tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, October 13, 2011

RESEPI : Koktail buah-buahan berkrim nyummmyyy!!

Pasan kan tadi ak tunjuk dessert ak untuk petang semalam?? Memandangkan Cik Eza minta resepi, katanya tak sabar nak wat petang ini..ak publish kan bahan-bahannya yer.. Time lunch leh dia kuar membeli..heheh...




BAHAN-BAHAN 
  1. 1 kotak whipping cream 200ml  (RM 7++)
  2. 1 tin koktail buah-buahan
  3. 2 sudu susu pekat
  4. 2 genggam pasta/macaroni/lain-lain *leh gak gantikan dengan kek gulung/jelly





CARA
  1. Rebus pasta/macaroni hingga lembut * letak sikit garam dan sikit minyak utk elak melekat
  2. Susu pekat dan whipping cream digaul sebati
  3. Masukkan koktail buah-buahan
  4. Masukklan pasta/macaroni yang telah lembut tadi kedalam bahan atas..Gaul sebati..
  5. Masukkan dalam peti sejuk.
  6. Makan setelah sejuk!!

Itu sahaja.. sangat senangkan?? kome leh ubah atau campur buah-buahan lain juga..ikut tekak masing-masing.. buh pasta tu leh mengenyangkan lagi.. ^__^


SELAMAT MENCUBA!!!


n/y: mudah sangat..dak tadika leh buat..
tapi lau MALAS, yang senang pon
leh jadi susahkan???




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

17 dak comei sayang YUI:

eintan nurfuzie said...

WA..AKAK BUAT KOKTAIL BUAH BUAHAN JER...

Anum said...

mudah2
yeyey leh buat

Eza Boom Boom :) said...

sorry, eza macam gelojoh sangat je minta resepi...hehe..Btw thaannkkkssss so much..Hehe..yeaaaayy, Eza nak beli barang lepas ni.Hik3..

Ibu Amani said...

wah..resipi baru ni... :)

sailaaf said...

ohhh.pasta eh..
terliur.pose ni.hehe

da x pakai adverlets?

harrazdani said...

balik nanti nak try beli..hashhahaha

sailaaf said...

sbb sy ikot yui ritu.kata memberangsangkan. tp mmg hri2 ada je pertambahan income.

tp skrg nuff da x gliteri da.

Syieda_Joy™ said...

wow!! xpnah mam koktail + pasta.. nk try la..^_^

p/s: blog lame dah xgune dah akak.. syieda nak buat yg baru.. ^_^

bobiedanbad said...

tengok pic je dah tau sedap hehehe

anitadiana said...

yui ist time ne pasta campur koktail...macam best aje...senang aje lah kan bahan dia...nati2 lah cuba...

sailaaf said...

hehe.tula.xde sape kita nk refer. pasni nk tuka la.cuma kena tanya dan berpandukan pd kawan2 yg lebih arif.
xtau lak kesan jangka panjang nya apa.hehe

Cik Azizah said...

selalu buat yang koktail buah2an je. kalau buh pasta o whipping ni tak pernah tahu n cuba.. sedap ke kalau benda pelik2 ni..hehe

Eza Boom Boom :) said...

Eza tak jumpa whipping cream lagi...Boleh ganti dengan bahan lain ke? :)

NurFarizan.com said...

wah menarik resepi ni

NurFarizan.com said...

wah menarik resepi ni

NurFarizan.com said...

nak try la

Azzah said...

ermm sedapnya makan sejuk2..