tentang
banner
tutor
fb
home

Saturday, June 25, 2016

Aktiviti hujung minggu menyiapkan tempahan Mini Popia Ikan Bilis

Asal masuk je hari minggu, inshaaALLAH akan siapkan tempahan mini popia ikan bilis. Hat ni untuk cod plak. Yang pos, dah selesai.




Nak tempah lagi boleh ajee
Lekaih habaq tau

250 g RM 14
1/2kg RM 24


Self pickup
COD ikut laluan Yui
Station 18, Klebang, Chemor & Sg Siput


Yui : 019 233 1810




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, June 24, 2016

[Review Peribadi] : Perfume Neelofa

Haritu udah beli perfume Che' Ta tapi tak kenan dek hidung ni. Udah selamat letgo. Pastu ternampak perfume Neelofa ini seller Ipoh jual. Terus tertarik nak beli sebab katanya bau ala Escada.




Harga beli RM 55. Disebabkan seller hantar sampai office, ada caj RM 2. Jadi jumlah RM 57. 


Sekali sembur, 
Macam pelik baunya. Tak lama mana, eh sedap plak bau dia. Bau sweet.  Kiranya kena dengan diri ini. Tak terlalu kuat baunya. Sesuai dengan diri sendiri. Ekekekeke.


Ada tak dikalangan korang dah cuba perfume Neelofa?


Lepas ini cuma perfume Rita Rudaini. Sebab tu pun baunya best.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Cuba juga Ramen Samyang hot spicy yang jadi viral kat Facebook tu!

Wahh kau kemain Yui, sibuk juga nak rasa. Benda ni dah viral. Sejak deme kata ada cabaran makan ramen hot spicy dari Korea ini. Time tu aku lalu kat Aeon, tak laku weiii !! Berlambak aje stok.


Sampailah tahap ada yang menjual dengan ambil keuntungan RM 2 per paket kecil, stok senantiasa nan hado. Aku yang berniat nak cuba, terbantut.


Baru ni tengok stok banyak, rembat 1 bungkus RM 24.90.




Inilah rupanya. Pastikan ada cop HALAL. Sebab kata deme, ada yang takde cop itu kau jangan gegatal nak makan plak.




Sekali suap,
Wowww leh tahan. Dia punya terasa pedas tu bila mee dah selamat telan tau. Hahahaha. Tapi mee dia serius sedap. Bagi mak rasa, 1 sudu je dia dapat telan. Hahahaha.


Aku dapat habiskan sebungkus tu dalam masa 30 minit. Makan 2-3 sudu, berhenti sat. Pastu sambung. Heeeeee. Takdelah sampai menangis. Kira oklah dengan aku. Aku tunggu juga kot esok aku sakit perut, alhamdulillah okay aje.


Air masak memang letak tepi je. Senang telan. Hahaha.


Orang kata kalau nak atasi pedas, minum susu, Aku tak cuba plak. Lepas ini boleh cuba.


Kesimpulan,
Boleh aje kalau nak makan lagi lepas ini.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Diari Ramadhan 1437H Nurul Yui

Kisah Ramadhan ke-18 bersamaan hari Khamis 23/6/2016. Kurang 2 minggu Ramadhan bakal berakhir. Sedih plak rasa.


Bersahur
1 keping roti + nutella
1 cawan air soya


Berbuka
1 biji kurma
1 sachet Peah Queen
Yong Tau Fu
Air lai ci kang


Aku bersahur di SS dan berbuka di rumah sewa dengan rakan serumah. Alhamdulillah selesai.



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^