tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, February 24, 2017

Kopi Ais Kaw





Yui bukan peminat tegar kopi
Tapi sekali sekala nak berkopi


Salam Jumaat semua




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, February 23, 2017

Bekal Bujang : Magi Goreng Udang

Ewahwahwahhhhh, kemain nama magi goreng udang. Haaa, sebab udang banyak. Mehmehmeh. Semalam Yui AL sebab ada orang nak belanja Yui makan. Makan free, siapa taknak kan?




Macam biasa,
Kalau mood rajin, memang Yui akan masak walau seringkas mana pun. Saja bagi cuba. Mana nak tau, tak kena kat tekak boleh diperbaiki. Orang kata, nak kena kenal "perut".


Resepi?
Tak payah kot kan, hangpa lagi hebat masak.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, February 21, 2017

Kalau korang perasan

Kalau korang perasan,
Yui jarang dah nak update blog


Kalau korang perasan,
Yui banyak "berbunyi" di FB sendiri


Kalau korang perasan,
Perlahan-lahan rentak berblog


Haaaa,
Puncanya ialah KEMALASAN


Sobsobsob.


Siapa nak perasan?
Tak kisah pun dengan ko Yui oiiii. Hahaha.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, February 20, 2017

Roti Sardin bekal dari mak tersayang

Alhamdulillah,
Pagi ini dapat bekal lagi. Semua yang bekerja, semua dapat bekal. Hehehehe. Mana idaknya, Yui dah beli salad, tomato, maka kenalah semua makan. Kata nak makan sayur sangatkan, kita buat cara begini. Ekekeke.




Bekal dari mak tersayang haruslah SENTIASA SEDAP. Sama macam bekal roti sapu planta bergula haritu. ALLAH, kenyang sangat. Yui baru makan 1.


Terima kasih mak.
Orang saaaaaayaaaaaanggggg mak sangat-sangat!!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^