tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, April 30, 2015

Cerita terkini mengenai Dana Untuk Meow Yui

Masih ingatkah kalian akan projek peribadi aku iaitu Dana Untuk Meow? Lama aku tak update. Masih ada lagi item yang tak terjual. Masih lagi belum mendapat sambutan.


Sehingga kini, makin meriah rumahku dengan meow-meow yang ada. Sudah lebih 30 ekor. Sudah lama membela dan baru kini niat aku untuk spay & neuter kucing-kucing yang ada. Kos? Ya memang tinggi. Sebab itu aku wujudkan Dana Untuk Meow. Hasil jualan 100% aku salurkan untuk kos mereka.


Aku bukan orang yang senang. Tapi hati kuat menyayangi binatang yang ada yang telah ku anggap sebagai keluarga sendiri. Memandangkan aku taknak pembiakan lebih banyak ( atas faktor rumah & kebajikan mereka ), maka niat utama aku adalah untuk memandulkan mereka. Faktor kos sahaja. Sebab itu aku buat apa yang terdaya.


Alhamdulillah, ada rakan yang sudi menderma begitu sahaja tanpa membeli apa-apa walhal hakikatnya aku segan. Sebab aku mahu berusaha sebaiknya. Setakat ini baru  8 9 ekor aku mandulkan.


Maka aku jadikan blog salah satu medium untuk aku sampaikan hasrat & niat aku. Jika anda berniat untuk membeli sambil menderma, boleh rujuk album Dana Untuk Meow di fb page Nurul Yui Collection. InshaaALLAH di situ tempat lebih cepat untuk aku kemaskini.


Sangat aku alu-alukan jika ada di antara kalian ingin war-warkan hasrat aku ini. Aku berharap aku dapat buat perkara ini secepat mungkin demi kebajikan & kebaikan mereka. InshaaALLAH. Moga ALLAH permudahkan segalanya.


Album jualan Dana Untuk Meow
[ link ]


Hukum memandulkan kucing
Baca & fahami
[ entry ]


ENTRY STATIK UNTUK SEMENTARA
ENTRY BARU SCROLL BAWAH




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

70 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

selamat petang

Permatabiru said...

insyallah..akan di kongsikan..:)
niat yg baik..moga dipermudahkan

eima said...

baiknye yui .....

Azhafizah Md Nor said...

InshaAllah...

Miza Idgihat said...

Akak, boleh ke kita mandulkan kucing ?

Apa kata miza rasa akak boleh hantarkan kertas kerja akak kat ikim.fm. kan dia orang ada buat segment khas untuk kita promosikan barang2 kita :).

satu ikhtiar juga kan. lagi pun pendengar ikim.fm ramai. Peminat kucing pun ramai. InsyaAllah ada jalan penyelesaiannya ^_^

Muzai Samilan said...

wahhh.. pencinta kucing ni.. akak geli n takut plak ngan kucing ni.. bukan x suka.. huhu..nanti meremang bulu roma kalau datang dekat

Ann Ishak said...

okay, saya like page sekarang jugak...boleh kita sama2 membeli sambil menderma :)

aizamia3 said...

Moga dipermudahkanNYA.. ;)

AnneRaini said...

mahal juga ye kos nak mandulkan kucing..kucing yui pon dah banyak tu..

Travelog Sunyi said...

sy plak nak biakkan...
tp xjmpe kucing yg same spesis lg..

Myra Jay said...

Akak puji dengan usaha Yui, besar hikmahnya menyayangi binatang ni..

Akak nak tau maskara tu cuma nex week akak bayar boleh?

ziezah.com said...

Alhamdulillah.. rezeki utk meow.. moga Allah murahkan rezeki yui juga sbb berbakti n syg pada kucing

Tihara said...

moga dimudahkan urusan yui
insha Allah
akak sekarang pun tengah cari dana
sendiri2 untuk kucing yang selalu datang ke rumah ni..

Time Traveller said...

Moga niat yang baik akan selalu dipermudahkan :D

anamizu said...

niat baik selalunya akan dipermudahkan.
inshaAllah Yui, ada yg akan mmbantu..

Bunda a.k.a KN said...

Assalam....salam Jumaat...

Betul tu setiap niat yang baik akan di permudahkan segala urusan dari Nya...

iAmCekbolat said...

mahal tak nak mandulkan ? huhu maaflah sbb ingat nk mandulkan sekor kucing kite .

Lea IsNawi said...

nice idea. bagus jugak mandulkan kucing. atleast xde pembiakan dah. anak kucing susah nk jaga..huhu

LYAfrina said...

insyallah nyui... niat baik ni pasti dipermudahkan.. lya sdri peminat & sgt sygkan kucing. lya pon bela kucing2. kucing2 pon htr vet utk mandul..

nyui, join x kelab kucing ku syg kat fb?? leh buat jualan kat situ.lg pon kt grup tu ramai y prihatin pd kucing n selalu mderma utk perubatan kucing.. nanti lya share link blog ni kat grup ye

Liza Licha said...

all the best yui :) insyaAllah dgn niat yang baik allah tolong

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nyui,
salam perkenalan yer
akak singgah dari segmen GA ANAMIZU

TengkuButang said...

semoga Allah beri rahmat buat pecinta kucen macam awak

Nadia Johari said...

besar pengorbanan yui

Mama Niza said...

tak pe yui..'hasrat yui murni tu. mama ni berani berani takut nak membela kucing..
Mama Niza

Etuza Etuza said...

30 ekor huuu! banak tu...paptutlah nak jual meow

iAmCekbolat said...

dana untuk bolat ada ? haha

CikSiti said...

salam Yui,,
mak saya pun suka kutip kucing bawak balik huhu..lepas balik rumah, ada yang hidup ada yang tak..

saya pulak biasa saja. tak suka tapi tak benci.. tp memang kesian kat kucing yg kecik2 lagi terbiar tu kan..

semoga usaha dipermudahkan..nnt sy tengok2 album tu yer

CikSiti said...

salam Yui,,
mak saya pun suka kutip kucing bawak balik huhu..lepas balik rumah, ada yang hidup ada yang tak..

saya pulak biasa saja. tak suka tapi tak benci.. tp memang kesian kat kucing yg kecik2 lagi terbiar tu kan..

semoga usaha dipermudahkan..nnt sy tengok2 album tu yer

Tihara said...

insha Allah, nanti akak share di FB N blog yer yui ^_^

zarulfarhana said...

betul tue..

zarulfarhana said...

moga dipermudahkan usaha yui

aishah nin said...

Semoga dipermudahkan segalanya :)

QUEENPINK said...

Queenpink ada 10 ekor kucing :)

Jane said...

dilema mandul kucing ni selalu sangat timbul sbb ongkosnya

Etuza Etuza said...

apa cara ya nak mandulkan kucing tu..di sini bakal banyak spesis kucing ni ..ni ada yang datang sendiri..ada juga ya RM nak beli itu ini..ada kah yang sudi menyumbang..

Etuza Etuza said...

apa cara ya nak mandulkan kucing tu..di sini bakal banyak spesis kucing ni ..ni ada yang datang sendiri..ada juga ya RM nak beli itu ini..ada kah yang sudi menyumbang..

Etuza Etuza said...

Boleh ya di mandulkan..teringin nak tips..

Etuza Etuza said...

Boleh ya di mandulkan..teringin nak tips..

iAmCekbolat said...

boleh buat collection cats lpas ni . hehe gurau je

QasehnyaRania said...

smga dipermudahka n

CT Humairah said...

insyallah niat yang baik mudah mudahan dipermudahkan. join la kelab kelab pencinta kucing si fesbuk and mula menjual barangan kat situ. they are all so supportive..

Mayang ABDUL RAZAK said...

salam kenal nuyui.. meh singgah baca sana sini..

wahida said...

usaha yang sangat baik yui..
semoga usaha ini dipermudahkan...

amin...

Eka Tikah said...

insyaAllah, moga dipermudahkan kak ^_^

Etuza Etuza said...

http://madey09.blogspot.com/2015/01/shalawat-nabi-muhammad-saw_2.html

Rahim WG said...

tertiba confius tengok tarikh: SATURDAY, JANUARY 31, 2015

tenku butang said...

wah.. ramainya kucen diaaa

Mimi Azirah said...

semoga dipermudahkan urusan yui

are_lin@yu said...

alhamdulillah murah rezeki yui..byk dh terlepas ni huhu

Puteri Beribiru said...

insyaAllah kalau niat baik ni Allah selalu permudahkan..
keep up the good work okay =)
kite sukaaaa meowwwwww..!!

iAmCekbolat said...

Semoga dipermudahkan urusan dunia dan akhirat :)

Emma Diana said...

Alhamdulillah tercapai juga hajat awal :)

jum singgah sini adikk :)

http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/

Emma Diana said...

btw,

Saya ada buat GA , Sudi tak join ? http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/02/1st-giveaway-wanitabesiberbicara.html

Putri said...

Bgs niat yui.sis pun ad 2 ekor kucing yg dikutip.sis bela dr kecik dan sekarang yg tua dh 4 thn.dua2 betina dan sis mandulkan supaya x membiak. kami anggap both if them mcm family members.masa sis lahir 1st baby org suh sis buang kucing2 tu takut baby allergy...u know what...dah masuk 2 ank pun..my kids are healthy.nasib x dgr ckp orang

TiranaAduka said...

salam...

masih ingat lagikah pada saya...heheheh

maaf lama tak masuk sini

IbuNoey said...

singgah sini..moga dipermudahkan lagi urusan pengumpulan dana ni..;)

Mardiah Diana said...

Alhamdulillah dik yui..semoga dengan adanya dana untuk meow..bolehlah beli keperluan untuk meow2 dik yui...

Miera Nadhirah Tan said...

All the best... utk dana Meow tu... bagus ada orang buat kan....

Nory Zoulkefle said...

mulia hati Yui...insyaALLAH..bila kite berbudi pada haiwan, haiwan tu akan doakan untuk kite plak..semoga yui dimurahkan rezeki..aminn

MiQHNuR said...

Waah, mantep tulisannya. Salam kenal, aku blogger dari Indonesia. Kadang nggak ngerti sih sama bahasanya, hehehe...

MiQHNuR said...

Waah, mulia banget. Salam kenal yaa. Aku blogger dari Indo..

Fifi Nadhrah said...

moga Allah permudahkan urursan yui..

Amsran Sanuin said...

TERBAIKKKK

yen(toka ziizokukuto) said...

wahhhh,,,terbaikkkkkk lahhhhh,,,, :)
wat lah segmen ke apa,,,bru berita ni tersebar luas :)
salam kenal ;)

nik ros said...

wah bagusnya.moga Allah permudahkan urusan.moga berjaya kumpul dana k

syiela said...

terbaik la yui...

moga urusan mengumpul dana berjalan lancar

:-) said...

saya suka projek dana untuk meow :-)

Mrs. A said...

Semoga dipermudahkan...
Mrs. A pun suka kucing

Shida Radzuan said...

Inshaallah yui jika ada shida salurkan yer :)

niat yui baik mesti ramai nk bantu :)

miss eimanhikmah said...

kalau ada rezeki lebih, sy bersedia utk bantu,,sy pencinta kucing juga
http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/