tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, October 22, 2014

Cuti sempena Deepavali

Al-maklum semua dah tahu cuti deepavali sepatutnya pada 22/10/2014 bersamaan hari ini. Malangnya di kalendar tunjuk 23hb. Silap!


Sempena cuti hari ini, inshaaALLAH takde apa kejap lagi nak keluar. Nak ngedate sekejap. Esok pula aku ambil AL sebab nak pergi kenduri kahwin di Kedah. Kesian pengantin ingat esok cuti, dah di kad 23hb, teruskan juga majlisnya.


Selamat bercuti pada semua. Doakan aktiviti aku hari ini berjalan lancar. Aamiin.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, October 21, 2014

Terima kasih pada semua


Genap 26 tahun


Entry khas untuk para blogger pula. Terima kasih buat kalian yang sudi ucap dan doakan untuk daku. Sangat daku hargai. Moga ALLAH makbulkan segala doa-doa yang baik dari kalian. Aamiin.


Moga ALLAH permudahkan segala urusan. InshaaALLAH.


Esok cuti maka aktiviti berjalan-jalan akan dilancarkan. Jalan-jalan bersama. Hihi.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Anda pengguna smartphone Asus zenfone 4, 5 atau 6?

Lama dah aku cuba risik tentang zenfone asus tak kisah 4,5 atau 6. Tapi dari ketiga-tiga jenis aku lebih rasa nak pinang zenfone 6. Sebab lebih besar & kamera lebih cantik.




Ada tak antara kalian pengguna zenfone? Tak kisah 4,5 atau 6? Boleh story serba sedikit kelebihan atau kekurangannya. Aku ada baca review di internet tapi apa salahnya tanya pendapat rakan blogger pula kan?


Lagi satu yang buat aku tertarik adalah dari segi warnanya. Cun bangat. Mehmehmeh.




Niat di hati nak trade in samsung grand ini tapi rasa sayang pula. Entahla. Masih berfikir-fikir nak beli baru atau trade in atau perhati sahaja dulu.


Semakin banyak jenama smartphone baru yang tumbuh bagai cendawan. Brand tak dikenali tapi boleh tahan hebat juga setanding jenama yang ada. Tengok sahaja Oppo, sekejap sahaja dikenali. Harga boleh grab iphone juga.


Ada tak review ringkas korang tentang zenfone 4,5 atau 6?


Asus fonepad 7 pun nampak best. Pergh duit oh duit. Jangan membazir bukan-bukan.


Nak beli samsung grand duos aku? Letak RM 450 ada ka nak? Hahahaha.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Kek hari jadi dari adik

Gigih aku tengok adik perempuan aku buat kek 17 hb lepas. Aku sangka saja-saja dia buat memandangkan dia suka baking even tak berapa pandai macam kakaknya juga. Hahahaha.


Siap beli cream cheese, pewarna, tepung naik sendiri, hiasan bunga. Pergh! Gigih adik aku seorang ini. Sampai ada yang "bantat" atau dikenali tidak naik.




Percubaan pertama katanya. Oklah adikku, sedap juga. Kucing pun join sekali makan. Korang jangan pelik sebab ada antara kucing aku memang makan apa yang kami makan termasuk kuih muih. Selagi tak bagi selagi itu menyempit di tepi kita. Itu peel Muna.


Korang baca wish adik aku. 




Bukan main sedap dia cakap aku kuat bebel. Tapi betul pun dan aku membebel semuanya bersebab. Untuk kebaikan adik-adikku, darah dagingku.


Terima kasih Ana untuk kek ini. Lain kali buat lagi ok. Mehmeh.


Ini kek pertama. Ececeh ada kek keduakah? Tunggu dan lihat.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^