tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, July 19, 2013

Mesej berantai di facebook

Kalau anda kaki facebook pasti korang perasan mengenai post status yang kerap dibuat or dicopy paste semula. Eh, bukan pasal kes luahan hati Dayana itu ya. Yang itu pon bukan dari Dayana sendiri tapi dari orang lain.




Yang dalam gambar ini katanya suruh ikut. Tapi bila fikir balik bukankah kita dah buat pada setting asal kita? Erm tak surelah ini hanya "penipuan" or bagaimana.


Yang pasti aku pun post juga. Hahaha! Takpe, lama-lama tahu juga ia betul atau bohong semata-mata. 


* Makin banyak penipuan sekarang. Kalau follow semata-mata tanpa asal usul periksa, masalah juga.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

25 dak comei sayang YUI:

ReramaBiru said...

banyak jugak tengok post pasal tue terpikir jugak betul2 ke :(

Bunda_nora said...

salam ramadhan dari bunda..:)

Unknown said...

FB semakin membosankan hihi tapi fae buka hari2 to check updates from kawan and school :)

Anonymous said...

huhuhu.

memang fb tmpt aku cuci mata je skrang...

jie susanos said...

aa xdi bru prasan kat fb..nsib baik x ikut..

AnneRaini said...

tak pernah amek kesah...hahaha

duniaanita74.blogspot.com said...

kak ita pun sama yui...nasib lah main ikut aje....

Unknown said...

akak tak buat pun...sebab tak paham apa benda yang nak kena setting balik tu..untuk apa??kalau tak setting lain jadi apa...tak paham jadi akak abaikan je..heheh

Shakira Pathi said...

macam2 sekarang ni :)

Lieza Nordin said...

aah..ada jugak tgj friends kat fb buat cm tu..hoho!

Nisah Idham said...

akak x buat pon lagi. bkn ape. dh banyak kalo dh dpt msg mcm ni . tapi security ttp mcm tu jgk. so kali ni, akak x follow pon. kalu dh betoi2 sahih br akak buat :)

pena rozie said...

Mcm2 org edit kat fb sekarang ni....

Mimie said...

ada jugak akak tgk kat fb

Anum said...

terbaik :)

Nina Mads said...

rasanya tak kot sebab setting tak berubah pun..hehe

Unknown said...

nnt org nampak kite komen apa dgn like apa heh

btw, fb ni makin lama makin kurang privacy dia -____-

Miss N™ said...

kecoh juga pasal benda ni kan...

Amirul Penulis Novel said...

Oh aritu kawan ade cakap ni macam main2 saje.. settingnya kekal sama macam setting lama kita tu.. boleh ubah dekat profile. Tp facebook sy dah jarang online. tak tahu kenapa.. kalau dulu berjam-jam dalam FB. hehe.

boni kacak said...

makin melampau2 sebenarnya sekarang. semuanya asyik2 berantai je..

Chot said...

betul ke bohong? bOhong kot. Eh. ramai pulak yg post. Nah cuba check sendiri.. tak der pun..tengok setting sama je..cer check dekat "mcm mne org tgk fb kita" dekat setting....hurmm..kena troll dah..wakaka





Unknown said...

hai...blogwalking tadi n terjumpa entry nih...actually lepas Noey baca post FB tu,Noey tau tu post nak pekena org tu..kalau kita post benda tu,confirm la pas tu kwn2 kita tak nampak da kalau kita update benda2 yg kita hilangkan 'tick' tu...

singgah blog Noey..http://ibunoey.blogspot.com

Anonymous said...

memang kecoh gak kan..tapi mas juz baca je..xwat lagi coz tak tahula tul or x.

Unknown said...

erkk.. kopipes ni dah jadi perkara biasa.. even dlm blog.. huhuhu....

IntaNBerliaN said...

a'aa ada satu hari tu tgk ramai yg post

ayut said...

setting asal mne tahu brubah kot bila diorg rombak facebook.skrg ni kan mcm2x kot.huhu