tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 21, 2016

|Tempat Menarik di Penang| PhantaMania Weewee & Waawaa

Ini tempat ketiga dan terakhir Yui kunjung ketika berada di Penang 31 Ogos 2016 yang lalu. Nak juga cerita dalam blog buat kenangan dan buat tatapan pembaca. Mana tahu, korang pun tertarik nak pergi juga kan.
Antara aksi yang boleh korang lakukan


Mula-mula masuk, korang akan berada dan lalu ikut cermin. Alaaa hat jenis cermin banyak tu. Nak tengok korang sesat or tak. Oh ya, Yui cepat ya. Petugas tu yang cakap. Ekekeke. Yui guna tangan dan mata untuk tengok jalan keluar dari cermin itu. Ini namanya CONFUSING MAZE.
Ini plak bahagian bermain dengan cermin. Konon tinggi kan hakikatnya tidak. Semuanya ilusi. Kihkih. 






Wahhh, macam hantu kan? Ini bahagian FARNEE VIDEO RECORDING. Best sangat sebab sorang bilik lain, sorang lagi bilik lain. Buat aksi masing-masing. Nampak macam "menjelma".




Hebatkan terjun gini
Miahahahaha


Ok jom ke zon FREEZEMANIA. Memang rasa sejuk tauu kat sini. Bolehlah feeling princess bila masuk area ini. Tengok antara gambar yang ada untuk tatapan korang.




Harga tiket

Untuk yang memiliki Mykad/Mykid
Dewasa RM 19
Kanak-kanak/Pelajar/Warga emas RM 12

Harga biasa
Dewasa RM 28
Kanak-kanak/Pelajar/Warga emas RM 18
Kanak-kanak bawah 100 cm Percuma


Haaa, amacam? Bestkan. Ada banyak lagi bahagian lain yang Yui tak tunjuk. Takmow tunjuk semua sebab nak korang sendiri pergi kesana dan alami pengalaman terhebat korang. Apa pun memang terbaik. Tak rugi masuk ke sini.


Penang memang best!


193, Lebuh Victoria 
10300 Georgetown, Penang
Malaysia

Telephone : +6 04 263 3193

Facebook : phantamania

Emel : phantamania.info@gmail.com





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

4 dak comei sayang YUI:

Nadia Johari said...

pergh..nampak best

Kaklong said...

Wow, siap frozen lagi.. :D

Gee Lion said...

tak try berangan jadi elsa ke snow white ke.. saya entah bilalah dapat jejak kaki tempat camni.. tengok aje laaaaa...

Azhafizah Md Nor said...

wahh bestnya..tak sempat nak ke sini masa kat penang hari tu