah tak lama lepas itu dapat CPUV!!

4) NAIKKAN TRAFIK DALAM BLOG
Untuk pengetahuan anda, trafik blog aku tak tinggi mana. Harian pun dalam 300+ sahaja. Korang boleh cuba naikkan dengan update entry terkini. Contohnya macam cerita Adi Putra dengan isteri orang itu. Contoh ya! Sebab itu ramai yang tengah cari sekarang. Kih kih.


Yang paling penting adalah sifat SABAR. Dah berusaha, kita tawakal. InsyaALLAH ada hasilnya. Ada blogger yang dapat banyak CPUV tapi amaun dia beberapa sen sahaja. Dan ada blogger yang dapat sikit CPUV tapi amaun untuk 1 iklan boleh mencecah lebih RM 20++.


Yang penting tetap bersyukur.


Selebihnya korang boleh rujuk antara sifu yui dalam blog iaitu Dunia Shida. Di blog Shida ada macam-macam tips. Hanya perlu rajin cari dan praktikkan ya. Selamat berjaya!!


* Nanti aku bagi tips macam mana nak tambahkan amaun. Mungkin membantu anda juga. Nak tak tips tu?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

28 dak comei sayang YUI:

Mimie said...

Buat bnda yg sme mcm yui buat nih

Unknown said...

nice sharing ;D

Umie Nadhirah said...

kalo rajin senang je dapat kan.huhu.. bile nak rajin ni .

Unknown said...

ayu buat dah.. xdapat juga.. :(

Myra Jay said...

Akak je sekarang ni entry jarang berupdate..
kesuntukan masa..sobsob..

Earning pun dah nak lari..huhu

precious cla said...

Susahnya nk dpt kan...huhu

Unknown said...

Nice sharing dear :)

PERMATABIRU said...

rasanya bulan nie belum dpt lg CPUV..:(

PERMATABIRU said...

rasanya bulan nie belum dpt lg CPUV..:(

Unknown said...

kene anta tiket selalu nih :)

Unknown said...

TQ untuk tip tu. Saya akan usaha naikkan trafik...dan update slalu..hee

norhasnizakhalid said...

nice sharing dear..

Unknown said...

bagus tips yui ni. eza memg dh lama x update account nuffnang.

Anum said...

great

duniaanita74.blogspot.com said...

salam yui....tak pernah dapat pun yui

Unknown said...

yg tips hantar ticket tu.. xde idea lah nak tanye apa ngan nuffnang.. hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice sharing yui..akak pun buat mcm yg yui gtau tuh...alhamdulillah

Unknown said...

yg no 2 dgn 3 tu yg pyh..sbb kat sini xleh bkk laman web nuffnang... hukhuk

Tie HT said...

yang hantar tiket tu memang betui,tu pun sebab memang ada benda nak ditanya :)nice tips

wawa syaida said...

kalau blog wawa hari sabtu ahad yang paling susah nak maintain trafik kan

jie susanos said...

haha..tip yg bgus..

Miss N™ said...

Nice tips yui.. :)

Cik Rose said...

terima kasih untuk tips tu Yui.. Ros pun takde dapat lagi pun BE.. dah cuba tips yang macam Yui bagi tu. mungkin belum ada rezeki :)

Cik Itah said...

nice sharing...thanks yui bagi tips :)

IntaNBerliaN said...

update blog mmg selalu :)

Hazmin Hamudin said...

Mesti selalu dapat cpuv ni. hebat2..

Dayana Z said...

Yui, update survey dekat mana ye? Yang mana satu?

Dayana Z said...

Oh untuk soalan tadi lupa nak email follow up comments :P