tentang
banner
tutor
fb
home

Monday, October 31, 2011

Antara sebab kenapa ak TAK kunjung balas..

Wah.. sekarang mau citer sama uol nape ak ni tak dapat nak kunjung balas, tinggal jejak, tinggal komen, follow kome.. dan juga sewaktu dengannya.. Bukan saja-saja,tapi HAKIKATNYA sedemikian.. dan ak bukan saja-saja yer.. So, meh cekidout antara penyebabnya :



Jika ON9 di pejabat

1) Lau kat office ( 8.30 am- 5.30 pm) tak dapat nak FOLLOW back..xtau nape xmow..


Jika ON9 di rumah sewa/SS

1) Bila malam,ak cuba cari balik sapa yang baik hati follow blog huduh ak ni TAPI takde LINK!!
2) Bila ak dah masuk ke blog tu, loading SANGAT LEMBAP!! 
3) Bila nak komen, ada word verification.. alamak, ak guna berukband! tapi lau ak nak komen,tetap juge..
4) Menggunakan cursor * ntah toi x ak sebut ni yang ak sendiri tak paham camne nak guna..
5) Ada letak lagu.. aiyoyoo..lau sekali 3 ak bukak,tiga-tiga lagu lain.. can u imagine what i feel??
6) Terdapat widget yang tak perlu kot.. *lain org lain rasa kan??
7) If ak nak komen,pastu lambat.. nak tinggal jejak juga lambat.. cari butang "X" saje..huhu..


Opss!! cukupla kot.. kang banyak lak ak taip.. ada plak meluat..hehe.. tapi siyes, antara sebabnya itula.. if cam skang, ak gune berukband yang dah kompem lembap bagai.. bila dok bukak,lagi lembap..adoii.. feel tu terus down!! oi mak ai.. xmow gtu kan??  so, masing-masing leh fikir nape orang xmow singgah ke blog kita ni kan?? mungkin salah satu faktor di atas..


Eh, ak taip panjang-panjang ni habis dak kome baca?? *ceh,budget cam ramai baca!! hahaha..  Agak-agak nak tambah apa lagi jika kome xdpt nak kunjung balas?? cer citer cer citer.. ^__^ erm,kome suka ke singgah blog ak ni?? muahahah.. soalan MENCABAR minda <------








guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Bukti menghadiri perkahwinan sis Rara ♥

Pak pak pak kepak kepong kepong kepon.. *kompang rosak! ahakz!! Okies.. tajuk saje je over.. tapi memang benor pon.. Ini first time ak jumpa blogger yang kahwin * means hadiri majlis kahwen blogger walau dari jauh sahaja ku pandang..muahaha.. Masih ingat entry kad kahwin ini??




Nak jumpe pengantin,kompem SUSAH!! so,layan aje dari jauh..datang tros salam,buh sikit ayat-ayat kat buku pengantin sis rara dan terus makan.. ak p dengan mak dan abah.. so,dalam kui 1 petang,pengantin lelaki sampai, ak pon dah nak blah..


Tetibe,niat nak amik gambar pengantin atas pelamin.. Even, dari tepi aje.. bila dah snap, dok kelebek balik dalam kete.. zoom punya zoom..


- zoom jika mahu tengok -


" Aik.sis rara pandang kamera ak la!! " walawei..agak-agak sis ingat tak ak yang berbaju merah itu..muahaha.. takde maknanya!! Janji den datang juga kan.. alhamdulillah.. Kepada sis rara dan pasangan, SELAMAT PENGANTIN BARU, MOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT.. amiinn...


n/y: cam citer cinderella lak
bila ak perhati pelamin sis rara..
siyes,sis sangat cantik!!
seri pengantin namanya kan..





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Jom tengok cara KUCING (Eton) beranak..

video


akhirnyaa!!!
Eton beranak gak setelah sekian lama..
Eton adalah kucing ak yer..
Ini kali kedua dia beranak..
macam kelahiran dulu, anak kali ni 3 ekor..
jantan ke tino lom pasti..
ak xdpt nak check kecik-kecik ni * hikhik.. halus sangat!


So,kome tengokla camne cara dia beranak..
ini anak ke 3 dia..
1 dan 2 tak sempat nak tengok..
hukhuk..
kali kedua jadi Bidan Kucing..ahakz!!


n/y: kucing pon sayang anak..
TAK BUANG!!
manusia aje makin kejam!!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Selamat hari lahir MAK, sayang MAK!!!!

31/10/1963 mak ak lahir..
mak oh makkkk..
yui sayanggggg mak tauu!!!


- maaf gambar kabur!-

SELAMAT HARI LAHIR MAK YANG KE 48

Yui selaku anak sulung mewakili adik-adik
nak MAK tau kami amat-amatlah SAYANGGG MAK 
hingga ke akhir hayat kami..
Jasa mak sangat-sangatlah berharga dan
tak termampu kami balasnya....




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, October 28, 2011

I'm Tagged !

Amboi-amboi dia, men tag kita ea Cik Jijah!! Babap t baru tau..udahla ak lom ada mood.. tapi disebabkan ak baik hati *perasan sendiri!! ak buat yer.. gpon sebab sayang kawan blogger+fb..heheh..  Dahtu, soalan cepumas lak jijah ni bagi..adoi.. saje toi ni!!




Sebelum tu,ada peraturan okies!! so mehla sesama baca yer *kome jangan men redah aje tau!!

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


11 things about ME


1) Nurul Farehah Binti Ahmad Shah 
2) Leh panggil Yui, nurul atau PUTERI *auu,berangan!!
3) 18/10/1988 *baru je lepas..
4) Lahir di Hospital Besar Parit Buntar
5) Anak sulung dari 4 beradik
6) Seorang periang!!
7) Sangat perahsia dan penyimpan rahsia TERBAIK!!
8) Tak suka orang menipu tak tentu pasal
9) Suka mengusik
10) Pengemar CHEESE
11) Suka berkawan dan tak suka bermusuh!!



Soalan cepumas dari Cik Jijah & jawapan dariku!!



1. Ada kekasih tak?
dialah kekasih dan teman diri dan insyaALLAH ada jodoh,suamiku..

2. Dah berapa lama dengan dia?
Udah 3 tahun 4bulan dan kini..

3. Apa pendapat anda tentang cinta monyet?
Cinta monyet ibarat cinta suka-suka pada mulanya..
Tapi tak semestinya tidak kekal ea!!

4. Rasa rasanya cinta monyet ni kekal tak? kenapa?
Macam jawapan atas tadi.. KEKAL jika sama-sama cinta penuh ikhlas..
bukan niat nak cinta monyet..
tapi lau ko cinta ngan monyet benar, tak dapatlah nak tolong!!

5. Target kahwin umur berapa?
Erm,mungkin sebelum umur capai ke arah 3+
InsyaALLAH..sape yang xnak kawen weiiiii...

6. Tema wedding korang colour ape? kenapa?
Berangan nak pink+putih..
Coz ak memang gila kan PINK!!

7.Selalu apa yang patut bagi untuk hantaran lelaki?
Sejadah, kasut, set wallet, minyak wangi, dan yang sepatutnya..
bek kome tanya fiq'ra. dia dah nak jadi isteri orang.. ^__^

8.Untuk hantaran kepada perempuan apa pula?
Set telekung, kasut, pakaian, barang kemas, beg tangan dan lain-lain

9. Katering vs Gotong Royong mane lebih mudah di uruskan? Kenapa?
Katering la mudah..bayar aje,yang lain orang buat..
tapi lau nak lagi besh, better bergotong-royong..
nampak kemasyarakatan yang ukhwah!!

10. Bajet keseluruhan majlis perkahwinan korang berapa nanti?
Mungkin lebih dari RM 10k.. 
barang makin hari makin mahal..
gaji makin hari makin ciput if boros berbelanja..

11. Akhir sekali berapa hantaran korang 
mintak daripada lelaki. jawab!soalan cepu mas.
Erk.. xkisah..paling koman RM 8 k ke..
nikah tu yang penting..huhuuh..


Memandangkan ak gak kena cipta 11 soalan, dengan rela hati ak tanya "mangsa-mangsa" tag soalan-soalan berikut ea.. JAWAB jangan TAK JAWAB yer!! hik hik.. *ak xsuka tag orang sebenarnya!!


1) Apa tujuan utama berblog?
2) Sape yang mempengaruhi kome?
3) Besh/tak berblog?
4) Pernah terima komen mak anon tak?
5) Follow blog orang kerana apa?
6) Antara follower kome yang rapat/suka?
7) Kome suka entry camne?
8) Entry panjang-panjang kome baca habis dak?
9) Komen entry tu selepas baca habis?  
Ya atau Tak

ATAU
10) Komen entry ikut komen-komen sebelumnya? 
Ya atau Tak
11) Suka tak soalan-soalan ak??
* ini pon soalan kan?? hikhik

Amik kau..soalan semua berkaitan BLOG!!
tetiba nak jadikan jawapan kome
sebagai inspirasi hati..ceeewaaahh!!


Jadi, 11 mangsa ak adalah dari 2 bloglist ak sendiri..
jeng jeng jeng..hakhak..


1) CP
2) NajahKIM
3) Twin,aimie
4) Sis Eintan
5) Mas
6) Cik Muda
7) Cik Anita
8) Cik Merahitujambu
9) Ika
10) Eza
11) Anum


Oi mak ai..ramai mangsa..
hope adalah yang sudi menjawab ea..
soalan ak mudah aje tu..hehehe...
Terima kasih sudi jadi mangsa yer ^__^



n/y: punyalah lama wat benda ni..
kome tataplah entry ni untuk 2 hari ea..
entry terbaru Isnin aje yer..






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Aku minta SIKIT sahaja..




Tak minta wang ringgit,
Tak minta harta benda,
Tak minta kaya raya,
Akhlak dan agama ku pinta,
Juga kasih sayang yang tulus darimu..
Itu sudah memadai kerana yang lain boleh dicari...



- comel aje kartun ni!! -



n/y: alhamdulillah,siap satu lagi craft semalam..
tiba-tiba ada tambahan 1 order..
nasib siap,sok nak pos dah ^__^



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Kahwin muda elak kanser payu dara!!



kome tengoklah sendiri..
huhuh..camner ak leh tak pasan keratan ni..
so,amacam?? ak muda ke??
ak kanak-kanak lagi..lom muda ^__^
lagi 5 tahun muda lah..hakhak..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Thursday, October 27, 2011

TIPS : Cara untuk kurang/hilangkan tekanan yang melanda..

Okies, berukband ak wat hal ni.. mentang-mentang dah hujung bulan, mula la nak gedik semacam ngan ak.. udahlah ak ngah alami perasaan hati+lagi masalah "beruk" ,hai.. sabar banyak gamaknya mu yui!!  Okies, balik pada hujung pangkal, ak nak kongsi TIPS cara untuk ak ilangkan/kurangkan tension+bosan+xsuka+hadapi masalah..  




So,berikut adalah cara-cara ak.. kalau kome nak try,apa salahnya kan??? belum cuba belum tahu..hik hik..


1) Kemas umah+mop lantai+cuci kasi clean and clear * ini namanya terlebih RAJIN yer
2) Basuh+kasi kilat moto ak tu. Biar orang len jelez tengok moto ak bersih..hahahah..
3) P dapur dan mulakan masak macam-macam * nak wat 2,3 jenis makanan
4) Baca novel / buat craft ak tu
5) Duduk di halaman rumah pada waktu malam dan perhatikan bintang dan bulan * siyes, tenang!!
6) Berdoa pada ALLAH supaya DIA tenangkan hatiku ini..


TAMBAHAN :
*Nangis puas-puas,pastu penat terus tidur ^__^ * ini yang paling selalu ak buat..heheh..
*Makan coklat banyak-banyak!! ai likeeee...
*Bermain bersama kucing-kucing tersayang
*Koyak-koyak kertas,pastu campak sana sini * nanti kutip balik yer.. 




Cukuplah banyak tu.. itu yang selalu pon ak buat.. yang lain ada,xmowla kabor..malu..Dah wat pon kat TAMBAHAN atas tu..hakhak... so, kome punya cara camne? Nak share,apa salahnya kan...





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Rumah pelacuran Sungai Siput????



Sungai Siput (U) ke (S) ??
Kat mane areanya??
lau kat kawasan umah ak,senang ak nak kabor pak polisi * aik,indon lak!!
huhuhu.. mengarut aje kan!!
sape yang search camni haa???
bek kome ngaku cepat..
lau tak,ak bakor kome..hakhak..


n/y : kalau kome cari benda merepek
tambahan tentang 18++
xjumpela..sume bohong punya ada!!
padan muka!!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Doaku buatmu insan yang daku kasihi..



Ya Allah Ya Tuhan ku..seandainya telah Engkau catatkan "dia" untuk menjadi milikku,tercipta buat diriku..satukanlah hatinya dengan hati ku..
titipkan lah kebahagiaan diantara kami agar kemesraan itu 
menjadi abadi di dalam hubungan kami..

Ya Allah,Ya Tuhanku yg Maha Mengasihi..seiringkanlah kami untuk melayari hidup ini dgn sejahtera & abadi..tetapi Ya Allah,seandainye telah Engkau takdirkan "dia" bukan milik ku..
bawalah ia jauh dari pandanganku..luputkanlah ia dari ingatanku..
dan pelihara lah aku dari kekecewaan..

Ya Allah,Ya Tuhanku yang Maha Mengerti..berikanlah aku kekuatan untuk melontar bayangannya jauh ke dada langit agar aku boleh hidup bahagia...walaupun tanpa bersama dgn dirinya..
Ya Allah yg Tercinta..
gantikanlah yang telah hilang,tumbuhkan lah kembali yg telah patah..
walaupun tidak brsama dengan dirinya..

Ya Allah,Ya Tuhanku..pasrahkanlah aku dengan takdirmu..sesungguhnya apa yg telah Engkau takdirkan..adalah yang terbaik buat diri ku..kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hamba Mu ini Ya Allah..
cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemelihara ku di dunia & di akhirat..
dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini 

Ya Allah..janganlah Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat..maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman..s
upaya aku & dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redhai..
dan kurniakanlah padaku keturunan-keturunan yang soleh..amin..


n/y : Moga dia insan terbaik buat diriku..
amiiinnn...
moga kalian juga yer..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tidurku SANGAT terganggu..

Assalamualaikum dan selamat pagi.. firstly, tq kepada yang sudi wish untuk birthday girl di sini.. Kome pon taukan,semalam Deepavali.. dan area umah ak tu,kebanyakan adalah orang yang menyambutnya semalam.. So,apa kaitan dengan tidur ak terganggu???




Yelah,malam Selasa tu, dah kebaboom sana sini.. adoiii!! malam Ahad tu dah buat..jiran ak la ni.. punyalah ak terkejut.. kome tau apa ak buat??


"Woiii!! nak kena ea?? " amik kau..ak jerit dari dalam.. TENSION okies.. bukan malam raya.. rileks la lau nak ganggu orang pon.. kelam kabut budak-budak tu lari masuk umah.. terus tak main pastu!!


- kbykn anak Melayu aje suka "tambah" bahan -


Tapi malam raya depa men,memang giler-giler bunyilah. kalah cina men mercun..hekhek.. takpe takpe.. ak relakan.. walau ak rasa tidur ak sangat-sangat terganggu..  SANGAT okies!! bukan senang nak dapat jiran yang memahami macam ak.. ^__^



n/y: udahla tidur terganggu..
hati lak tengah serabut ni!!
ayoyooooo...



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Wednesday, October 26, 2011

Selamat hari lahir ke 18 sweet ♥

26/10/2011 bersempena Deepavali pakej sekali Hari Lahir..
muahahah..
untuk adik tunggal perempuan *bawah aku




SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 18
moga berbahagia selalu
jangan dok sakan bercinta ngan aiman tak kisah
jangan dok abai pelajaran kat matrik tu..
ingat keluarga  yer..


InsyaALLAH, t kt sambut
untuk semua sekali..
yang mendatang hari lahir mak, adik dan abah..
so,celebrate sekali terus yer..


Ingat pesan akak mu yang comel ini * okies,pasan!
semoga ko terus tabah bergaduh manja dengan diriku..
ekekekkek!!



n/y: ini entry autopublish..
khamis kembali seperti biasa ye..
sabar menanti ^__^




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Tuesday, October 25, 2011

10 hasil CRAFT dari daku.. SIAP!!

Sape perasan,banyak kali mood ak belah kanan ni ----> tulis SIAPKAN CRAFT ♥ oh yeayy!! siap sudah semuanya.. Benar..siap!! siyes..ak bukan berseni nak wat semua ni..tujuan asal suka-suka. tapi tak sangka ada yang sudi order... * benar-benar tidak sangka!


- bahagian depan -



Maaf jika hasil dariku tidak seberapa.. sememangnya ak baru dalam bidang ini.. sebagai hobi masa lapang..  TQ pada ZU sebab sudi order dari yui ea... Maaf jika ada sebarang kekurangan.. mintak halal ea.. ^__^  * kering idea nak letak ape



- hanya 2 seperti diminta designya -


n/y: ak tengok ramai yang wat benda
ni sebagai cenderahati majlis..
cam beshkan dapat..hehehe..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

UPDATE 2 : Antara hadiah yang bakal dimenangi!!

Kalau sebelum ini dok tunjuk UPDATE 1 : Senarai peserta, kali ni ak nak tunjuk serba sedikit hadiah yang bakal dimenangi oleh 2 orang.. YUP!! Hanya 2 orang sahaja!! Takmow ramai-ramai.. pening pale den..hik hik.. So,Sabtu lepas ak ada beli sikit..mungkin ada tambahan lagi ^__^


- untuk pemenang UTAMA -



- untuk pemenang KEDUA -



Jadi,wat masa ni,hadiah ni dulu ea.. T yang menang,leh la tulis pantun kome dalam tu..hikhik.. hadiah tambahan len untuk 2 pemenang ni?? dalam pemikiran.. ngeh3.. *ntah kome suka ke x hadiah ni,aiyoyooo Amacam?? Nak ke?? nak, sila join ea sebelum 04/11/2011.. 




n/y: alhamdulillah,ada gak yang join..
ak ingatkan xder ^__^
moga berjaya yer!!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Pagi-pagi dah kena PANCUT!!

Assalamualaikum dan selamat pagi.. sihatkah?? happykah?? ak pagi-pagi wat kureng sikit happy.. Mane idaknya, dok sedap-sedap tunggang moto..dok laluan yang benar.. ade la nyonya ni drive kete.. air memancut-mancut!! 


- bila search google image pancut air,ceh..gambar merapu banyak!! -


Dari mana pancut tu?? Of course la dari kete dia.. ala..yang dok pancut cermin kete tu la.. aish.. melampau toi pancutan tu!! sampai ak pon kena juga.. *walau sipi-sipi tetap kena kan??  Apesal kete waja abah ak ok je?? yang dia punya melampau sangat!! aish..sabar aje pagi-pagi camni..


Bila dok mood geram,singgah lak blog jijah sayang.. oi mak aiii.. sangat cantik!! blog sudah berubah lagi-lagi cantik!! tak caya?? hangpa p tengok sendiri.. ----> SINI..  Ilang mood geram..hik hik..



n/y: selamat bercuti esok yer..
happy deepavali!!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Monday, October 24, 2011

Tanda HARGA lain, BAYAR plak lain..sabor aje..

Erm..adakah entry kali ni lepas geram?? takde lah geram mana..bese aje.. *coz ak kesian ngan peniaga tu Ibarat mak abah ak aje usianya.. cam opah ak pon ada... Kat depan dan sekeliling bangunan pejabat ak ni setiap Isnin, pasar malam..





Jadi,memandangkan anak dalam perut ni berdondang sayang gtau 
"mama!! nak burger.. nak nak nakkkkk..." olololo..cian perut ak *erk! sengal jap!!


Ak dah kempunan lama burger!! jadi ak order burger special..tanda harga RM 2.. tapi bila bayar, ak kasi RM 10..dia kasi balance RM 7.70.. Mu kira sendiri berapa harga burger tu.. aish.. tolonglah wahai peniaga.. Letak tanda harga gitu, amik bayaran pon kenalah sama!!


Ak xnaklah protes or apa.. cuma diam jap.. pastu blah!! malas ak nak layan.. kali pertama,takpe..tapi lau kali kedua camni gak,owh..mulut ai ni lancar aje berkata-kata yer.. Ini bukan nak berkira ke apa, tapi lu pikirla sendiri!! 


- beshnya tito camni -


n/y: please ea..jangan amik kesempatan
kepada wanita yang lemah seperti 
ak ini..muahahahha!!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

UPDATE 1 : Senarai peserta Contest Mari Berpantun Bersama YUI




Kat sini, kome leh rujuk senarai peserta yang sanggup sahut
*if ada yang tertinggal,sila bagitahu ak dengan segera



9) http://watieawang.blogspot.com
10) http://killmelollichoc.blogspot.com
11) http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com
12) http://kpopfa93.blogspot.com
13) http://smilenajah93.blogspot.com
14) http://mohdshahzuddin.blogspot.com
15) http://smskey.blogspot.com
16) http://sasuzanazanudin.blogspot.com
17) http://putribalkish.blogspot.com
18) http://u-miecontest.blogspot.com
19) http://sj205.blogspot.com
20) http://fatinlovecontest.blogspot.com
21) http://syailakan.blogspot.com
22) http://cheksunnyboomboom.blogspot.com
23) http://myselfdilara.blogspot.com
24) http://azatiesayang-contest.blogspot.com
25) http://scandalforlife.blogspot.com
26) http://sharulizam.blogspot.com
27) http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com
29) http://wwwzuemygen91.blogspot.com
30) http://alongnidar.blogspot.com


*dah wat entry,sila letak LINK kome kat ENTRY INI yer..
bukan letak di sini ( @_@ )

Sape lagi nak join??Klik ----> SINI .. Penyertaan diterima sehingga jam 11.00 malam, 04/11/2011.. TQ ^__^




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Puding triple YUI.. nyum nyum..sedappp!!

Orang puding triffle tapi ak triple.. mana-mana aje..janji leh makan kan?? hik hik.. Nama tu apa-apa leh letak..janji rasa mau sedappp!! nyummy.. So,macam beselah, lau sebelum ni ak lebih kepada nak wat kek, tapi sejak dua menjak, ak suka wat dessert..heheh.. *toikan spelling tu?? heheh..




Sedap gak.. tapi ak lebih gemar koktail buah-buahan berkrim..  cara pon senang.. tapi puding triple ni pon senang gak watnya.. jomlah try.. ^__^  rajin-rajinkan diri ke dapur..muahahahha!!



n/y: pasni nak tunjuk udang masak petai
dan juga pucuk paku masak lemak..
perghh!! mablesss...





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Undangan perkahwinan merpati sejoli..

Assalamualaikum dan selamat pagi..agak lambat sikit update *dok balas jejak bw  Sihat ke?? So,pagi Isnin yang memang besh ni *besh la sangat!!  So,nak tunjuk pada kome kad jemputan kahwin.. Opsss!! Bukan ak yang kahwin, tapi 2 gadis comel ni..


- belah kiri, sis rara dan kanan, kawan time sekolah rendah, jannah -


Kenal sis rara?? ala,blogger juga tu.. kenduri dia 29/10/2011 dan kawan ak tu 26/11/2011.. semalam dia mai hantar kad.. tapi sis rara pos aje..heheh..jauh tu.. insyaALLAH, takde halangan apa-apa,ak akan datang yer..




Ha..sape nak jadi pasangan ak ni nanti?? hehehe.. sis rara dan tulis gtu.. lalalla...



n/y: moga perkahwinan yang dibina
bahagia dan berkekalan
hingga ke akhir hayat..
aminnn...




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

TUTOR : Letak button LIKE di setiap entry

 Berminat tak nak letak LIKE ni kat entry kome??
*ak pun baru buh,hikhik
Kalau ada yang LIKE, automatik akan terpublish kat wall..
so,ada kemungkinan orang len nak tengok kan??




Bila ada yang minat, mestila orang SUKA/LIKE..
camne nak letak tu??
jom ikut step yang simple ini..


DESIGN > EDIT HTML > tick EXPAND WIDGET TEMPLATE

Make sure kome SAVE dulu TEMPLATE kome..
kang jadi apa-apa senang!!

Pastu, taip Ctrl+F atau tekan aje F3
cari kod berikut

data:post.body
tak jumpe?? cari kod ini lak

<data:post.body/>

pastu,kome copy kod ak kasi ni di BAWAH kod atas tadi

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

- ini contoh ak punya-


Udah letak, kome PREVIEW dulu..
jadi, SAVE la yer..




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Saturday, October 22, 2011

day 19 - jenis manusia yang menarik perhatian anda


untuk hari KESEMBILANBELAS setelah ak dgn berbesar hati nak wat Cabaran 30 hari ini..

day 19 - jenis manusia yang menarik perhatian anda


 Last cabaran ak buat adalah pada 19/09/2011..
perghh!! lama tu tak update ni..maaf ea..
so,arini kt teruskan dengan cabaran seterusnya..
rasa lama lak nak habis,tanda bosan sudah muncul..muaahahah..


Jenis manusia yang mampu menarik perhatian ak adalah??
jeng jeng jeng..

  • berpakaian pelik, cth: kalerpull, berjuntai sana sini
  • insan berkaca mata, nape?? ak xsure..tapi ak boleh terperhati 2,3x bila nampak orang mcm tu.. *lama lak tak tgk shapit berkaca mata
  • berbulu lebat termasuk eton..hahaha..

itu ajelah kot..cukup sikit-sikit..
 bgth banyak-banyak,payah lak t..
nantikan cabaran seterusnya yer...


n/y: cepat-cepatlah cabaran ni habis..
tak sabar ni..hehehe..
mood dah makin kureng lak..





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

Friday, October 21, 2011

Contest Mari Berpantun Bersama YUI


Oleh kerana ramai yang taip PATUT di sini
ak anjurkan contest ini..
kali ni contest bukan sebarang contest.. muahahah..
saja nak memartabatkan bahasa ibunda tercinta..



Bersempena hari lahir ak yang ke 23 dan juga
 bulan bahasa maka ak dengan baik hati
adakan contest ini..


syarat yang mudah+simple *sila baca sampai habis yer!!


TAJUK ENTRY : Contest Mari Berpantun Bersama YUI
BANNER : Sila TEPEK BANNER kat atas dan LINK kan entry ini
PANTUN : Xkisah 2 kerat ke, 4 kerat ke, *asal leh jadi pantun
dan pantun mesti bertemakan "HARI LAHIR"


kome tak perlu tag *nak tag pon boleh,xkisah
kome tak perlu follow blog ak *xsuka memaksa/dipaksa
kome hanya perlu allert bila ak akan umum pemenang
 mungkin ada 2 orang pemenang!!



HADIAH??
buku ke?? novel ke??
akan ak umum isnin 24/10/2011 *balik ni nak cari hadiah



TEMPOH BERPANTUN
21/10/2011 - 04/11/2011
2 minggu sahaja



Agak-agaknya ada ke nak sahut
contest ni coz kena berpantun ea??
hehehe..nasib badanlaa..ngeh3...


Kepada yang sudi join,
SEMOGA BERJAYA!!!!



contoh :
Berjalan berdua bersama pria,
Berlari-larian ketika di titi,
Hari lahir hari bahagia,
Moga hidup lebih diberkati..
*sila jangan copy paste pantun ini,hik hik..



Minggu depan juga akan ak list,
HADIAH, PESERTA dan  TARIKH UMUM PEMENANG
so please ALLERT okies!!


UPDATE :  Penghantaran hanya dalam MALAYSIA yer..

UPDATE 1 : Senarai peserta di SINI

UPDATE 2 : Antara hadiah bakal diperoleh di SINI


n/y: asalkan pantun dan ada kaitan sahaja
dengan hari lahir, ak TERIMA..
Owh ye,ak akn terjah setiap entry kome..
dont worry,lau ade tertinggal,gtau ok..
TQ yer..







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^