tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, October 11, 2011

TIPS : Nak elakkan diri dari EX- anda

Kalau tadi citer pasal makan, *siyes makan camtu sangat jimat! Sekarang nak kongsi TIPS lagi.. Kali ni, ak nak share camne cara nak elakkan diri dari seseorang terutama dari EX- okies.. bukan honda ex 5 yer..


  • Jika dia menghubungi semula, jangan layan.. xpyh balas/jawab mesej/panggilan darinya
  • Tak payah approve FRIEND kat FB,Friendster, Myspace dan lain-lain
  • Jika terjumpa di mana-mana, buat-buatlah tak nampak
  • Jika dia hadiahkan sesuatu, pulangkan balik atau jawab aje, salah orang!
  • Kalau nak datang beraya/ajak ke kenduri ke apa, katakan,SIBUK!
  • Kalau dia mencari melalui kawan kita, katakan pada kawan," ak sayangkan persahabatan kt yer!" 


Eh,cukup la tu kot..ak ilang idea.. coz itu aje cara ak!! hahah.. siyes,ak tak berkenan nak berhubung balik terutama dengan orang yang banyak bagi kenangan.. pahit/manis.. jadi, bila dah lupakan, tak payah nak sibuk-sibuk cari tau!! huh.. * erk,emosi lak! soei.. 



n/y: sekali kome layan, t adalah plak benda len tu..
tapi tak semua yer.. ada yang berniat baik
nak berkawan sahaja..tp bagi ak tetap xkenan!!
jangan ditanya kenapa...




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

18 dak comei sayang YUI:

aTy _faRed~ said...

senang cerite..avoid semua.. jangan bagi sikit ruang dan peluang pon... akak tak pernah nak amik tau lagi pasal yg lepas2...tak de maknenyer..:)

Cik Anita said...

Yuiii...


kerana tips Yui ni. Ex Nita tak layan Nita langsung.. uwaaaa! :(
terbalik dah ni. tak suka tipsss yui.. grrr

Anum said...

ermmmmmmm

hajarus said...

stuju ngan tips2 nusha ni... ;d

AnneRaini said...

akak ade ex yg jadi kawan lepas tu..siap boleh chat dgn bini die lagi..huhuhu

eintan nurfuzie said...

hanya photoshop...ni real..dekat seminggu perah otak buat benda ni...

Umie Artoqiemie said...

huiyooo..

eiela said...

berkawan je dgn yg lepas tp xde dah serapat dulu. huhu

nurkaloi said...

kasik lempang jerk lau terjumpe tu boleyh? hehehe

Cik Azizah said...

xde pengalaman lagik..hehe Alhamdulilah..

mizzkechique said...

my ex nk kawen xlama lg..kompom xdtg sbb gf br dia sebok suh dtg mjlis kawen.. pfffttt

cik ika said...

ganasnye tips..hahaha

anitadiana said...

kak ita setuju dan ada yg tak setuju...bagi kak ita yg lepas tu lepas...bila dah kawin..ex dah kawin..jadi kawan..kekadang nak jumpa ita ckp..kalu call ok tanya kahbar....(pastikan bagi tahu en.hubby ya ..nanti jelos lak...tapi jumpa2 tak ada maknanya...

Bulan Syurga Firdaus said...

mmmm ye.........

aimie amalina said...

weeeee
betol cek yuiii!
mimi sokong sgt aihhhhh
kalo bole
x nak kwn sekalipon dgn ex

cik najihah said...

mcm sy sy buang sume kenangan die..haha tapi yg mahal2 tu simpan lah..hohoho..
x rugi pon kehilangan org yg x menghargai kite kan..

anismelon said...

uwaaaa...ku tak mampu...sedang mengalaminye..haritoh tny kat entry anis knp kan..ade kaitan dgn entry nuyui nie..:(

FiqaSaleh said...

mintak izin nak tips ni boleh??