tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, August 16, 2017

V-Soy Golden Grain Susu Kacang Soya

Siapa biasa minum susu kacang soya jenama V-Soy? Yui selalu beli yang kotak hijau sebab lebih pekat dan sedap. Satu lagi kotak warna putih. Masuk kedai, nampak pula keluaran baru gabungan soya+ oat + almond.



Laju tangan capai. Kalau tak salah, harga dia mahal beberapan sen sahaja. Yui beli dengan niat nak mencuba.


Pendapat Yui,
Untuk tekak Yui kurang suka. Sebab rasa dia macam something. Hehehe, mungkin sebab Yui jarang makan oat. Rasanya agak tawar sikit berbanding jenis lain. Jadi untuk kesihatan rasanya jenis ini lebih baik.


Korang dah cuba?




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, August 08, 2017

Review Peribadi : Goodday Honey Flavoured Milk

Dah beberapa minggu rasanya perisa baru susu Goodday ni keluar. Ada perisa green tea & honey. Kedua-duanya Yui dah cuba.




Kita fokus perisa madu ya. Untuk tekak Yui, perisa ini macam rasa something but still boleh telan. Mungkin rasa madu tu buat tekak Yui rasa "pelik". Hahahaa. Pelik pun tetap habis ya sebab takmow membazir.


Untuk repeat,
mungkin fikir. Tapi kalau ada yang belanja yui terima seadanya. Kahkahkah. Tapi oklah wei. Rasa lain dari lain. Korang kena cuba sendiri. Mana tahu, jatuh cinta nanti.


Psssss :
Yui lama tak berblog. Ampun blog. Yui cuba dari sekarang untuk aktif seperti dulu.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, July 26, 2017

Review Peribadi : Nestle Omega Plus

Sejujurnya, Yui dah lama tak buat full medical checkup untuk diri sendiri. Rasanya last buat sebelum masuk belajar . Haaaaa, berapa tahun punya cerita kan?


Lepas tu dengan keadaan kaki Yui pernah operation, dulu memang diaorang suggest suruh minum susu tapi Yui plak jarang ambil. Ni haaa, saja gedik nak minum susu Omega. Walau katanya untuk kurangkan kolestrol. tak salah kalau saja ambil.



Beli di Petronas RM 1.7+ sekotak


Pertama kali cuba jenama ini sebab biasanya minum Anlene. Sedap juga rasa Nestle Omega Plus tambahan bila minum sejuk. Dicadangkan ambil sehari 2 kotak.


Oh ya, Yui beli 6 kotak di Tesco RM 12.50. Rugi kan? Baik beli di Petronas. Hahaha.


Korang suka minum susu?
Susu apa biasanya korang telan? 




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, July 24, 2017

Durian Belanda tapi di Malaysia

Nak kata minat sangat tu tidaklah tapi kalau ada memang makan. Tambahan kalau disejukkan dulu. Memang sedaplah makan.


Yang ni durian belanda saudara bagi. Alhamdulillah rezeki nak makan. Kalau nak beli. korang pun tahu harganya boleh tahan walau kecil saja saiznya. Kihkih. Kalau teringin sangat mungkinlah beli juga.




Banyak kebaikan durian belanda ni. Terutama untuk penyakit. Orang kata mencegah lebih baik dari merawat.


Tapi Yui terfikir juga,
Kenapa namanya ada Belanda? Adakah asalnya dari sana? Heeeee, malas cari info.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^