tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, May 17, 2018

Selamat Menyambut Ramadhan & Selamat Berpuasa

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah berkesempatan kita merasai Ramadhan tahun ini. Macam mana hari pertama sahur?


Yui macam biasa,
menu sehabis ringkas sebab dah memang terbiasa sebegitu. Makan sosej rebus & drumet seketul. Air masak. Cukup begitu. Kalau Yui makan nasi, confirm awal pagi dah berkeroncong perut. Hahaha. Taktau lah pasaipa.


Uols dah plan nak berbuka apa?
Yui fikir telur je. Kalau rajin masak. Kalau tidak, tengok aje. Heeee. Dan macam biasa, cuba untuk hadkan diri pergi ke bazar seperti tahun lepas.


Macam melalut panjang,
Yui sebenarnya nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN & SELAMAT BERPUASA. Moga ibadat kita diterima ALLAH, inshaaALLAH. Maaf andai ada salah silap antara kita ya.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, May 15, 2018

Bermasalah dengan manusia

Wahh, lama tak bersiaran tiba-tiba update tajuk macam ni kan. Hahaha. Yup. Yui tengah alami sekarang dengan akak rumah. Bermasalah dengan 2 orang budak baru. Eh bukan budaklah kalau umur dah 25 dan 27. Tahap mak.


Satu je masalah,
PEMALAS UNTUK BERSIHKAN RUMAH. Ewahh, kau ingat bayar sewa tu semata duduk keluar masuk ye? Nak cuci seminggu sekali pun malas.


Memang kenalah direct dan habis semua yang dipendam terkeluar itupun masih guna ayat yang baik. Takpe, sekarang Yui dan akak rumah masih sabar sebab nak tengok mereka keluar dari rumah. Itupun kalau reti malu lah.


Rumah kosong asalnya.
sekarang dah ada macam-macam. Kami bagi guna tapi dah perangai macam tu, siapa pun takkan tahan.


Ni dugaan sebelum Ramadhan dan kita tengok ENDING macam mana.


Kalau tunjuk bukti ayat deme cakap,
lagi sakan tahu macam mana perasaan kami yang hadapinya.


Potong mood
Hahaha!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, April 27, 2018

Berhati-hati dengan PENIPU ON9 [Yui ingatkan sahaja]

Assalamualaikum,
Morning uols. Salam Jumaat. Lama Yui tak bersiaran, tiba-tiba up post pasal penipu on9. Yui up sebagai peringatan kepada semua sebab Yui yang terkena (dia tak refund duit lagi).


Al-kisahnya
Yui tertarik bila seorang Founder produk review pasal seluar seller ini jual. Tengok harga memang tak munasabah tapi hasil google memang berlambak seller jual harga begitu. Nasib je dapat seller bertanggungjawab atau tidak.


================================

No tel :
013-7861845
Nurul Farhana
Maybank 153029343004
BSN 039954100042741


==============================

Post asal boleh rujuk FB Yui


Yui takkan delete selagi dia tak refund dan kalau dia berniat nak menipu lagi, moga terbuka hatinya. 


Jadi korang,
Berhati-hatilah ya walau dalam berhati pun terkena. Yui sendiri pun sebelum payment akan scroll post lamanya tapi tak sangka terkena juga, hahaha. Pengajaran sungguh!  


Nak dekat raya,
lagi giat mereka nak menipu.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, March 20, 2018

Review Filem : Black Panther

Kali pertama jejak ke panggung wayang untuk tahun 2018 pada 7/3/2018. Dan filem yang menjadi pilihan ialah BLACK PANTHER


Ini review cara Yui ya
Yang mana rasa tak faham atau tak puas hati, itu bukan masalah Yui. Hahaha. Boleh gitu? Yui gurau jelah. Ini maksudnya review cara santai.




Jangan tanya nama watak sebab saat menaip, Yui dah lupa. Hahaha. Ingat pasal Wakanda rasanya nama negara. Ewahhh. Keluar panggung asyik wakanda je di mulut.


Cerita mengenai orang jahat yang berebut "harta" yang dimiliki oleh negara berkenaan, perebutan takhta, selit juga elemen terkini dan teknologi tinggi. Yelah, berlawan bila guna suit terus jadi "kuat". Dan macam tengok cerita power rangers pun ada. 


Yui takkan bercerita lebih lanjut di blog,
adalah lebih baik tengok sendiri. 


Ending cerita pun best. Tak melalut dan ada potensi cerita ini ada sambungannya.


Rating : 9/10




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^