tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, March 14, 2012

" 10 Soalan 10 Jawapan "


Hye semua, bersiaran lagi melalui Gf.fm  
apa kau ngarut ni yui!


Sebelum melalut lebih lanjut
jom kita teruskan dengan aktiviti GF seterusnya




Aktiviti GF terkini

1) Dimana awak tahu kewujudan Geng fiQ'Ra?
 Kenal Mas sebelum dia wujudkan Geng fiQ'Ra
bermakna ku tahu kewujudannya melalui Mas la


2) Apa tujuan awak join Geng fiQ'Ra?
Kenal lebih ramai kawan
Lebih ramai kawan,lebih kita kenal ragamnya


3) Apa nama sebenar awak? (jangan la tipu2. elok2 mak ayah bagi nama kan?)
Nurul Farehah Binti Ahmad Shah <-- full kan?? ^__^
 Nama besh,watpe nak tipu-tipu kan, hikhik



4) Berapa umur awak tahun 2012 ni? (jujur je. buat apa nak malu)
Tahun ni umur aku 24 tahun
Lau genap, 18/10 baru la 24 ya <-- nak hadiah!!


5) Apakah cita2 awak selama awak hidup?
 Sudah pasti mahu jadi insan berjaya
Dalam hati ada plan nak berbisnes
dan alhamdulillah, setakat ini secara kecil-kecilan
buat bisnes craft [ blog craft yui ]


6) Andai awak di fitnah sampai di heret ke penjara + hukum gantung, apa tindakan yg awak akan buat?
Sedaya upya mempertahankan hak diri ini
Sudah tidak salah, haruslah kita perjuangkan
Andai itu hukumnya, terima dengan redha kerana
hukum ALLAH lebih adil dari hukum dunia!


7) Awak percaya tak rakan di alam maya?
Percaya juga tapi bukan kita tahu isi hati setiap orang
Bersyukur kawan-kawan alam maya aku
semuanya baik-baik macam kamu yang baca ini =p


8) Awak suka cabaran tak? kalau ya, contoh cabarannya?
Suka, contohnya merempit a.k.a bawa moto laju
eh cabaran ke tu?? haha
Jangan risau, aku bukan "minah rempit"


9) Awak makan sehari berapa kali?
Selalu pagi makan kuih, kadang-kadang tak bekpes
tengahari nasi + sayur atau makan lauk saja
petang, ikut mood nak atau taknak
 kesimpulan dalam 2-3 kali sehari
 
10) Andai kata, ajal awak sudah makin hampir, 5 perkara yang awak akan buat sebelum awak meninggal dunia?
 1) Memberi yang terbaik buat keluarga
2) Menunaikan umrah/atau haji jika mampu
3) Beritahu yang aku sayang mereka semua & mohon maaf
4) Memohon agar mereka doakan kebahagiaan aku " di sana"
5) Minta mereka semua halalkan apa yang pernah diberi

Okies, settle kan?? 
Alhamdulillah, rasanya tak pernah ketinggalan
lagi aktiviti GF ~


- SELAMAT MEMBACA -


Jom join churp churp
Game MAGNUM fashion royale
Dapatkah LG Prada melalui Celcom






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

24 dak comei sayang YUI:

Unknown said...

ehem..terbaekk la,,,nisya sokong kamu..

AY said...

soalan exam spm 2012 ker?? hu3

Qla Ndhrh said...

Eh eh kak Yui soalan 10 :)
Jawapannye adee 4 aje -,- Mane Lg satu

kusyi said...

lme x singgah blog kq nuyui! hoho.. sy tak suka merempitttt.. hekhek.. :)

Noor Fatin said...

saya suka tudung bawal kat butik fiqra. belum ada rezeki lagi nak beli. insyallah satu hari nanti berhajat jugak.. hehehe :)

*SiRibenMerah said...

terus pening kepala tgk soalan byk2.. huhuhuhu~

Cik Jannah said...

yui soklan no 10 tu kamu tertinggal 1 jawapan :)
heee ( tu maknanya jannah baca entry kamu sampai habis. siap tilik2 lagi.ewahh)

Anonymous said...

yui.... insan berjaya. sempoi je cecita kamu :)

duniaanita74.blogspot.com said...

mcm nak jawap peksa sekolah lah..he..he..rajin nya lah yui ne..kak ita nak jengah blog kekawan pun tak sempat...he..he..teruskan,,,

Azhafizah MN said...

semoga terus maju geng GF.nice to know you yui ^__^

NN said...

fiq'ra ni group blogger kan yui... tp prvte group heh.. :D

Diyana Ali said...

mcm mane boleh nme yui tu ? hehe

Unknown said...

yuiiiii syg , soalan 10 takde number 4. hihi. nice yui.

Unknown said...

Eza nak join jugak laa. nasib baik baca entry yui ni. kalau tak, eza tak tau :)

Pua Melia said...

heee..pandai akak bagi jawapan.syok saya baca..heee =]

Unknown said...

hehe terbaik punya jawapan..yui soalan no 10 hilang satu lagi jawapan lah..hahhaa

Shida Radzuan said...

yui tahu cmne nk tahu kite dah ade id card ke blum..ritu ade req tp xtau la camne..hehe..

saffiya_aleesya @ echa said...

rajin menjawab semua soalan2 tu..bagus yui ;-)

Anonymous said...

sedap nama..farehah..
ehh kak la.hihihi..

Unknown said...

besh je nama tu:)

banyak jugak soalan dia ye,hee....kalo nana jenuh nak menjawab^-^

IntaNBerliaN said...

nama yui farehah ek... lawa la nama tu.. jarang jumpa ;-)

Munn Jaafar said...

best geng fiqra ada aktiviti soal jawab cmni =)

J.Syazwana said...

kite bulan 8 ni masuk 24. hehehe

J.Syazwana said...

kite bulan 8 ni masuk 24. hehehe