tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, May 31, 2015

JUALAN PENGHABISAN STOK - HARGA JATUH TERGOLEK TERBELIAK MATA!

Kome baca tajuk tu, harga jatuh tergolek. Yang sebenarnya aku yang jatuh tergolek sebab nak bagi harga kaw-kaw turun. Terus ke harga modal atau jauh dari harga modal ( untung takde dah ).


Motif utama?
Nak clearkan sebab dah jenuh mata tengok ( rasa semak dah, hahaha )
Nak gunakan cash untuk kegunaan penting yang lain


Jom cuci mata dengan barang-barang yang akan aku jual dengan harga jatuh tergolek ok!


PERINGATAN TULUS MURNI : 
Harga dipaparkan tidak termasuk kos postage ( ikut berat barang ) 
Semua adalah barang baru ( stok jualan )
Mohon jangan minta diskaun sebab harga yang diberi dah terlajak murah 
( kesian sama kepada aku naaa )



JUBAH PINK
Tag saiz L
Bahu 17", labuh 55"
Material moss crepe ( tak lekat pada badan )
Harga pasaran RM 50
RM 30




JUBAH UNGU 
Tag saiz S
Bahu 13 1/2 ( Yui bahu 15" masih boleh pakai )
Material moss crepe ( tak lekat pada badan )
Sesuai untuk ketinggian 159 cm ke bawah
Zip pada tangan
Harga pasaran RM 90
RM 60



DREES GREY & MUSTARD
Bahu 16 1/2 ( free size )
Sesuai untuk ketinggian 159 cm ke bawah
Chiffon with full lining
Harga pasaran RM 60
RM 30



BLOUSE COTTON
Harga pasaran RM 39
RM 22



2 SHAWL H&M
1 HALFMOON
RM 20



1 SHAWL
1 BUTTERFLY SHAWL
RM 10



KURUNG MODEN COTTON VIETNAM
Kain susun tepi
Harga pasaran RM 70
RM 45



KURUNG MODEN COTTON VIETNAM
Kain susun tepi
Harga pasaran RM 70
RM 45



KURUNG MODEN PELIKAT WADIMOR
Kain susun tepi
Harga pasaran RM 100
RM 70



KURUNG MODEN PELIKAT WADIMOR
Kain susun tepi
Harga pasaran RM 100
RM 70



KURUNG MODEN PELIKAT WADIMOR
Kain susun tepi
Harga pasaran RM 100
RM 70 - SOLD


KURUNG MODEN PELIKAT 
Kain lipat batik
Harga pasaran RM 100
RM 70



KURUNG MODEN PELIKAT 
Kain lipat batik
Harga pasaran RM 100
RM 70



KURUNG MODEN PELIKAT 
Kain lipat batik
Harga pasaran RM 100
RM 70 - SOLD



KAIN PASANG CORAK BATIK 4 METER
Senang iron, sedap pakai
Available 1 & 2
Harga pasaran RM 70
RM 30



KAIN PASANG COTTON
Hampir 4 meter
RM 25


Jadi inilah antara item harga jatuh tergolek terbeliak mata. Kalau ada yang sudi nak beli, boleh terus pm di FB Nurul Yui atau sms 019-2331810. 


Harga yang berwarna MERAH & tidak termasuk pos ya.


Berharap sangat dapat clearkan secepat mungkin. Aamiin.


ENTRY BARU SCROLL BAWAH YA









guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, May 26, 2015

1# Kata pelanggan Mini Popia Ikan Bilis

Sebab idea tak membuak-buak nak update blog sendiri, kita cerita pasal pelanggan mini popia ikan bilis jelah ya. Hahaha! Ketandusan idea!



Akak ini order selepas tengok blog. Tak pasti blog ini atau blog http://nuyuisale.blogspot,com. Katanya terliur lepas tengok. Risau che' takut akak mengandung. Hehehehe.


Selamat sampai tapi macam biasa, belah bawah bekas ada keretakan. Masalah dari poslaju walau aku dah tambah sticker fragile. Sebab itu aku guna bubble wrap. Kesilapan biasa terjadi. 


Apa pun terima kasih kak. Katanya nak order lagi untuk raya. Siap review dalam IG. Terima kasih banyak-banyak.


250 g RM 14
500 G RM 24


Info lanjut
Yui 019-2331810




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

SEMANGAT YANG PERLU ADA

Malas?
P main jauh-jauh

Marah?
Jangan nak lebih-lebih

Sakit hati?
Cepat ubati

Menangis?
Simpan sama air mata itu

Semangat?
Ok cepat datang
Sikit demi sikit
Kembalikan semangat itu!

Come on Yui
You can do it!!!



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, May 25, 2015

CARA AKU BEKERJA

Setiap kerja kalau perlu dari A-Z, aku akan buat dan siapkan
Tak suka menangguh atau melengah-lengahkan kerja
Lagi tak suka bila kerja kita tergendala, orang lain terkena tempias
Tak baik macam itu kan?


Apa kata kalau itu dah tugas kita
Laksanakan sampai habis
Jangan biar orang lain rasa tak selesa
Buat orang terasa
Kadang kita tak sedar semua itu kan?


Sama juga bila kerja aku berkaitan dengan pelanggan
Rungsing tau selagi tak selesai
Sama juga bila melibatkan pengeposan
Hati tak tenang selagi barang tak selamat sampai


Tolonglah
Kerja, selesaikan dengan baik
Nak tangguh boleh tapi jangan nak melibatkan orang lain
Rimas!


Kadang kita dah buat terbaik
Tapi kalau ada yang tak boleh elak
Siapa kita untuk menghalang
Sekurangnya dah berusaha


Coretan untuk diri sendiri....



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^