tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, June 30, 2011

Macam mana nak buat STATUS kat BLOG?



Gadis ayu ini yang tanya pada ak ..sebenarnya baru semalam ak letak gini kat blog..
dengan cara yang mudah+simple..lau orang lain ada cara lain,itu ak xpasti..
dan ini cara ak..silakan kalau mahu cuba yer..

kamu maksudkan STATUS yg macam ini kan??




ok adik-adik,akk nak ajar ni..sila jgn pening coz akk xamik bidang mengajar
sila ikut step berikut yer..

PERTAMA


Cari benda ini kat area atas..lau xjumpe kat blog tu,sila jgn berblog..hakhak..
gurau aje okies..cari bek-bek..KOMPEM ada!

KEDUA


Pilih Add a Gadget..jgn pilih lain ok!

KETIGA



Pastu,kome cari yg perkataan ak bulat warna KUNING itu..Klik kuat-kuat yer..

KEEMPAT



Akan kuarla page ini..haa,nmpak tulisan merah itu?? wat je cam ak letak itu..
paham x?? xphm ag ea??meh ak kasi contoh ak..



NAMPAK dah kan?? xnmpak,ak nk cucuk mata tu..ngeh3..
yg perenggan pertama itu aderlah icon comel ok,ak pasan yang ada di status ak..
 leh cari lagi macam-macam yg comel di sini

pastu,ak taiplah apa status ak..

contoh: i', on9 now!!
                sudah off laaa

ok,itu sahaja tutorial huduh dari ku..minta maaf coz ak bkn nya pndai nak ajar-ajar ni..
sekadar berkongsi ilmu pengetahuan sesama kawan..
xsalahkan??

moga, mirah dapat tangkap memahamilaaa apa yg cuba ak sampaikan ini yer..

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

4 dak comei sayang YUI:

isyam mirah said...

tQ nuyui..

nnt la wt..xleh nk wt skrg sbb dok rebut lptop ngn adik ni..
grr~~~

eintan nurfuzie said...

huhu..akak pun uat cm2 gak

Cik Azizah said...

bagus la dear..jijah pon langsung tak pikir nak buat status gitu! nak tiru! nak tiru! alalalaa :P

Nisa' Azman said...

owh, snang je nk wat status tue rupenye, hehe.. ok, nnti nk wat gak la, hehehehehe.. thanx nusha!