tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, June 24, 2014

RESEPI : Biskut Semperit Susu Mambles

Sejak aku sertai group FB Resepi Ringkas, mood rajin itu semakin membara terutama apabila melihat resepi yang sangat ringkas & menggunakan bahan yang mudah dicari. Tambah bila tengok hasil dari mereka yang sangat menarik membuatkan hati semakin meronta untuk mencuba. Eh, over kan? Hahaha.




Aku dah siap screenshot ikut resepi dalam group & itulah biskut hasil tangan keras aku. Ngehngeh. Versi macam-macam warna. Yang rajin, malas & nak habiskan adunan cepat. Tak sangka begitu mudah.


Korang nak bakar guna pemanggang ajaib pun boleh cuma aku tak pernah cuba sebab guna oven comel di rumah itu ( menunggu masa nak rosak ). 


Biskutnya masuk dalam mulut & mencair dengan rasa sempurna. Pergggh! Layan ok. Silap-silap tak sempat simpan sebalang sementara susun dah ngap habis.


Selamat mencuba ya!


* Bahan semua gaul sahaja ( aku guna spatula ). Kemudian baru acuan/bentukkan ikut citarasa.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

Azhafizah Md Nor said...

nak try buat kuih semperit pulak lah..xyah beli nanti..hee..tq yui share

lynndamya said...

Salam, wahhh boleh guna pemanggang ajaib tu utk buat kuih raya ke yui? Serius? wahhh... :D

ikafantasi said...

wah sedapnye..dah join gak group tu

AnneRaini said...

betul ke sedap?? akak suke biskut2 cair dimulut ni..

ros_reeza said...

Ros pun ada join group tu.. nampak menarik biskut tu, dengan warnanya..

JunAina said...

wahhhhh...comelnya...

BUNDA a.k.a KN said...

Wah semperit warna warni...cantik..

azizah :) said...

boleh guna pemanggang ajaib yer yui.. nak try la camni..

Tihara said...

RESEPI NI TENGAH TOP ORANG SHARE KAT FB KAN :)

fieda said...

jawanya raya taun ni setiap umah mesti ada biskut ni...hihihhi..sempoi kan..bru beat..

Diana Rashid said...

mudah je biskut nih..tapi akak tak de acuan..tunggu beli acuan nanti akak nak buat la untuk raya..

Myra Jay said...

Betul tu Yui, resepi ringkas dan senang nak ikut.
Akak pun tetiba je jadi qajin..heheee

Shida Radzuan said...

wahhh wane wani..ni ank2 buah tgk mmg lahap ni cnfrm!! dorg suka kuih semperit nih..