tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, September 13, 2011

TUTOR : Nota di bawah setiap post entry

 Jom berkongsi ilmu lagi nak???
Paham ke idak pe tajuknya tu?? lau xphm,tgk setiap entry ak..
di akhir tu ada NOTE.. nampak dah kan??

- inilah nota nya yer -


BAGAIMANA CARA NAK BUAT???


DESIGN >EDIT HTML > tick EXPAND WIDGET TEMPLATES

 cari kod kat bawah ni



<data:post.body/>


Pastu, kome copy+paste kod kat bawah ni plak BAWAH kod pertama tadi


   <hr/><center><b>YUI CUTE DAN COMEL :)</b></center><hr/>


ayat kaler PINK tu kome tukar dengan ayat apa nak letak..
nak letak macam ayat atas pon xpe,ak xkisah =)




n/y: kalau tak buat benda ni,jenuh ak nak centerkan line kat setiap note tu..
adoiiyaii..nasib jumpa cara ini...

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

6 dak comei sayang YUI:

ika said...

ika da buat da..hehhehe..
tapi ika nk tutorial yg sal dulu akak ade wat tulisan ASSALAMUALAIKUM d setiap entry akak an..nt nk link nye ley??

Cik Azizah said...

ngeeeeeeee~~ thanks cikgu atas tutorial ni...hehe

ArulchelseA said...

nnt nak uat jugak lah..kih kih

:: sAys :: said...

Tq...berjaya dah wat ikut tuto awak...<3

Angel Dylora said...

nak cari yang kat mana ekk ? :(

NorShafiqah said...

kalau guna blogskin?