tentang
banner
tutor
fb
home

Sunday, October 16, 2011

TUTOR : Scroll box untuk bloglist (nampak kemas!)

Sejak ak udah gunakan bloglist * dashboard suka wat hal!
bloglist lak lebih dari satu..
dari nampak panjang berjela,
ku pendekkan dengan adanya scroll box yer..




camne nak buat tu??

DASHBOARD > LAYOUT > EDIT HTML > tick EXPAND WIDGETS TEMPLATES
tekan Ctrl+F dan cari tajuk bloglist kome tu..
lau cam ak, CHEEZY CHEESE..

dah jumpa?? kome cari plak kod berikut..
cari slow-slow,bawah tajuk bloglist tu aje..

<div class='widget-content'>

pastu,PADAM kod yang atas ni dan 
gantikan dengan kod bawah okies..

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:300px'>

Jangan lupa PREVIEW dulu sebelum SAVE yer..
SEMOGA BERJAYA!!!


Cara lain buat scrool box ada di sini


n/y : ada lagi ilmu lain untuk dikongsi bersama??
meh la share ngan ak..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

9 dak comei sayang YUI:

bobiedanbad said...

oooo macam tu.

merahitujambu said...

thanks dear..ritu kawan ada ty gak...nnt leh laa share..=)

ArulchelseA said...

tip yg brguna ni..tq

Nisa Greennnpanda said...

rsnye sy ptt wat, hehe.. thanks yui..

eMMe said...

akak penah buat, tapi tak minat la...hehehee...

aTy _faRed~ said...

haaa..akak nanti lapang nak buat gak ar... sebba list nyer banyak sangat2... huhu

Cik Anita said...

Nita nak kena buat ni. Tapi cam tak sempat nak godek2 time kerja ni..hish

iela_dekla said...

tqvm....jdi buat...(^_^)

sAkuRa rOckerS said...

salam..sy msih x faham cr nak buatnyer..sy dh tekn layout..tapi x nmpk perkataan expand tu