tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, November 29, 2011

TUTOR : Cara pasang butang SHOW/HIDE

Kali ini ak nak ajar atau kongsi lagi satu ilmu bersama kome.. terima kasih kepada Kiz coz gtau link belajar buat ini.. pada yang mencari, leh try cara berikut ea.. opss!! sebelum tu, camne yang dikatakan butang show/hide tu?? cer tengok gambar berikut ea..


- Bila tekan, baru tahu apa yang disembunyikan -



 - Inilah yang disembunyikan -


So,jom tengok apakah caranya ea.. 

<div id="spoiler" style="display:none">
letak ayat yang nak disembunyikan
</div>
<button title="Click to show/hide content" type="button" onclick="if(document.getElementById('spoiler') .style.display=='none') {document.getElementById('spoiler') .style.display=''}else{document.getElementById('spoiler') .style.display='none'}">Show/Hide</button>

Kome just gantikan letak ayat yang nak disembunyikan tu kepada ayat yang korang nak sembunyikan ea..


Teks Show/Hide juga boleh kome tukar yer.. Benda ni leh diletakkan di side bar atau pon posting okies..



<--- cer try tekan lau berani..hikhik!!



SELAMAT MENCUBA!! 






n/y: Di kesempatan ini ak ingin ucapkan
salam awal muharam yer
seluruh umat Islam
di seluruh dunia...



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

21 dak comei sayang YUI:

Abang Long said...

Salam...bagus nih. Kang kalau nak sorok2 muka yg terlebih hencem nih leh la tekan button tu...huuuu

Tihara said...

wow best jugak ni..new lesson..ehehe..thanks nuyui :)

L said...

waaa. tq kaayh..=) anyway.. salam maal hijrah..

silap link smlm... hehhe

jom baca kejap..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

Mish eika :) said...

best jugak . nak try2!

Cik Azizah said...

menarik!! leh buat ni bile teringin nak buat..hehe maceh yui!

MaYa MustWany said...

jimat ruang kan.

msredcheesecake said...

Letak kat mana ni?

Yana Houry said...

rajin yui buat tuto..=)

merahitujambu said...

terima kasih share tuto.=)

smilenajah93 said...

yeah ! kim pernah buat ini :}

cik ika said...

ade mse ika wat ea..

Bulan Syurga Firdaus said...

salam maal hjrah yui :)

Nisa Greennnpanda said...

wah..bgus la ade tutor nie..hehe..

En. Kronik said...

terer

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

boleh lah sorok pape yg patut spy blog lebih kemas.......

rara pinkmafia said...

hai yui syg =)

Cik Anita said...

Yuiiii yang rajin menjadi cekgu~

::CIK LYNN:: said...

thnks yui...nti nk try...hehe

::CIK LYNN:: said...

yui, ni nk tmbah kt gadget or edit hmtl???

diana said...

lepas ni boleh main sorok2..;p

diana said...

lepas ni boleh main sorok2..;p