tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, June 06, 2014

Ditegur pipi surut

Untuk pengetahuan semua, kerja rasmi aku memang mengadap customer. Termasuklah kerja partime aku business Nurul Yui Collection. Dari rasmi sampai partime customer customer customer


Pagi semalam, ada customer lelaki tegur aku bila urusannya hampir selesai.


"Diet ea? Pipi surut"


Aku tercengang sekejap. Tiba-tiba dia tanya macam itu. Aku senyum sahaja.


"Dulu tengok pipi bulat" Sambil dia senyum.


Uih! Terus aku fikir dia boleh ingat rupa aku. Muahahaha! Tapi tak nafikan pipi aku memang surut walau sikit. Itulah penangan Diet Atkins. Walau tak follow 100% tapi hasil tetap ada. Alhamdulillah.


Sampai si Shapit suruh aku udah udahlah diet. Hilang dah pipi tembam yang lama. Padahal memang aku takde nak diet mana sekarang. Cuma kawal itu tetap ada =)


Kepada yang nak mencuba diet atkins, good luck! Diet diet juga tapi kesihatan kena jaga juga ya.


Kalau diri dah pernah tembam, lepas itu surut, tak mustahil tembam itu akan datang balik kalau tidak beringat. Ekekekeke.


IKLAN KUIH RAYA/KUDAPAN 
Boleh rujuk entry ini
InshaaALLAH sedap!




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

13 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
lama rasanya anum x blog walking
hari ini ada peluang anum singgah ya
keep in touch

Azhafizah Md Nor said...

Hebat yui berdiet atkins..berkesanlah :)

eima said...

ade dak opis sorang tu dah mcm jerangkung ..kes terlalu diet ...diet atkins ni .. langsung tak mkn .. mkn lauk je ngan sayur pastu ... pg2 mkn telor rebus sebijik .. mmg kurus gile dah gaya anorexia dh

PetakBunga said...

menjadi diet dia nmpknya

nuyui a.k.a miss YUI said...

Sis Eima :

Jerangkung?? Uih. Yui takde taksub camtu. Cuma nak kurgkan brt bdan & workout je skit2.. Ini pun dah puas hati.

Mgkin org tu trlampau obses.. Takmow takmow takmowwww... huhuhu

^^eKaTiKaH^^ said...

nak kecikkan pipi jugak T_T

AnneRaini said...

yay dah berjaya...akak nak kurus gak...tolon tolon..hehe dah hilang byk ni payah pulak nak turn walau sekilo... pdhl blm kurus lagi ni..

Nur A.Z said...

tu ar bestnye wat atkin ni..mtak ikut 100% pun tetap ade pnurunan..huhu

FiZ said...

wah..bestnye..bestnye...tinginnye..cma azam je x kuat nk diet btul2 ni.

azizah :) said...

ini bermakna diet atkin tu mmg sesuai gan yui

IbuNoey said...

haha..akak ada juga join group DA ni kat FB..so far,jd silent reader jer sbb nk follow dari induction phase,tgh breastfeed skrg kan..so,xboleh la..hehe..tapi mmg ok diet ni kalau tgk..sebabnya telur sangat dibolehkan.haha..akak kan peminat tegar telur nih..;)

Shida Radzuan said...

serius yui mmg nmpak lain..nmpak yui kurus tang muka hehee :) gudjob yui!!

ayut said...

Hahaha..ayat last tu mmg perlu sntiasa ingat. ;)