tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, May 13, 2016

Yui jawab apa anda tanya

Ewaaaahhh,
Kemain tajuk rasa minta lempang. Oklah, ini gara-gara entry "berani" aku bagi sesiapa yang nak tanya, tanya aje. Jadi, ini entry untuk memberi jawapan.


Nurfaezah Abdullah : Anak no berapa?
Yui : Nombor 1 a.k.a Kak Long


Siqah Hussin : Yui umur berapa, kerja apa, tinggal mana?
Yui : Tahun 2016 bersamaan 28 tahun, kuli di Arrahnu, Sg Siput, Perak


Diana RashidAkak ada baca kat satu blog ni dia kata boleh mandulkan kucing seawal 3 minggu..tapi ada hari tu akak tanya Fuzie dia kata kena tunggu 3 bulan sebab nak menyusu anak..

Tapi kan ..kalau kita nak mandul kan dalam masa 3 minggu tu boleh ke?boleh ke kita beli botol susu kucing dan susukan dia je sementara nak tunggu mak dia ok ..

Keliling rumah akak ni banyak kucing jantan.Tu yang risau sangat ni..Sejak beranak sampai sekarang akak tak bagi lansung Cici keluar sebab takut kucing jantan dekat..

tak nak la dia mengandung dah sebab anak dia ni banyak .lagipun takut jiran2 tak suka je

Yui : Yui pernah mandulkan ibu kucing yang baru melahirkan anak. Tapi Yui buat lepas sebulan dua dia beranak. Alhamdulillah okay, kalau akak berani, boleh buat. Ikut nasihat veterinar. Kurung adalah langkah yang terbaik untuk elak dia mengawan lagi sementara menunggu masa untuk dimandulkan.


Siti Nurzafirah : Siapa Syafiq?
Yui : Teman tapi mesra. InshaaALLAH kalau ada jodoh, dialah bakal imam


Ok, selesai sudah menjawab. Semua dah tahu kan?
Kalau rajin, aku buka lagi episod Anda tanya, Yui jawab. Eceeeeeeh!








guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

7 dak comei sayang YUI:

aRz MoHa said...

wah kak long rupanya...tak sempat tanya soalan ritu...bila lagi nak buat jawab soalan kedua?

Mrs Velentine said...

terlepas nak tanya tapi soalan semua mencabar n memberi inspirasi

Eintan Nurfuzie said...

eh2.. de nama fuzie.. yup.. de diana tanye ritu.. depends pada keadaan seiibu..

Azhafizah Md Nor said...

wahh..banyak soalan yui kena jawab tu.

Afif Rayyan said...

Kita pun along jugak.. hai kak long.. ahaha

Pha Is said...

soalan dan jawapan mantaq tentang syafiq.. hahaha

Siti Yang Menaip said...

kiteee suka soalan Zafirah ahaha ngeh3..