tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, April 28, 2011

10 Tips Pikat Lelaki


ok,entry pas wktu kerja..nk kongsi pada kaum gadis,wanita n yg mane nak tau 
cara2 nak pikat lelaki idaman korg, 
pe kata sesame tgk tips ini yer...
mane tau kan,ia amat berguna buat anda!!


1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
ak snyum je jumpe ngn si dia..rindula katakan..wekk..

2. Pandai memasak adalah ciri2 utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
alamak,ini gagal lagi!! dlm proses yer yunk..ngeh2..

3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.
rasenya dia dh tertarik tu,tu pasai leh jd lalink ak.. = )

4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
sejak ak kenal dia,ak jujur..eceh..lame mana nak simpan,t dpt tau gak kan??

5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lekukan apa yang dia tidak suka.
insyaALLAH,ak laksanakannya..

6. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
part ni payah sikit,ak suke menyimpan rahsia..malangnya dia akn tau gak dr ak,tp LAMBAT SKT.

7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan berlemah lembut.
lemah lembut x,tp manje..katanya laa.. hekhek..

8. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
insyaALLAH,ini ak mampu buat..

9. Jangan terlalu mengongkong.
Kalau xwat hal,wtpe nak kongkongkan..sape2 pon xmow!


10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
uish,ak men2 mata je ngan dia..hahahha...


wah2..ader ke ngn ciri2 tu pd kome??huhuh,kat ak??aish..kena tnya sndri pd en. apek laaa...

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

7 dak comei sayang YUI:

Muhamad Zaki Zafir said...

paling penting yg lelaki nak: jadi diri sendiri.xperlu nk buat manja2 pun, lelaki dah suka dah. :)

Shukjessa said...

as salam,

hohoho since aku ni lelaki, so aku rase bab masak tu tak berapa sangat la kot. tatau la lelaki lain cane.

sebab pada aku, aku prefer perempuan rajin, tak reti masak pon takpe sebab pengalaman akan mengajar mereka. so tak perlu risau kalo baru kawen reti goreng telor je. janji lepas tu ada inisiatif nak belajar masak (jika ada waktu).

yang lain-lain tu ok la kot, jangan cepat temper, boleh ditegur, boleh bawak berunding, setia bla bla bla.

yang paling penting, tahu status korang bila dah jadi awek, jadi tunang dengan bini orang. jangan nak ada istilah teman tapi mesra. walaupun benda ni universal untuk lelaki dan perempuan, at least dalam undang-undang lelaki boleh poligami. dunia akhir zaman, ramai sangat yang curang pada pasangan dgn berzina dgn orang lain. nauzubillah...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

@ zaki

hekhek..btoi tu..xpyh nak wat2 manje..be urself!! =)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

@ shuk

wslm..wah2..pnjg komen ni..btw,sokong 200% terutama part yg teman tapi mesra tu..

ehek..tq ea sudi komen2..

♥e'in♥ said...

wah.. nice tips laa dear.. tp e'in dh xyah gune g dh.. hehe.. ;p

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

@ e'in

amboi2..tau dah dia bahagia bersama tsyg~~ ♥

En. Kronik said...

alorh.. awat x jadi pon.. huhu