tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, July 28, 2013

Juadah kegemaran semasa berbuka puasa

Entry kali ini tiada letak gambar. Tunggu hari biasa baru aku rajin cari gambar. Hihi. Oklah, aku nak share antara menu kegemaran aku ketika berbuka puasa.


1) Murtabak
2) Ayam percik
3) Nasi kerabu
4) Kuih-muih
5) Air berwarna - suka sebab tengok warna-warni


Aku share sikit ja ni. Nanti continue di entry akan datang.


Eh korang punya kegemaran apa pula? Janganlah cakap yang masak sendiri. Bagitahu yang korang beli tu. Huhu.

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

22 dak comei sayang YUI:

Unknown said...

iman paling penting air sejuk jgn soya hahha..mknan belasah je yg ada depan mata je

boni kacak said...

murtabak!! hahaha. itu yang paling memanggil-manggil kalau kat bazar ramadhan.. hehehe

hana hadi said...

kek batik.. dan air buah.. xkisah buah apa pun.. hehe

Anonymous said...

mas suka puding koko/milo, agar-agar/lenkong, murtabak n ayam uncle bob.

ayut said...

ayut suke bli kuih karipap gan kek bakar.lpas tu mknan pling suke laksa! ^&^

Kekzamanis said...

Banyaknya menu feveret Yui.. Akak nasi ayam kot.. Hehe..

krole said...

sekali same da hahaha...muratabak sayur selalunya jadi pilihan prtama krole

Anonymous said...

Salam,Yui...
Boleh kasih saya tips2 buat assigment tak??

Anonymous said...

kbykn kuih yg aku beli, salu tak makan.

aku ni golongan membazir kot...

Miss N™ said...

setakat ni kan, semua masak sendiri..
belum pergi pasar ramadhan lagi...
sesakkkk..huhu

ecadwinkyasha said...

jeles tau org buka puasa mcm2..eca buka puasa dgn air kotak jeyui..tu pun dlm bas.kdg2 sampai uma, xmkn pe pun..penat sgt gamaknya balik keja tu kan..kdg2 tgh malam baru mkn.pakej sekali sahur..tak juga kurus2.cishhhhhhhh

wawa syaida said...

semua sedap2...tapi time bulan puasa ni paling best mesti la murtabak :)

Mimie said...

byk jgak yg yui suke kan...

Unknown said...

hari jumaat deqla berbuka dgn nasi kerabu.. biasanya roti john la x penah miss.. sbb hubby suka.. air pulak suka air kepala, cendol atau laici.. ;)

IntaNBerliaN said...

akak xda apa pun.. sbb x g param pun.. masak je.. hihii

Ibu Lala said...

akk pulak suka kuih talam tp selalu x sempat nak beli. telan air liur je la.

tepung pelita tu pun suka jugak. tp nak cr yg paling sedap tu mmg x jumpa la.

br2 ni teringin nak mkn kuih lopis. tp x terbeli pun lagi. klw nak buat membazir pulak bulan pose ni kan..

Chot said...

air tebu. huhu

Nisa Greennnpanda said...

suke murtabak, tp jarang gi bzar, ngehehehe... XD

are_lin@yu said...

ayu time bln posa xdda ngidam sgt..bla tme lain tu yg mcm3 nk.hehe..npk nafsu xlh kwl di situ.hihi

Nisah Idham said...

akak suke murtabak. ayang panggang. karipap daging . kari kambing . errrr byk lagi hehhee

Cikrosecute said...

yang paling akak suka nasi kerabu...

Nadia Johari said...

ayam percik