tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, August 21, 2018

KEJUTAN ISTIMEWA BUAT TERSAYANG DENGAN FLOWER CHIMP

"Ucapkan dengan bunga!"

Uols kalau nak cipta dan wujudkan kenangan manis terutama dengan insan-insan tersayang, BUNGA adalah pilihan terbaik. Paling menarik bila anda boleh buat pesanan penghantaran dihujung jari sahaja. Itulah yang ditawarkan oleh FLOWER CHIMP. Menarik bukan?



Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM 89 serta menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih dari 80 daerah di dalam Malaysia termasuk di Sabah & Sarawak. Maka tidak hairanlah Flower Chimp menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 petang.


"Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan 5 kali ganda berbanding tahun lepas" kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.



Flower Chimp juga berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik.




Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. "Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019" tambah Lotz.




Lotz dan rakan kongsi /Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang turut mendalami sendiri peniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina.



Kata Frassa "Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin , dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina". 










Mudah sungguh dengan adanya perkhidmatan seperti Flower Chimp. Uols hanya pilih mana yang berkenan dan buat pesanan. Urusan lain akan diuruskan mereka. Jadi, dah tiada alasan untuk buat kejutan pada tersayang.













Uols kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Flower Chimp :



Flower Chimp di Malaysia
Laman Web
Facebook 
Instagram
@flowerchimp


Flower Chimp di Indonesia
Laman Web
Facebook 
Instagram
@flowerchimp.id


Flower Chimp di Filipina
Laman Web
Facebook 
Instagram
@flowerchimp.ph













guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, August 08, 2018

Makan Best : Restoran Nasi Arab Hadramout Paradise, Ipoh

Selalu makan western aje kan, sesekali tukar selera pula. 4 Julai 2018 lepas Yui berkesempatan makan di Restoran Nasi Arab Hadramout Paradise area Kinta River Front. Jenuh juga google cari restoran nasi arab yang best area Ipoh selain di Meru (dah pernah pergi).


First,
Maaf sangat Yui tak ingat nama menu. Sebab masing-masing teruja nak makan. Awas ya, bagi yang tak makan banyak, toksah gatal-gatal nak order berlebihan sebab sedia maklum tahu, kuantiti mereka letak MEMANG BANYAK!


Yang penting kami pilih ayam dan dah tentu kambing, pebret si dia 👨





Ini pisang + yoghurt + madu
( Yui tak berapa kenan menu ni sebab sebenarnya order menu lain tapi dah habis)





Ni muka sambil tunggu makanan, sambil ambil order
Yelah duit nak keluar, kena juga cari duit masuk
Ekekekeke

4 hidangan menu + 2 air = RM 70+


Pendapat peribadi :
Kebersihan 5/5

Rasa 4/5
Akan datang lagi


(lama tak update page ni, heeee)


Restoran ni bersebelahan dengan Hotel Kinta River Front, Ipoh




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, August 07, 2018

Makan Best : Mr. Dakgalbi, Station 18 Ipoh

Dah berbulan Mr Dakgalbi ni buka di St 18, Ipoh tapi Yui banyak kali tak berpeluang masuk. Yelahhh, benda baru buka memang confirm jadi viral. Sampai kena beratur kat luar tunggu turn, memang taklah cara Yui =)


Jadi bila suasana dah reda, baru kita cuba okay. Kebetulan rakan opis pun nak makan, elok sangatlah tu. Kami makan waktu rehat Jumaat. Ngam la dengan time yang ada.


Lokasi terletak dalam Aeon St 18, Ipoh berdekatan Padini. Senang je cari.




Jenis cermin di mana orang luar boleh tengok macam mana korang makan, macam mana pekerja layan customer dan gaul apa patut untuk menu terbabit. Kira buat tarikan kepada orang lain nak masuk. Bagus marketing begini.




Yang cheese tu memang menambat hati sungguh bila tengok. Rasa kecur air liur. Sedap jeeee walaupun baru tengok gambar. Heeeeeee.


Kami berdua sepakat pilih menu UTAMA mereka iaitu Cheese Ring Dakgalbi  RM 72 & Ice Lemon Tea x 2 RM 8. Katanya boleh makan untuk 2 orang tapi bagi Yui sebenarnya 4 orang pun boleh makan oiii. Banyak sangat. 



Konsep mereka. mereka ada serve kita untuk gaul semua yang ada atas tu. Bila dah selesai baru dibiarkan untuk kita nikmati setiap menu yang ada. Rasa macam "raja" kejap dilayan sebegitu. Eceeehhhh.




Keliling tu adalah CHEESE 
Walaweeeehhh!




Oh ya, uols kalau taknak order air pun takpe sebab setiap meja akan disediakan air sejuk. Plain water gituu. Takpayahlah minum manis kannn?? 


Pendapat peribadi :
Kebersihan 5/5
Rasa 4/5
Akan datang lagi


Dan sangat berpotensi untuk repeat lagi, nak rasa menu lain. Hehehe.




Wajah-wajah awek korea
kahkahkah!



Fb Page : Mr.Dakgalbi

Mr Dakgalbi ( Ipoh Aeon Station 18)
Lot G-61 Grd Floor Ipoh Station 18
No 2 Susuran Stesen 18
31650 Station 18 Ipoh




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, July 24, 2018

Makan Best : Konda Kondi Cafe Ipoh

Assalamualaikum. Hai uollsss. Perghhh tenggelam timbul owner blog ni. Hahaha. Oklah, nampaknya dalam hp penuh dengan gambar makan makan dan makaaaaannn, jadi Yui nak coretkan lah di sini buat tatapan yang lain.


Mana tahu, yang berdekatan boleh pergi cuba dan rasai sendiri. Pertama sekali, Yui nak habaq, dah lebih 3x Yui pergi Konda Kondi Cafe di Pekan Ipoh. Kalau dah lebih tu kiranya kena dengan selera dan tekak Yui la gituuu.


Baru-baru ini Yui pergi dengan akak rumah. First time untuknya. Jom tengok apa kami order untuk makan malam. Maaf Yui ingat lupa nama menu dan harga sebab sedap jadi lupa ambil gambar menu. Hahaha!



Yang ini minuman yang ramai akan cari
Kopi dan ada whiping cream
Memang sedap!






Chicken Wing Teriyaki 
Sos tu mamblesss!



Chicken Chop (gril)
Lemon suam



Spagheti Creamy Spicy
Hat ni memang win di hati Yui
Food Truck di Meru pun ada
Memang Yui sarankan hangpa rasa sendiri



Yui yang makin kembang setalam dan akak rumah
Kahkahkah


Jumlah harga untuk menu kami di atas lebih kurang
RM 47


Page FB 


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, June 27, 2018

Salam Aidilfitri 1439H dari Yui sekeluarga

Fuuhhh fuhhh lamanya blog dianaktirikan. Kesian hang dapat tuan lagu ni. Mendung berarak kelabu. Eh ehh ehhh!


Masih di bulan Syawal jadi rasanya tak terlambat nak ucapkan kepada pembaca blog yui, ehh adake? Takpe tak kisahlah janji Yui dah coretkan di sini.


Yui sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua yang mengenali kami. Raya tahun ini masih bujang dan bersama keluarga tersayang. Eceeeehhh!




Ini yang ada di Hari Raya Pertama
Tema Peach sebab ikut "arahan" Yui
Hahahaa!





Inilah adik beradik Yui
Belakang tu adik Ipar


Sadis tahun ni tak dapat duit raya. Kahkahkah. Sedor diri.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, May 30, 2018

Resepi Mudah : Shell Out Lebih Jimat

Ini antara menu buka puasa minggu lepas. Yui pertama kali sediakan Shell Out gaya orang bujang versi paling mudah untuk disediakan.


Setelah Yui google resepi, Yui ikut cara yang mudah dan ikut citarasa Yui. Bahan pun yang basic dan inshaALLAH sentiasa ada di dapur korang juga.


Bahan-bahan :

1) Kerang ( ikut suka kuantiti )
2) Udang ( ikut suka kuantiti )
3) Sotong ( ikut suka kuantiti )
4) Sos cili & sos tomato
5) Sos Tiram & kicap pekat
6) Cili Kisar ( beli yang dijual paket )
7) Sayur ( Brokoli, lobak )
8) Sedikit air
9) Bawang besar & bawang putih ( untuk tumis )
10) Serbuk lada ( jika nak lebih pedas )
11) Sedikit garam


Cara-cara :

Tumis bawang besar dan bawang putih dan masukkan cili kisar hingga naik bau. Kemudian masukkan kesemua jenis sos dan kacau sebati. Taburkan garam, serbuk lada dan masukkan air, jangan banyak sebab sotong nanti akan keluarkan "air' sendiri.


Yui hanya rebus kerang sahaja terlebih dahulu ( buka cangkerang sebelah ) .


Dah nampak naik bau bahan tumisan tadi, baru masukkan kerang, sotong dan udang. Kemudian masukkan sayuran yang ada. Gaul sebati dan biarkan tumisan tadi meresap.


Siap!


Jujurnya,
memang sedap dan mudah. Jimat banyak tau. Bahan pun kita boleh letak ikut tekak masing-masing. Bahan basah Yui beli di pasar borong, jimat sesangat dan berbaloi harganya.





Dapat letak ketam, lala pun syooookk oooo! Sorry sebab Yui olah resepi ikut gaya sendiri dan versi malas. Hahaha.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, May 28, 2018

Kenapa banyak komen pelik-pelik muncul?

Yui perasan setiap hari ada sahaja komen-komen dari "luar negara" yang komen post terlalu lama dan tiada kaitan langsung dengan isi kandungan. Sampai naik notis pelik muncul di blog Yui. Risau juga takut jadi benda lain.


Dahlah kita ni reti taip dan post je, nak adjust atau perbaiki memang kena bagi pada yang pakar. Jangan plak tiba-tiba nanti blog ini terus hilang dari radar. Sadis sungguh kalau itu yang terjadi.


Blog uols ok tak?
Atau benda ni jadi pada blogger yang jarang up entry? Huhuhu.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, May 17, 2018

Selamat Menyambut Ramadhan & Selamat Berpuasa

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah berkesempatan kita merasai Ramadhan tahun ini. Macam mana hari pertama sahur?


Yui macam biasa,
menu sehabis ringkas sebab dah memang terbiasa sebegitu. Makan sosej rebus & drumet seketul. Air masak. Cukup begitu. Kalau Yui makan nasi, confirm awal pagi dah berkeroncong perut. Hahaha. Taktau lah pasaipa.


Uols dah plan nak berbuka apa?
Yui fikir telur je. Kalau rajin masak. Kalau tidak, tengok aje. Heeee. Dan macam biasa, cuba untuk hadkan diri pergi ke bazar seperti tahun lepas.


Macam melalut panjang,
Yui sebenarnya nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN & SELAMAT BERPUASA. Moga ibadat kita diterima ALLAH, inshaaALLAH. Maaf andai ada salah silap antara kita ya.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, May 15, 2018

Bermasalah dengan manusia

Wahh, lama tak bersiaran tiba-tiba update tajuk macam ni kan. Hahaha. Yup. Yui tengah alami sekarang dengan akak rumah. Bermasalah dengan 2 orang budak baru. Eh bukan budaklah kalau umur dah 25 dan 27. Tahap mak.


Satu je masalah,
PEMALAS UNTUK BERSIHKAN RUMAH. Ewahh, kau ingat bayar sewa tu semata duduk keluar masuk ye? Nak cuci seminggu sekali pun malas.


Memang kenalah direct dan habis semua yang dipendam terkeluar itupun masih guna ayat yang baik. Takpe, sekarang Yui dan akak rumah masih sabar sebab nak tengok mereka keluar dari rumah. Itupun kalau reti malu lah.


Rumah kosong asalnya.
sekarang dah ada macam-macam. Kami bagi guna tapi dah perangai macam tu, siapa pun takkan tahan.


Ni dugaan sebelum Ramadhan dan kita tengok ENDING macam mana.


Kalau tunjuk bukti ayat deme cakap,
lagi sakan tahu macam mana perasaan kami yang hadapinya.


Potong mood
Hahaha!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, April 27, 2018

Berhati-hati dengan PENIPU ON9 [Yui ingatkan sahaja]

Assalamualaikum,
Morning uols. Salam Jumaat. Lama Yui tak bersiaran, tiba-tiba up post pasal penipu on9. Yui up sebagai peringatan kepada semua sebab Yui yang terkena (dia tak refund duit lagi).


Al-kisahnya
Yui tertarik bila seorang Founder produk review pasal seluar seller ini jual. Tengok harga memang tak munasabah tapi hasil google memang berlambak seller jual harga begitu. Nasib je dapat seller bertanggungjawab atau tidak.


================================

No tel :
013-7861845
Nurul Farhana
Maybank 153029343004
BSN 039954100042741


==============================

Post asal boleh rujuk FB Yui


Yui takkan delete selagi dia tak refund dan kalau dia berniat nak menipu lagi, moga terbuka hatinya. 


Jadi korang,
Berhati-hatilah ya walau dalam berhati pun terkena. Yui sendiri pun sebelum payment akan scroll post lamanya tapi tak sangka terkena juga, hahaha. Pengajaran sungguh!  


Nak dekat raya,
lagi giat mereka nak menipu.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, March 20, 2018

Review Filem : Black Panther

Kali pertama jejak ke panggung wayang untuk tahun 2018 pada 7/3/2018. Dan filem yang menjadi pilihan ialah BLACK PANTHER


Ini review cara Yui ya
Yang mana rasa tak faham atau tak puas hati, itu bukan masalah Yui. Hahaha. Boleh gitu? Yui gurau jelah. Ini maksudnya review cara santai.




Jangan tanya nama watak sebab saat menaip, Yui dah lupa. Hahaha. Ingat pasal Wakanda rasanya nama negara. Ewahhh. Keluar panggung asyik wakanda je di mulut.


Cerita mengenai orang jahat yang berebut "harta" yang dimiliki oleh negara berkenaan, perebutan takhta, selit juga elemen terkini dan teknologi tinggi. Yelah, berlawan bila guna suit terus jadi "kuat". Dan macam tengok cerita power rangers pun ada. 


Yui takkan bercerita lebih lanjut di blog,
adalah lebih baik tengok sendiri. 


Ending cerita pun best. Tak melalut dan ada potensi cerita ini ada sambungannya.


Rating : 9/10




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, March 01, 2018

Anak Saudara : Nurul Azkayra Fathiya

Assalamualaikum uolss. Nak juga Yui coretkan dalam blog kesayangan Yui mengenai keluarga Yui. Alhamdulillah Yui dah selamat mendapat title rasmi Maklong pada 16/12/2017 yang lalu. Adik Yui dah selamat melahirkan baby girl.


Memperkenalkan boboyot Yui,




Nurul Azkayra Fathiya




Geram betul tengok pipi dia. Bila Yui upload gambar pertama di FB, ramai cakap macam muka Yui. Hahaha. Maknya suka mengata Yui dahi luas dan pipi shinchan. Haaaa ambil sekali anaknya kenan. Wakakakaka. Nasiblah.


Buat anak saudara kesayangan,
Maklong doakan semoga Kayra membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah. Memudahkan urusan ibu dan babah Kayra. Menjadi pelengkap kepada keluarga. Aameen.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, February 26, 2018

Buah Bidara Sekilo RM 12

Haritu ada pergi ke pasar Changkat Jering. Niat asal nak cari barang lain tapi sebab takde, belilah apa yang patut di sana sebagai lapik perut kami sekeluarga. Ecehhhhh.


Ternampak buah Bidara. Tu diaaaa, tengok pun terliur rasa. Ada 2 saiz, satu kecil sikit satu besar. Beza RM 2/kg. Yui pilih yang besar supaya puas makan. Kahkahkah.






Sebenarnya macam ini kali pertama makan Buah Bidara segar. Sedap juga, macam makan epal. Tak manis/masam. Sedap untuk ditelan. Yui beli setengah kilo ja sebab yui je yang makan. Mak abah tak makan sangat.


Tengok buah ini,
teringin plak kat buah Staq. Yang kecil kuning masam manis tuu. Terliur saat taip nama buah. Adoiiii!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, February 19, 2018

Merasa juga Koko Krunch Bar

Terpengaruh tengok banner iklan di Speedmart. Hampanya berkali tanya, katanya habis. Rosak mood! Adalah satu hari tu ke Mydin, eh eh ehhh terjumpa plak. Tapi tak jual satu, jual satu kotak terus dengan harga belasan ringgit. Nak taknak, beli jugalah sebab teringin nak rasa. Haha.



Ada 6 pcs = RM 14.++


Teruja sangat nak cuba, bila rasa "Oh camni jeee". Hahaha, aduh. Rasa dia macam tambah madu dan susu je gitu. Takdelah terlalu manis. 





Apa pun PUAS HATI sebab dapat merasa sendiri. Korang pun kalau nak cuba sesuatu, kena cuba sendiri jangan cepat sangat terpengaruh dengan orang atau iklan.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, February 13, 2018

Suzy Honey Herbs Produk 100% Bahan Semulajadi Sebagai Rawatan Herba Terkini

Kalau sebut tentang bahan semulajadi dah tentu yang terlintas di fikiran kita adalah hasil dari tumbuhan-tumbuhan semulajadi, kadang ada yang sukar untuk dijumpai, perlu bersusah payah redah hutan untuk dapatkannya. Yang paling menarik, bahan semulajadi pastinya buat kita rasa tenang dan selesa.


Alhamdulillah, Yui menerima satu set penjagaan rambut dan juga sabun sireh untuk digunakan dan dikongsi bersama korang. Haruslah Yui kena pakai dulu supaya dapat merasai pengalaman peribadi dan bercerita pada orang ramai.





Jom kita mulakan berkongsi dengan produk pertama iaitu  SET SYAMPU & PERAPI BUNGA KAMPUNG  250ML (RM 77)






Set ini mengandungi minyak kelapa dara, rosehip oil dan peppermint oil, kaffirlime juga rosemary eseential oil.


Mula-mula Yui buka, ALLAH wanginya bau. Bila Yui apply syampu, gosok sapu manja rambut dan biar sekejap. Yui dapat rasakan seperti berangin ( peppermint oil ) je kepala ini. Uihhh, tenang tau layan rambut macam ni. Bilas rambut dan guna conditioner pula. Biarkan dalam 5 minit. Guna conditioner jangan sampai akar rambut tau. Conditioner ada bau yang buat diri rasa nyaman sangat.


Bila dah bilas bersih,
Korang akan dapat rasakan rambut lebih lembut dan wangi sangat. Jom Yui kongsikan apa kelebihan Set Bunga Kampung.


1) Beri rawatan untuk rambut yang gugur dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru
2) Jadikan rambut kelihatan lebih "volume" dan bersinar
3) Sesuai untuk rawatan rambut yang nipis dan yang berkelemumur/kulit kepala gatal
4) Sesuai untuk wanita bertudung dan mengelakkan berbau hapak
5) Beri keharuman bauan aroma yang sangat menyegarkan rambut dan kulit kepala



Kita cerita pula tentang SABUN SIREH (RM 18)

Sebut pasal sireh, dah terbayang dan terbau bauannya yang semerbak sehebat khasiatnya. Nak tahu apa khasiatnya? Hanya dengan RM 18, banyak manfaat boleh didapati. Yang penting 100% homemade dan dari daun sireh asli





Khasiat & Kelebihan Sabun Sireh
1) Menghilangkan bau badan dan bahagian keintiman wanita
2) Menegangkan otot vagina
3) Merawat keputihan
4) Merawat masalah jerawat badan
5) Menegang dan melicinkan kulit badan
6) Bertindak sebagai antiseptik mematikan kuman
7) Menghilangkan gatal-gatal kulit


Yui nak bagi tips penjimatan. Sebelum guna, korang potong kecil sabun tersebut. Dah habis, barulah ambil bahagian lain. Kan jimat banyak. Boleh juga share dengan orang lain.




Macam mana?
Bestkan produk keluaran Suzy Honey Herbs. Membantu orang ramai dengan cara mudah. Oh ya, Yui nak bagitahu juga, kalau ada di antara korang yang berminat nak sertai menjadi Agen/Dropship, amat dialukan. Terus contact untuk info lanjut. Produk hebat pastinya mendapat permintaan. InshaaALLAH.



Untuk info lebih lanjut :

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, February 08, 2018

Terjebak dengan Inner Hantu yang semakin viral

Kalau ada yang follow Yui di FB, dah tentu nampak Yui tak pernah miss update kat sana. Hanya blog dianaktirikan. Kihkih.


Sebenarnya,
Sebelum decide nak jual Inner Hantu, Yui sendiri memang pengguna. Koleksi sendiri pun hampir 10 helai dengan warna yang berbeza. Pergh, setiap hari bertukar warna. Kan rasa diri comel. Hahaha.





Disebabkan kelmarin Yui mimpi pasal Inner Hantu ini, Yui rasa macam petanda suruh jual juga. Semalam juga cari Agen dan semalam juga deal dan ambil stok. Haaa, ambil puas hati dapat tengok pelbagai warna depan mata.


Korang dah pakai?
Kena cuba okay sebab sekali beli pasti nak repeat lagi. Silalah kumpul order ramai-ramai untuk penjimatan kos postage. Wahhhh gitu.


Sehelai RM 10 jee, takkan kata mahal lagi kan. Keselesaan bukan pada harga tapi kepuasan yang akan korang alami sendiri. PASTI!


Nak beli sila cari Yui ya. Yui berniaga sebab nak support anak-anak bulus sama =)





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, January 29, 2018

Banyak perubahan di tahun 2018

Alahai, dah nak hampir ke penghujung bulan Januari 2018. Cepat je rasa masa berlalukan? Atau Yui yang "tak sedar diri"? Hahaha.


Yup,
Banyak jugalah perubahan jadi. Antara perubahan besar ialah Yui secara rasmi dah jadi Mak Long. Heee, adik Yui dah selamat melahirkan baby girl pada 16/12/2017 yang lepas secara normal di Hospital Ipoh.


Takde gambar rasmi Yui paparkan sebab menghormati keluarga adik. Biar Ibu dan Baba nya rasmikan dulu gambar ke umum.


Adik bongsu Yui pula dah pindah ke rumah sewa bujang. Berdekatan dengan tempat kerja. Makin sunyilah mak Yui nanti. Dan takdelah dengar mak terjerit subuh kejut dia bangun. Hehehe. Tak pindah jauh, dalam 30 minit sampai, tapi hati ibu haruslah terkenang benda yang selalu dia hadap. Tak dinafikan, Yui pun sama.


Baru 2 perubahan Yui cerita?
Jadilah 2 ni dulu sebab keduanya berkaitan keluarga Yui. Family first.


Yui sendiri?
Belum ada perubahan apa-apa. Kihkihkih.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, January 11, 2018

Entry pertama di tahun 2018

Assalamualaikum,
Haii korang. Ingat lagikah Yui, blogger makin sendu dan blog dianaktirikan? Hahaha.


Uols apa cerita sekarang?
Tengah kejar Azam ke?
Yui masih sama. Macam dulu, berubah pun sikit je. Dan sedang cuba ubah kepada sesuatu yang lain, inshaallah.


Silalah bagi SEMANGAT untuk Yui aktif berblog. Berceloteh panjang dengan nukilan sendiri.

.

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^