tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, October 11, 2012

ST 55 # - Tanda prihatin dan sayang

Bila orang memberi nasihat kepada kita, 
itu bukan tandanya dia asyik mencari kesalahan kita
Tapi itu sebenarnya menunjukkan dia 
sangat prihatin dan sayang pada kita. 
Jangan sampai nanti dah menyesal, 
sesalan tiada akhirnya..


# Nanti buat tak tahu kata plak tak pernah ambil tahu

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

30 dak comei sayang YUI:

Anum said...

good share

are_lin@yu said...

nice yui.ayu stju..jgn fkr ngatif ja..hehe

Unknown said...

betul... tu tandanya dia sayangkan kita,prihatin dengan ape yg kita lakukan.. belajar dari kesilapan yg kita lakukan..itu lebih bagus dan tanda2 org berjaya :)

Jahirah said...

nasihat yg baik kita amek,yg xbaik ignore...:)

eMMe said...

btol tu...
tanda amik berat, amik tau,
bukan penyibuk tau, hehehe...

Puan Ira said...

btolbtolbtol

adyna AB said...

btl tue..marah tu bukan sebab tak syg..:)

a.R said...

org yang sombong je yang tak suka dengar nasihat ni...

baiklah yui...saya dengar nasihat awak..huhu~

NoEn said...

setuju

miss yatie said...

betul tu yui, tapi kalau melebih itu dah lain..dengan mengunakan mulut muncungnya itu yg takut

ecadwinkyasha said...

tu tanda dia sayang tu. kan kan

Tie HT said...

haah, kadang2 orh tak nak terima nasihat..sbb tu kena ada seni mberi nasihat agaknye kan :)

Shida Radzuan said...

betul tu yui..kena jga org yg sellau prihatin dgn kite nih.. :)

kurus said...

setuju dik !
tapi manusia nie x sama .. kalau kita fikir utk kebaikan dia , dia pula fikir lain huhu
susah !

Anonymous said...

tau tak ape. tapi ada yang tak paham bahasa. payah

ayut said...

memang btul la tu...kang tak taye cakap kita tak amek tahu pulak..hahahaha..ad je tak kena :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

think +tive kan senang hehehe

mun said...

btol tu... kerana sayang laa kita kena tegur...

Unknown said...

Errr..... Susah nak cakap. Tegur dan nasihat pun kena ada cara juga.

IntaNBerliaN said...

a'aa betoi tu... actually, pemikiran kita ni yg kne selalu positif... kalau asyik pk negatif tu yg asyk nak salah paham je.. sdgkan org tu bg nashat sbb sayang tp dia ingat sbaliknya.. :-)

IntaNBerliaN said...

a'aa betoi tu... actually, pemikiran kita ni yg kne selalu positif... kalau asyik pk negatif tu yg asyk nak salah paham je.. sdgkan org tu bg nashat sbb sayang tp dia ingat sbaliknya.. :-)

Unknown said...

sotrue ^^

Bulan Syurga Firdausi said...

setuju :)

- AZIE - said...

tp kalo bg nasihat, sesetengah org pasti akan anggap mcm busy body

Cikrosecute said...

betul...sis setuju apa yg di tulis oleh yui..

Kekzamanis said...

Betul2.. =)

Nisa Greennnpanda said...

stuju sgt3, hehe..

Azhafizah MN said...

memang itulah tandanya sayang.^__^

Aty Fared said...

Positif...:-)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

betul! yang penting jangan sombong kalau ditegur, teguran tu la yang buat kita jadi lebih baik :)