tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 28, 2016

Kisah kucing

Lama Yui tak bercerita pasal kucing. Kalau ada update terkini, banyak pasal yang spay/neuter. Sebab Yui nak kongsi pengalaman bersama pembaca agar tidak takut atau rasa bersalah jika mandulkan kucing. Semuanya bersebab.


Kematian.
Ini yang Yui alami sejak dua menjak ini. Ada kucing yang kami sekeluarga selamatkan, belum sempat Yui update kisah mereka dalam blog. Contohnya Madan. Terkini, Yui kehilangan K-Dah baby yang kami jumpai di tengah jalan. Masih belum terbuka matanya waktu jumpa. Sempat kami jaga hampir 2 bulan.


Nenek Eton,
Antara kucing tertua dalam keluarga kami. Sekarang dia dah uzur. Mak ada bagitahu Nenek Eton sedang nazak. Sedih bila Yui fikirkan tapi lagi sedih melihat dia "terseksa" sakit disebabkan ulser dan usianya.


Hari ini Yui akan balik kampung.
Nak jenguk keluarga dan sudah tentu nak jenguk Nenek Eton.





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

5 dak comei sayang YUI:

♥♥ Cik Nur ♥♥ said...

kesiannya....
harap Nek Eton diberi kesihatan seperti sediakala...
memang sedih kalau sesuatu yang kita sayang pergi meninggalkan kita....

Rapunzel Cikilolo said...

kekadang kucing ada wabak yui.

kucing aku semua dah selamat dah mati.

aku tak decide nak bela yang baru pun.

nanti aku nangis berbulan-bulan.

Nadia Johari said...

kucing kita semua dah takde..kucing dekat kampung jela ada

anis abdullah said...

Tak pernah bela kucing secara harfiah. Takat main2 kucing belaan orang adalah.

Azhafizah Md Nor said...

sedihnya kalau tengok kucing sakit apatah lagi dia pergi =__='