tentang
banner
tutor
fb
home

Saturday, August 29, 2015

Bayi digelar monyet

Kecoh di FB pasal post seekor monyet eh manusia yang duk update pasal bayi.
Dikatanya bayi itu monyet. Eh eh eh, ko pehal dik?


Kau pengasuhkan?
Mana mai otak duk kalut macam budak terencat akal update macam itu? Itu kerja kau dik non. Sekarang orang suka sangat post benda tak senonoh, senang aje nak label orang lain macam itu.
Zaman canggih tapi kalau "otak" terlebih canggih pun bermasalah juga.


Malas aku letak gambar, kesian dekat bayi itu.
Sabar dik, bila ko besar nanti, mana tau orang duk gelar hang tu dah tua tak berupaya, biar dia rasa pula apa orang kata bila jaga dia nanti. Dia ingat senang kot.


Agaknya pasal benda macam inilah yang jadi menyebabkan budak tersedak susu, terjatuh, di dera. Pasai apa? Pasai otak pengasuh tak berapa nak elok. Bukan semua ya. Sape makan cili dia terasa pedasnya.


Aku yang belum kahwin, belum anak pun terkesan dengan kata-kata melampaunya!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

10 dak comei sayang YUI:

Murniwati Awang said...

oo akak xtau citer lg..adoi mcm2 laa kes loni..huhuhu

PeRdU cINta said...

Sedih dan ralat kak PC rasa dengan sikap macam tu..

Siti Nurzafirah said...

Macam2 orang sekarang.. haih....

husna zahidi said...

zaman sekarang.. pasal org nak sgt tawu.. tp diri sendiri letak tepi je buat2 tak nampak..huhuhu..

Tasha Aqisha said...

macam2 la skrg ni... suka hati caci maki org..

Pha Is said...

betol2..saya yang x ada anak ni pun dah risau memikirkan masa depan macam mana la bila dah ada anak nnti, kalau pengasuh buat hal macam ni..

Azhafizah Md Nor said...

pengasuh baby patutnya lebih faham profession dia kan..kena jadi seorang yang penyayang dan sabar.

Shahida Dzulkafli said...

Bila tgk pos2 camnie memang merisaukan..Alhamdulillah pengasuh anak akak ok..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
haaaaaaaaaa
kena penampor monyet baru dia tau

Cik Ash said...

Kak ekin sbb kes mcm ni nk jaga budak kecik tak berani kak ekin taw kak rasa kurang pengalaman jaga budak lg xde ank lg takut gak la nk jaga takut kita lalai ke