tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, October 27, 2011

TIPS : Cara untuk kurang/hilangkan tekanan yang melanda..

Okies, berukband ak wat hal ni.. mentang-mentang dah hujung bulan, mula la nak gedik semacam ngan ak.. udahlah ak ngah alami perasaan hati+lagi masalah "beruk" ,hai.. sabar banyak gamaknya mu yui!!  Okies, balik pada hujung pangkal, ak nak kongsi TIPS cara untuk ak ilangkan/kurangkan tension+bosan+xsuka+hadapi masalah..  




So,berikut adalah cara-cara ak.. kalau kome nak try,apa salahnya kan??? belum cuba belum tahu..hik hik..


1) Kemas umah+mop lantai+cuci kasi clean and clear * ini namanya terlebih RAJIN yer
2) Basuh+kasi kilat moto ak tu. Biar orang len jelez tengok moto ak bersih..hahahah..
3) P dapur dan mulakan masak macam-macam * nak wat 2,3 jenis makanan
4) Baca novel / buat craft ak tu
5) Duduk di halaman rumah pada waktu malam dan perhatikan bintang dan bulan * siyes, tenang!!
6) Berdoa pada ALLAH supaya DIA tenangkan hatiku ini..


TAMBAHAN :
*Nangis puas-puas,pastu penat terus tidur ^__^ * ini yang paling selalu ak buat..heheh..
*Makan coklat banyak-banyak!! ai likeeee...
*Bermain bersama kucing-kucing tersayang
*Koyak-koyak kertas,pastu campak sana sini * nanti kutip balik yer.. 




Cukuplah banyak tu.. itu yang selalu pon ak buat.. yang lain ada,xmowla kabor..malu..Dah wat pon kat TAMBAHAN atas tu..hakhak... so, kome punya cara camne? Nak share,apa salahnya kan...





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

Abang Long said...

Salam...cuba try, solat sunat 2 rakaat, pastu baca surah al-kausar 10 kali..pastu, nangis puas2... insyaAllah

smilenajah93 said...

solat , zikir , tidur . hee ~ :)

fiQ'Ra said...

hehe, klakar la yui ni.. mas suka yg no 3 tu :D

aimie amalina said...

kekekeke
ni mesti sebab tension dengan sipot band tu yg kuar entri ni kan?

kikiki
ayooooo
ai likeee la sume care tu, paling suke tang nanes tu
kikiki =p

ada lagik!!
makan coklat sampai mulut dah x rase manis
hehehehee =p

Eza Boom Boom :) said...

kalau eza, eza tengok cerita lawak.. hee, pastu dah hebes cerita tu start la rajin-serajinnya mengemas rumah :P

Cik Azizah said...

nangis puas2 pastu tidoo esok pagi mata bengkak! muahaha ^^

Cik Muda Sae said...

no 6 !!

ShahzCudin said...

banyak je cara nak ilang stress ni..tp ade jgk yg xnak kontrol stress..bahaya..

ekin.. said...

blog nie sgt comel..cantik..:D trime kasih utk tips nie..ketenangan dapat dicari dgn mengingati Allah..

Penyu said...

fufufu. penyu sangat suka marah bila bertekanan tinggi. hihi

cik najihah said...

sy kalau strees g karoke hihi

eychak said...

echa bole tak share ney ?