tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, February 02, 2017

JJCM versi Yui : Restoran Johan Classic Station 18, Ipoh

Dalam pukul 8 malam, akak rumah ajak makan kat luar. Okay, diet ke laut. Miahaha. Ishh, idaklah. Yui takde masalah nak makan apa-apa selagi takde buat diet yang NEKAD.


Pilihan kami ialah Restoran Johan Classic. Tepi jalan besar, berdekatan dengan Tesco Station 18, Ipoh. Akak rumah suka tomyam kedai ni. Katanya sedap.




Tak rancang makan apa, tapi Yui tengok ada menu istimewa BELUT maka mulut ni laju je tanya apa menu yang ada. Terus order Belut 3 rasa. 


Comel aje isi belutnya. Nampak sangat saiz kecik. Ekekeke. Rasa, oklah. Yui tak berani nak order sup belut takut berbau hanyir, pernah terkena tapi tempat lain. Padahal ada tempat masak, memang sedap tauuu.


Maka menu kami malam tadi ada 5 jenis ( tomyam takde dalam gambar ) & 3 nasi putih. 2 teh o limau + 1 epal hijau. Jumlah RM 38.00. 


Akak rumah belanja. Alhamdulillah. Semoga makin murah rezeki akak.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

belut sedap. ok bye!

haha

Illya LeYa said...

WoW!! Bestnye.. Sde orang belanja ye..
Emmm...tapi LeYa tak pernah makan belut.. Sedap ker??
Macam xberani je nak try..hehehe..

Siti Nurzafirah said...

murah tu.. belut ?? tak pernah makan lagi

Cik Itah said...

wuuu..sedapnya. lapar balik walaupun baru makan..haha

Amanda Suria said...

Ala Yui...kenapa jauh sgt..tp nampak sedap tu ha semua makanan tu

wahida said...

ko boleh geng nagan anak aku si abang tu...suka sangat makan belut...hehe...

BTS said...

belut..susah nak dapat zaman la ni...sedap ea?

Anis Azalea said...

Nanti update lagi kedai makan best di Ipoh.

Jie Susanos said...

Best mkn belut tiga rasa..huhu

Anum Abdullah said...

tom yam memang sedap..nyum nyum nyummmmmmmmmmmmmmm..