tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, September 02, 2016

Set Nan Tandori, Kapitan Penang

Merdeka baru ini, 31 Ogos 2016 aku pergi ke Penang. Pergi "merantau" di Penang dengan Family Blogger Utara.


Cerita apa yang aku buat kat sana, nantikan entry akan datang. Ni saja nak tayang kat hangpa, Nan Tandori di Restoran Kapitan, Penang.




Aku duk cicah dengan sos hijau tu jee sebab suka yang itu. Pudina kalau tak silap. Yang kuah tengah, buat tak nampak sebab biasa dapat. Hahahaha.


Set macam ini, RM 9.50.


Oh ya, Kapitan pun ada cawangan di Falim, Ipoh. Aku dah cuba, ok juga.




guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

17 dak comei sayang YUI:

el said...

sllu mkn roti nan kat kapitan ni..mmg terbaik

Nurzakiah Hanum said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sally Samsaiman said...

layannnnnnnnnnn! Salam Jumaat…Sally singgah ni haaa~

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

perghhhh terliur tgk tandori. aina suka nan cheese! =)

eima said...

sedap ...wah dpt job ape tu yui ... tak sabo nk tau

Yatie Owner said...

wa best-best. sejuk-sejuk nampak gambar ni, Ya Allah. lapar giler :D

aRz MoHa said...

owh dah ada cawangan kat ipoh...nasi beriani dia pun sedap

Jie Susanos said...

aduh yui..lama tak mkn ayam tadori..

Busyra Bt Takiyudin said...

sedapnya. busyra mmg suka sngt. hehe

Maria Firdz said...

Lama betul tak makan ayam tandoori dengan roti nan...

Siti Nurzafirah said...

Kapitan memang sedap.. !

Pha Is said...

kalau kat penang, kapitan ada 4 cawangan.. 1 kat georgetown yg yuo makan tu.. yg tu original.. no. 2 kat gurney. no. 3 kat seberang perai, area bandar baru perda, dan yg latest, kat area quensbay..

Pha Is said...

bagi saya apa yg paling sedap kat kapitan adalah biryani ayam millani. kan plak sekali dengan susu badam, memang ummph.. tapi susu badam so far kat kapitan original kat georgetown je ada.. kat cawangan lain smua x ada.. dulu masa student sanggup merempit ke georgetown sbb tetiba ketagih (yup, bukan kempunan lagi dah tapi tahap ketagih) nk pekena susu badam.

susu lembu asli yg dicampur dengan herba (kunyit, halia, rempah, dll) dan dicampur dengan badam kisar halus.. hmm.. okay, komen kat sini, terus rasa ketagih nk pi cari susu badam..

dah la limited edition, sbb selalunya bila pi dah habis. banyak kali dah kecewa.. hahaha

nmpak x eksaitednya pasal susu badam ni sampai komen berjela.. hahaha

Pha Is said...

cara makan yui sama amcam saya.. feveret yg kuah pudina tu n x suka kuah dhal.. tapi kalau biryani ayam millani ada dapat 1 lagi jenis kuah yg paling special selain pudina dan dhal. x tau nama da apa tapi dia macam coslow, tapi rasa dia masam, macam letak yogurt.. boleh bayang x sedap dia macam mana.. hahaha...

Pha Is said...

tu la. yui makan kapitan x ajak saya.. kalau x dah boleh suggest kat situ jugak apa yg special kat kapitan.. my feveret place kot.. hahaha..
tu x buka cerita pasal kambing tandoori lagi.. haa..
hahahaha

Pha Is said...

komen banyak plak kat sini.. haha..

okay bye...

Azhafizah Md Nor said...

ada roti nan cheese lagi sedap ni