tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, June 03, 2014

RESEPI : Flaxseed Bread versi Oven

Sebelum ini aku share { entry } cara guna pemanggang ajaib kali ini olah guna oven. Juga boleh guna microwave. Ada bahan yang sedikit berbeza kerana bahan kali ini, hasilnya lebih mablesss.




Bahan-bahan ( dapat 4 keping roti )
1) 8 sudu flaxseed
2) 2 biji telur
3) 2 cubit garam
4) 1 sudu kecil baking powder
5) 4 sudu air

* Flaxseed ada 2 jenis. Boleh pilih mana yang anda suka

Cara-cara
1) Kisar flaxseed hingga hancur
2) Masukkan semua bahan lain & gaul hingga sebati
3) Letakkan dalam bekas & bakar lebih kurang 10 minit/hingga naik atau masak


Anda boleh hidangkan dengan menu kesukaan yang lain. Ini sebagai ganti kepada roti biasa. Menu ini aku buat untuk aku yang sudah fasa 2 dalam diet atkins. Jadi aku makan bersama jem rendah carb, 0 sugar, 0 lemak & seangkatan.


Yang berdiet atkins, ini sesuai untuk anda jika kempunan sangat nak makan roti. Muahaha! Sila tabah untuk setiap diet yang dilakukan.


Selamat mencuba!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

6 dak comei sayang YUI:

AnneRaini said...

Menatang apa flaxseed tu? Sedap ke? Yui dah turun bape kilo skrg?

IntaNBerliaN said...

first time dgr flaxseed.. nsb yui ltk gmbar

Tihara said...

akak pun 1st time tahu pasal flaxseed :)

Azhafizah Md Nor said...

versi oven pulak ye..ni nampak lebih berbentuk sikit sbb ikut acuan plate oven ye

azizah :) said...

first time juga tahu flaxseed ni..hehe

Cik Itah@RRP said...

salam. nice sharing yuii :)

p.s menabung bepanthen & lenovo :))