tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 21, 2016

Review Filem : Train To Busan

Tak pernah Yui tengok wayang cerita Korea
Kira teruja jugalah ada filem dari Korea


Yang ini Yui tengok 4 beradik sebelum Aidiladha
Pertama kali kami berempat tonton wayang bersama
Pecah rekod!




Permulaan cerita macam tak faham
Tapi bila fikir dan fikir
Okayyy


Ada watak yang akan buat korang simpati
Ada yang lawak
Ada yang buat rasa teramat sakit hati
Rasa teraniaya


Apa pun bagi Yui 
Cerita Train To Busan memang seronok
Tak BOSAN 
Ada penyampaian tersendiri


Kalau nak banding zombie Malaysia
Lagi la rasa erkk


9/10 bintang


Yui menitiskan air mata bila akhir cerita
Opssss, kantoi lak!


Tak payah beli tiket sebab ada dah link free boleh korang tonton
Cuma terjemahan indonesia la ya




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

7 dak comei sayang YUI:

Nieyl said...

kalau tgk review kawan² yg dah pegi tgk...
diaorang kata best...

Kakzakie Purvit said...

Anak-anak kakak pun pergi konon nak tonton ini tapi terpaksa tengok lain sebab yg jual tiket minta IC kata kalau kurang 18 tahun tak boleh tonton ini. Last kerana di adik, kakak-kakak semua kena tonton cerita katun hihi...

Ezy Loy said...

ade yg kate filem ni best.. ade yg kate bosan..
saye dh tgok.. tgok 3x dh.. tetap best..
sedih sgt part yg last tu kan..
ayh die terpkse tglkan die jgk..
='(

orked violet @ SYA said...

hahahaha.yui, kite x nanges sbb ade laki kt sebelah.

pastu abes cite nih, mase jalan2 husband sya cakap, "x best sangat la cite zombie ni. cliche"

sya rase cite ni zambie cliche. the only zombie yg x cliche is zombi kampong pisang. bahahahahahahahahaha

Kaklong said...

Best. best.
Suka sangat.. ^____^

Gee Lion said...

ramai yang kata best.
tunggu masa je nak download ni.
tak sabau dah ni >,<

Azhafizah Md Nor said...

belum tengok lagi =__='