tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 07, 2011

TUTOR : Hover Dashed kat bawah gambar dan link


 Sila zoom kan mata kome pada garis PURPLE bawah PINKY itu okies..
benda itulah yang ak nak kongsi bersama harini yer..


APAKAH STEP YANG PERLU DIIKUTI???

DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML

pastu kome Ctrl + F dan cari kod ini
a:hover {


lepas tu, copy dan paste ayat kat bawah ni betul-betul bawah kod
a:hover {




text-decoration:underline;
  border-bottom: 2px dashed #000000;



 yang dashed tu,kome leh gak tukar kepada ayat dotted ataupun solid..
yang #000000 itu adalah kod warna..leh gak tukar.. cari di sini yer..


udah buat step tu,kome terus SAVE aje yer.. xpyh gatal tangan nak PREVIEW dulu..
terus aje SAVE..paham??


SELAMAT MENCUBA!!


guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

5 dak comei sayang YUI:

aTy _faRed~ said...

buatkan tuk akak boleh tak adik.. akak nak cantik n besh macam blog awak jugak..tapi...eerrr..malas ar.. hahaha [jangan dilayan orang pemalas] ;p

eintan nurfuzie said...

JAP G NK TRY...SKRG BZ LER...

Acik said...

ermmm ... macam kurang paham je ... heheheee!

ArulchelseA said...

wahh tq..nnt nak cuba la..

*bila nk bg dut raya ni.. kih kih kih

Cik Azizah said...

rajin betol yui buat toturial..hehe