tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, March 07, 2017

Tidak Layak dapat BR1M disebabkan ada SSM

Hooo yeaayyy, tahun ini 2017 buat julung kali tak layak dapat BR1M atas alasan mempunyai SSM. Haaaa Yui dah lama ada ssm disebabkan nak berniaga sambilan secara sah tapi tidaklah keuntungan ratusan ringgit setiap bulan. Berniaga sambilan, untung RM 1 pun dah seronok.


Yui mula dah rasa 50% je tapi semua jadi kenyataan. Hehehe.
Nasib badan. Katanya boleh buat rayuan tapi adalah beberapa prosuder kena buat. Tengoklah, kalau rajin Yui buatlah. Kita yakin kita layak dapat. Hahaha.


Buat anak anak bulus Yui,
Sorry naa sebab niat hati dapat brim nak spay/neuter hangpa 4 ekor. Takpe, kita ikhtiar cara lain nanti.



Korang dapatke BR1M?
Tahniah.


Yui tak kisah bantuan jika diberikan pada golongan yang benar-benar memerlukan tapi kalau ada yang gaji RM 4k pun dapat, nasiblah kan.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

Jie Susanos said...

emmm.. anggap la tiada rezeki yui..rasa xpatut btul kerana daftar ssm trus gagal dpt brim..

azizah green line said...

ayah pun katanya xde pengesahan SSM.. sbb ayah bawa teksi..huu

Anis Azalea said...

sejak berhenti kerja tak pernah pula ada hati nak apply BR1M ni. jangan ada yang bohong sudah masa apply kan..

amira faqihah said...

BARU tahu if ada ssm kita tak layak dpt brim

Mrs Velentine said...

tadi kat radio cakap...ada ssm bukan punca x dapat br1m ...pelik nau...dalam sistem suru buat semakan dengan ssm...kat radio cakap kena pg LHDN

Eka Tikah said...

alhamdulillah, kita dapat kak. pernah daftar ssm tapi tak renew lgi. hahaha. tahun ni last dapat brim kot. tahun depan xdpt dah. hahaha

Nour Adieb said...

alhamdulillah, dapat BRIM thn ni. sblm ni x dpt sbb dpt baucer buku.

Nora Karim said...

Saya tak layak pun untuk apply... tak pe la... boleh buat rayuan... try la nanti... mana atau ada rezeki anak-anak bulus tu... 😀

Busyra Bt Takiyudin said...

ramai yg kena mcm ni, busyra baca kt fb.. hmm