tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, February 16, 2017

Bekal roti sapu planta bergula

Tengok roti sapu planta mesti teringat iklan yang mak dia gigih kayuh basikal kejar bas, pastu semata nak sapu planta. Muahahahaha, terkesan iklan tu ea walau tak logik!


Oklah,
Pagi tadi mak Yui bagi bekal roti + butter & gula. ALLAH, walau ringkas tapi sedap dan kenyang sebab air tangan bonda sendiri. Maka, sarapan Yui tadi makan 3 keping. Kenyang sesangat.





Ini barulah betul ibu gigih bagi bekal pada anaknya. Ekekeke. Terima kasih mak. Muaaaahhh! Sayang mak.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

17 dak comei sayang YUI:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Menu simple tpi sedapkn ... try satu planta plus sekaya ....

Kakzakie Purvit said...

Itulah untungnya kalau ada mak kan
Besar macam mana pun tetap mak akan melayan macam anak kecik
3 keping memang kenyang sungguh Yui:)

Nieyl said...

Untungnya diaaa...:)

eima said...

alhamdulillah masih merasa air tangan ibu .... hargai ibu bapa ye selagi mereka masih ada ....

tp kan ape yg mak kita buat dan masak memang sedap belaka

Ana Fatihah said...

Walaupun kita dah besar, mak kita still ambik berat macam kita ni her little girl lagi kan? Sweet sangaaaat! :')

Noor Azlan said...

Biarpun roti planta tapi air tangan mak membawa seribu erti...

Cik Itah said...

awesome hehhehe hari mak sy datang melawat fuhh macam2 dia bawakan dari kampung..segala ulam sayur semua ada hihi

Nurfilzahnurfya said...

ini lah yg paling sedap dulu. leh mkn mase brekafast smp supper. hehehe terbaik la mak yui. kem salam mak ye

Mayy Jie said...

Ala sweetnya mak Yuyui <3 Sedapkan roti planta gula ni, simple tapi favorite masa kecil dulu.

Anis Azalea said...

Alahai zaman kecik dulu suka sangat amik roti letak planta tepek dalam balang gula. Pastu memang kenalah ada kesan planta dalam balang gula mak..haha. kasih ibu sampai ke syurga.

ZULHILMI TEMPOYAK said...

wuihhh.... lama la x tgok yuii... dah pandai buat roti skrg.. ehhh.. ;p

E'in said...

yang simple nie laa paling sedap yui.. huhu

Anum Abdullah said...

wahhhhh...sedap nya yui...saya dah isi tabung yui...

husna zahidi said...

sedappp! husna suka sgt roti sapu planta dan gula..

hana hadi said...

kecik-kecik dulu suka makan roti butter gula. sekarang bau butter pun dah tak dapat. rasa susu jaa

Azhafizah Md Nor said...

menu simple dari mak tetap yang terbaik tetap yang tersedap kan

Norhayati Mohd Isa said...

Yg simple mcm ni pun sedap.