tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, October 24, 2011

TUTOR : Letak button LIKE di setiap entry

 Berminat tak nak letak LIKE ni kat entry kome??
*ak pun baru buh,hikhik
Kalau ada yang LIKE, automatik akan terpublish kat wall..
so,ada kemungkinan orang len nak tengok kan??




Bila ada yang minat, mestila orang SUKA/LIKE..
camne nak letak tu??
jom ikut step yang simple ini..


DESIGN > EDIT HTML > tick EXPAND WIDGET TEMPLATE

Make sure kome SAVE dulu TEMPLATE kome..
kang jadi apa-apa senang!!

Pastu, taip Ctrl+F atau tekan aje F3
cari kod berikut

data:post.body
tak jumpe?? cari kod ini lak

<data:post.body/>

pastu,kome copy kod ak kasi ni di BAWAH kod atas tadi

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

- ini contoh ak punya-


Udah letak, kome PREVIEW dulu..
jadi, SAVE la yer..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

cik ika said...

sisn kalau nak like belog kite cmne lak ea? bukan tok setiap entry..

ArulchelseA said...

ok nak cuba lah..tq info yg bagus..

Cik Azizah said...

hehe dah buat dah LIKE and share! banyak manfaat bersama...hikhik

ArulchelseA said...

tk jadi pun..

Amirah Adnan said...

thanks for this tuto :)

merahitujambu said...

terima kasih..rajin buat tuto

Bluewendy said...

likee!!

Cik Anita said...

dulu Nita ada buat button like ni. Pastu dah tak dah.. hehe

aimie amalina said...

weee
maceh akak kembo!
kekeke

DeritaMerindu_se said...

TQ ^_^ HEEE dapat jugak buat akhirnya.. :)

Nur Kartini said...

tankz ! sangat membantu saya :)