tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, April 30, 2013

RESEPI : Strawberry Yogurt Ice Blended

Terasa macam lama tak kongsi masak-masak walau hakikat daku sendiri bukan pandai masak. Hahaha. Sekadar cuba, dah ok baru kongsikan.


Kali ini nak kongsi versi minuman. Alah, mudah sangat. Korang tak baca sampai habis pun tahu macam mana kan.




Bahan-bahan

1) Buah strawberry sesuka hati kuantiti
2) Yogurt 2 botol kecik
3) Ais ketul
4) Sedikit air ( jika perlu )


Cara-cara

1) Masukkan kesemua bahan dan terus blend hingga sebati






Dah blend, siap untuk diminum dengan rakusnya. Hahahah. Kalau nak letak gula pun boleh tapi rasanya tak perlulah, dah cukup sedap macam ini.


Tak suka strawberry? Boleh gantikan dengan buah-buahan yang lain.


Buat guna strawberry sebab aku beli banyak time di Bandung { entry }. Untuk mengelak pembaziran, jadikanlah ice blended.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

21 dak comei sayang YUI:

beta kupu said...

oh mabeles ;)

ANNA MARIANA said...

sedapnyaaa.... nak sikit :)

izyantyPersonalTaste said...

stoberi banyak leh lah buat he3..beli kat bandung...nanti nak baca en3 tu...last day contest jemput lah join

http://izyanty.blogspot.com/2013/04/giveaway-contest-izyanty-collection-2013.html

are_lin@yu said...

sedapnya tgk..nk skt..hehe

eima said...

mesti sedap ni kan ... aku dah start suka2 dah ngan ice blended

Shakira Pathi said...

Sedapnyee :D

shaFazie said...

tertiba dahaga tgk air nie..sodap tue

Ena's Stories said...

miuman berkhasiat...mengiurkannnn

wawa syaida said...

sedapny...tambah2 tengah lunch time ni...boleh la nak tapau strawberry jap lagi :)

ieda immi said...

fuh !
dah rasa sejuk tekak nie

kalau dgn herbalife strawberry lagi best bila ada buah strawbery nie ;)

BUI JUNAIDI said...

MINUM MS SEJUK NI,OH..HEAVEN..HAHA

Kesuma Angsana said...

tq share resepi sedap sgt tu !

azizah :) said...

sedapp tu yui...

Nory Zoulkefle said...

slurrppp....sedapppnyer...siap ade strawberry lagi selit tpi gelas...hehhe

J.Syazwana said...

tak masam ke stoberi tu? huhuhu

jaakechik said...

wotttwooott...menggodanya tgk stoberi blended tu... melelah dah air liur ni...adehhh!

izan mama mia said...

sedapnyew....

Mimi Azirah said...

Cedapppnye yui..

P/s dakwat kekal tuh xleh ilang la dik gune sabun.akak try gune xleh pun.dakwat kekal kat bhgn kuku akak je dah ilang sbb akak gne wet tissue td.

Myra Jay said...

Sedapnyaaaaa...

Akak dulu masa balik dari CH, air nilah yg dok buat, kadang letak susu segar dengan eskrem, kdg yogurt..heheee

Amanina Sofea said...

sedapppnyaaaa.. nak try buat la

Cik Nur™ said...

terliurnya.. :)