tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, September 14, 2016

|Tempat Menarik di Penang| Ace5D Interactive World

Lagi satu tempat menarik di Penang yang WAJIB korang kunjungi iaitu 5D Interactive World. Siapa kaki selfie dan pandai bergaya, dah tentu gambar-gambar yang korang ambil akan nampak "hidup'. Sila percaya ok!!


Ini bangunannya supaya mudah korang cam
=___=




Sorry sangat,
Sebab Yui tak pandai nak buat aksi. Sampai rakan lain cakap "takde perasaan ni". Hehehe. Yui senyumkan aje sebab memang pun. Kihkih. Korang jangan ikut gaya Yui ya, MESTI pandai bergambar dan beraksi. Baru tak rugi.





Setiap gambar atau bahagian yang ada, mempunyai cerita dan penyampaiannya. Ada mengenai penjagaan alam sekitar, kehidupan laut, kehidupan dalam hutan. Senang cerita, ada mesej tersendiri. 





Rasa bertapa tanpa tujuan
Ekekekeke




Ni antara bahagian Yui suka. Boleh untuk tapak tangan, untuk muka, untuk satu badan pun ada. Bila tengok hasil, nak gelak pun ada. Gelak dengan diri sendiri. Hahaha.


Lepas itu, main tanah liat. Nak jadi budak-budak. Ehh, orang besar pun suka tau. Jadi ralit bila buat. Syok juga tau. Heeee, layankan aje.






Akhir sekali, haruslah bergambar beramai-ramai. Bukan mudah nak berkumpul. 

Yui sertakan maklumat lebih lengkap

Phone: 04-218 9676 @ 010-818 1089

google/waze : 5D Interactive World
coordinate; 5°24'48.01"N 100°19'36.91"E   @  (5.413336, 100.326919)

ACE 5D GALLERY SDN BHD
29-F, Jalan Dato Keramat
10150 George Town, Penang
Malaysia

9 am - 6 pm
Selasa hingga Ahad
( Isnin tutup melainkan cuti umum atau cuti sekolah )



Ticket Prices/Entry Fees:

Dengan Mykad
Dewasa : RM18
Kanak-kanak dan warga tua (60 tahun dan keatas) : RM13

Standard:
Adult : RM30
Child : RM20



guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

nor azman said...

Cantik2

Nieyl said...

Singgah sambil tinggalkan jejak.. :)
masa g penang hari tu...
x sempat nak pegi byk tempat...

Nurul Baidurah said...

belum pernah jejak kaki lagi kat sini..

Diana Rashid said...

Best nya..nak bawak anak2 nanti..tiket free tak de ke yui..simpati la kat akak ni sikit..ahahahh

orked violet @ SYA said...

yui! sepp skit. blouse kite same!! hahahahahhahaha

Nor Marshaliza Shaidan said...

Besttt

Kaklong said...

Uuuuu.. bestnya...
NAk pegi la..
Duk Butterworth dah 2 tahun, byk tempat tak tau rupanya.. ^^

Kakzakie Purvit said...

Betul kata Yui kalau pandai posing gambar jadi menarik
Kat JB sini ada juga tapi yg remajalah paling pandai berposing:)

zarul farhana said...

besttt... sesat jugak nk smpai kiki

Pha Is said...

kat mana2 pun ada gambar saya yg kat depan pintu masuk tu.. hahaha

Pha Is said...

seriusnya muka masa kat tapak tangan tu.. hahaha

Dunia Zumal said...

Boleh claim jadi duta nih

Dunia Zumal said...

Memang sangat best tempat ni

Azhafizah Md Nor said...

Banyak tempat best dah kat penang ni kan