tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, September 22, 2014

Hampir kemalangan dengan lori pendek

Astagfirullahaladzim! Itu ungkapan yang mampu ku luahkan saat kecemasan yang jadi. Pagi-pagi hari kerja, jalan area Klebang ( menuju kilang Yamaha ) pastinya alami kesesakan.


Ada 2 line tapi tak semua mengikut peraturan. Yang kenderaan empat tayar, boleh duduk centre tapi ada yang sengaja menghimpit ke lorong di mana motorsikal boleh lalu


Nak jadikan cerita, tadi berderet motor lalu. Aku belakang seorang perempuan. Perempuan itu boleh teragak-agak nak jalan. Dalam hati aku geram ja rasa. Bukan apa, kalau was-was kenalah duduk tepi sekali. Jangan duduk bahagian tengah.


Dia lepas dia saja tapi time aku lori tu bergerak. Aku hampir langgar tepi lori tersebut. Belah kanan aku kereta Myvi. Aduh! Drama pagi tadi cara aku elak ke kiri ke kanan. Taknak bagi kena dua-dua kenderaan. Akhirnya aku yang tak tentu hala.


Alhamdulillah ok. Kalaulah aku lebih panik, memang tak mustahil aku langgar lori tu. ALLAH sayangkan aku. DIA permudahkan semuanya.


Aku tak berapa gemar orang yang memandu/menunggang tapi suka teragak-agak. Menimbulkan bahaya!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Sunday, September 21, 2014

Ulangtahun ke 25

Mana mungkin aku lupa birthday dia sebab seminggu sebelum birthday, Celcom akan hantar sms untuk bonus hari jadi. Mehmehmeh. Tidaklah, memang aku ingat tarikh lahir orang-orang yang rapat dengan aku terutama keluarga.


21 September 1989
-
21 September 2014


Genap usianya 25 tahun. Muda setahun sahaja dariku. Tapi aku awet muda. Ahahahaha!


Buat dia,
Selamat ulangtahun kelahiran yang ke 25
Semoga sentiasa bahagia
Semoga mencapai impian dihajatkan
Semoga doamu dimakbulkan


Hadiah?
Nanti jumpa baru dapat
=___=


Doakan kebahagiaan dia & doakan kebahagian kami. Moga jodoh kami kuat. InshaaALLAH. Selamat hari lahir sayang. Eh! Ahahahaha.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, September 19, 2014

Ditegur nampak "lembaga" di hujung sana

Semalam aku tukar gambar profile di FB. Lepas itu ada seorang kawan tegur, katanya kenapa ada nampak lembaga hitam di hujung gambar. Aku pun terus kelebek & zoom lebih. Malangnya tak berapa jelas.




Terus aku tanya rombongan cik kiah yang pergi Bandung, katanya itu mungkin lif. Ketika kami bergambar ada satu keluarga yang lalu. Konon itu adalah bayangan depa. Ok rasanya pendapat itu semuanya nak sedapkan hati. Huhu.


Bagi aku, benda ini dah berlalu lebih setahun. Kalau betul itu adalah "lembaga", ku anggap "dia" sengaja tumpang masuk dalam gambar. Alhamdulillah takde apa jadi sepanjang berada di sana.


Kawan aku siap bagitahu, dia tak fokus gambar sebab fokus awek depan saja. Hahaha! Lawak toi ko Syikin.


Bila aku tengok, macam seram sikit tapi pujuk saja hati untuk abaikan.


Korang nampak tak?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Ucapkan syukur alhamdulillah



Jangan lupa kita mengucapkan syukur 
Sebagai tanda ALLAH masih menyayangi kita
Bersyukur untuk segalanya


Lebih bersyukur kerana kita masih bernyawa
Untuk meneruskan kehidupan dengan sebaiknya
Alhamdulillah





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^