tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, January 11, 2018

Entry pertama di tahun 2018

Assalamualaikum,
Haii korang. Ingat lagikah Yui, blogger makin sendu dan blog dianaktirikan? Hahaha.


Uols apa cerita sekarang?
Tengah kejar Azam ke?
Yui masih sama. Macam dulu, berubah pun sikit je. Dan sedang cuba ubah kepada sesuatu yang lain, inshaallah.


Silalah bagi SEMANGAT untuk Yui aktif berblog. Berceloteh panjang dengan nukilan sendiri.

.

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, December 18, 2017

Resepi Mudah : Kerabu Sotong Suhun

Kalau sebelum ini Yui ada share Resepi Kerabu Sotong  tapi kali ini versi lebih mudah dan senang disediakan. Campak-campak siap. Hahaha.





Bahan-bahan :
Sotong, sedikit Suhun, 1 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih, sedikit lobak, sedikit daun ketumbar, 2 biji limau kasturi, 3 biji cili padi, 1/2 biji tomato,2 sudu sos ikan


Cara masak :
Rebus sotong sekejap. Rebus plak suhun hingga lembut. Bahan lain hanya perlu potong dadu/kecil kemudian gaulkan semua hingga sebati. Air perahan limau tu, biji asingkan.


Selesai.
Sedap tau ratah macam tu. Kenyang.
Ingat senang Yui rajin masak? Wakakakaka.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, December 07, 2017

Rindunya Uolssss

Ya ALLAH,
Pejam celik dah lebih sebulan tak berceloteh di blog sendiri. Nak taknak kena juga update sebab banyak cerita nak kongsi dengan korang terutama melibatkan makan-makan. Hahahaha. Yui takde diet apa dah sekarang, berisi dah oiiii. Wakakakaka.


Lamanya tak bw blog kome. Rindu benau benauuuu ni rasa.


Sabar tau. Secepatnya yui cari mood nak berceloteh.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, October 26, 2017

Rindu nak menaip tapi terbatas

Assalamualaikum uols. ALLAH, rasa lama sangat tak menaip di blog sendiri. Risau juga dah lupa password. Hehehe. Banyak perkara terjadi dan sampai buat diri terbatas nak berceloteh di blog kesayangan ini.


Pelbagai perkara jadi di Oktober 2017


InshaaALLAH bila tiba masa, Yui akan aktif kembali. Mungkin lebih kepada sharing terhadap sesuatu produk/perkhidmatan/restoran dan lain-lain. Tak banyak yang nak diceritakan mengenai peribadi. 


Masih sama.


Korang ingat lagi Yui?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^