tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, August 16, 2011

TUTOR : Camner besarkan tulisan di setiap ayat yang ada LINK...

 selamat petang kome.. eceh,formal lak dah!!
hari ni,sebelum esok ak CUTI sempena nuzul Al-Quran,ak nak kongsi ilmu lagi..


apakah benda yang yui mahu kongsi ni???

ok dik non semua..sila perhati betul-betul kedua-dua pic di bwh ok..
jangan nak kata tak perasan pe sume..ak lepuk t..hahah..


gambar PERTAMA



gambar KEDUA




haa,benda tu lah ak nak share hari ni...
arahkan/tuju aje pada ayat yang mengandungi LINK
automatik ia akan berkembang dengan mekar eh,pe ak merepek!!
maksud ak,tulisan tu membesar laaa..aissshhhh..



udahlah yui!! camne nak buat tu???

amboi..xleh nak sabar sungguh!! buat macam ni..

DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML > tick EXPAND WIDGET TEMPLATE
dengan menggunakan Ctrl + F , sila cari code di bawah


a:hover

udah jumpe??
kome copy plak code kat bawah ni di BAWAH code tadi..
ada paham???


font-size: 20px;font-weight: bold;text-decoration: none;}

okies, di sini, yang 20px tu kome boleh ubah..tp xpyh nak besar sgt.
t ada yang terus cari butang pangkah lak..hahaha..
dan ikut blog ak,ak guna 22px..


yui,lau xmow mcm mana??

haa,jgn ngada-ngada ea..kompem boleh..cuba dan terus mencuba!! chaiyok3..


sumber : besarkan LINK


_______________________________________________________________________
guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan
______________________________________________________________________

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Anum said...

thanks sudi berkongsi
hehehe

isyam mirah said...

tQ yui..da lme nk th psl ni..hihi..
da wt da :)

cik aisha said...

boleh menerai nanti ni bila free..ye le sgt...bnyk menda lain xterbuat..hehee

kaizen said...

nice tutor....

*pasang la button like/share/+1 sbb sng nk sebarkn ilmu cmni...

Amirah Adnan said...

hamboi cik yui.. entry penuh kegunaan.. hehe

merahitujambu said...

TERIMA KASIH..NAPA SAYA X CUTI.UHUK..KERJA..KERJA

aleen aiden said...

laa kne ade step2 jugak rupanye.xprasan plak sblum nih klo letak link bley besar kecik.hee

L said...

salam nuzul quran..=)

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

Cik Rara said...

tq yui

Woofer Storm said...

thank atas info tu,ingat nak cuba tapi tak berani nak buat ni..heheheee

**nak buat header pun tak lepas ni..hhheeee

Cik Anita said...

rajin yui buat tutorial.. tp malas lah nita nak godek2 buat.. nak bw pun macam tak sempat! jadik bw je dulu..hehe

Cik Muda Sae said...

jadikkkkkkkkk!!!! tenkyuuuu yuii~~

Amirah Adnan said...

thanks kak yui..dah menjadi..hehe :)

yg blockquote tu tak menjadi la.. haihhh

♥ Nurul Baidurah ♥ said...

Salam..dah menjadi pun tutorialnya..ada nak tanya ni..mcm mana mau buat link mcm yui punya ni..?Cthnya mcm link yui warna pink..