tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, November 02, 2014

PREORDER : Baju Kurung Kain Pelikat

Ehem-ehem ahkak nak jual baju kurung kain pelikat pula. Memandangkan SSM Nurul Yui Collection ada untuk pakaian, apa salahnya kembangkan perniagaan kecil yang ada sekarang.


Macam biasa, sebelum jual ahkak akak survey dan tengok harga pasaran. Rata-rata harga RM 100 ke atas. Bergantung pada mutu kain & sulaman. Macam yang ahkak nak jual, tiada sulam. Biasa sahaja. Yang pasti kain sedap di pakai & jahitan kemas. Iron pun senang.



Contoh baju ahkak


Harga pasaran RM 100 +
Harga ahkak bawah RM 90
Dan untuk harga promosi pengenalan ahkak jual RM 80 sahaja


Hujung minggu ahkak upload stok & design apa yang available. InshaALLAH akan masuk juga stok tutu skirt & shawl terkini. Semua harga munasabah. 


Ada yang berminat nak jadi dropship, boleh wassup 019-2331810. Terima kasih.


Entry ini akan statik buat sementara waktu
Pendapatan sampingan





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, October 31, 2014

Pengakhiran cerita selamat pengantin madu

Nak kata aku follow setiap minggu tidaklah juga. Ikut mood kalau nak tengok. Tapi sejak dua tiga minggu aku duk tengok cerita selamat pengantin madu di tv 3. Mula tengok menyampah tapi bila fikir memang ada yang terjadi di alam realiti.


Malam tadi adalah episod terakhir dan pastinya aku nak tengok apa pengakhirannya. Bermadu selamanya atau habis madu sepah dibuang? Akhirnya isteri kedua diceraikan dan kembalilah kepada isteri pertama. 


Moral yang aku nak simpulkan


1) Lelaki, walau anda ada hak untuk berkahwin hingga 4 tapi tolong fikir kemampuan diri itu terlebih dahulu. Jangan sekadar mudah jatuh cinta tapi tanggungjawab entah kemana.

2) Perempuan, andai rasa diri tak mampu untuk berkongsi kasih sayang, jangan di cari lelaki yang masih beristeri. Andai tak mampu nak bendung rasa cemburu, elakkan sebaiknya. 

3) Anak, anda mungkin hanya mangsa keadaan andai ibu dan bapa tidak bersepakat. Maka bersabarlah dalam dugaan yang dihadapi.


Serious, awal-awal aku tengok dulu memang meluat sungguh terutama dengan perangai gedik bini kedua. Siap cakap takkan hormat bini tua. Apa hal? Dan pengakhiran semalam memang sesuai sangatlah. Bagi pengajaran.


Eh emo pula aku cerita bab ini! Hahahaha. Apa pun, kalau berbini lebih satu dan pandai handle takpelah. Tak semua bini kedua itu jahat. 


Contohi poligami Ustaz Dr Zaharuddin Abd Rahman. Ambil yang baik. Isteri-isterinya bersama terbitkan satu buku. Bahagianya mereka. Cemburu daku tengok.


Sekian.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Selamat ulangtahun ke 51 mak

Birthday girl ketiga untuk keluarga kami, bonda tercinta yang sangat kami sayangi, Puan Saayah Bt. Asri. Alhamdulillah 31/10/2014 genap usia mak 51 tahun.


Buat mak yang kami kasihi & cintai,
Semoga mak sentiasa sihat & kuat
Semoga urusan mak dipermudahkan
Semoga mak sentiasa bahagia di samping kami semua
Semoga ALLAH sentiasa melindungi mak dimana jua mak berada


Mak,
Orang tahu orang bukanlah anak yang sempurna 
Tapi orang cuba menjadi yang sempurna di pandangan mata mak
Orang tahu orang nakal & kadangkala degil
Tapi orang berubah untuk kebaikan semua
Doakan kami anak-anakmu


------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalau tanya mak apa hadiah dia nak dariku, pastinya dia akan jawab "nak cucu" dengan muka tersenyum. Faham sahaja apa maknanya. Maaf mak, orang tahu niat baik mak tapi apakan daya jodoh orang belum ada. Orang menunggu benda tak pasti, doakan orang ya mak =)

Selamat hari lahir mak tersayang!






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, October 30, 2014

Sample produk Mary Kay dari The Touchez

Pernah dengar Mary Kay? Aku pernah dengar tapi tak pernah mencuba. Ramai yang guna rupanya termasuk junior aku sendiri & dia pun dah jadi wakil Mary Kay juga. 


Hari itu ternampak post dari The Touchez yang offer sample percuma. Aku apa lagi, desuuupp komen nak cuba. Alhamdulillah sample dah selamat sampai cuma belum selamat cuba. Sayang benor rasanya!




Aku tak sabar nak cuba lipstik. Bak kata adik perempuan aku, produk Mary Kay bagus. Kawan-kawan dia ramai guna. Dari segi harga memang nampak mahal tapi kalau KUALITI BAGUS apa salahnya. Produk pun tahan lama.


Jadi, cik Aze Rahamat a.k.a owner The Touchez, Yui akan review produk-produk ini. Tunggu tau review tulus ikhlas dari Yui.


Kalau korang nak cuba sendiri produk Mary Kay, jangan segan silu "selak" FB Page yang dinyatakan seperti di bawah.


Owner : Aze Rahamat
FB page : The Touchez




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^