tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, May 06, 2013

RESEPI : Mango Yogurt Ice Blended

Kalau sebelum ini aku sharekan Strawberry Yogurt Ice Blended { entry }, kali ini nak kongsi resepi Mango Yogurt Ice Blended. Bahan asas masih lagi sama, yang bertukar hanya buah =)




Bahan- bahan ( untuk 5 orang )

1) 4 bji mangga kuning yang dah masak
2) 1 bekas yogurt 500 gram
3) Ais ketul secukupnya
4) Sedikit susu pekat


Cara- cara

1) Masukkan semua bahan
2) Blend hingga hancur dan sebati




Sedapppp! Bukan aku sesaja kata tau. Kalau tekak aku memang bestlah macam ini! Nak lagi best, korang blend sikit mangga jangan sampai hancur pastu masuk dalam cawan. Takpun potong kecil-kecil.


Pergh! Nikmat sambil hirup sambil gigit buah mangga yang masih tidak hancur. Sila buat segera, kih kih.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

23 dak comei sayang YUI:

MizzTina said...

terliur nengok...wuwuwu

J.Syazwana said...

kite suke minum air yogurt yang bliss tu je. kalau makan yogurt ni x suke. hahaha

Cikrosecute said...

sedapnya....akak tgk pun terliur...

Hazmin Hamudin said...

Rajin betul buat benda ni ye.

Anum said...

sedapnya

Dylla Abas said...

yummy..!! nk try :)

najihahfara said...

sedapnya..

Unknown said...

wahh sedapnya yui..nyummy

nini said...

sedapnya....

Miss N™ said...

gulp..!
sedapnya nampak....

YattAkasah said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeee

Nurul Iman said...

wahh boleh try ni. nampak sedap je.

iAmCekbolat said...

hahaha sedapnya nampak ! nak tryyy . nnt tnjuk ke akak yuiii

;D

Bunda_nora said...

assalam, rajin nyer dia...

Annamariana1989 said...

wow, sedapnya...

IntaNBerliaN said...

mmg sedap ni.. tambah2 lagi kalau panas.. sejuk je tekak.. :-)

Unknown said...

perghhh.. tgk nmpk sdp tu..kena try...

Mimie said...

sedapnye

Anonymous said...

adess keciur ayor liur ni..hihihi

are_lin@yu said...

sedapnya..yogurt mmg feveret ni.hehe

Unknown said...

pergh. heaven nya kalau dapat segelas.

EkaTikah said...

wah, nampak sedap. kite tak makan yogurt. hee

Azhafizah MN said...

resepi dari yui perlu dicuba ni!