tentang
banner
tutor
fb
home

Thursday, August 27, 2015

Motorsikal hampir di curi! Hampeh punya orang sebab aku selisih dengan dia

Fuhhh tajuk entry panjang sepanjang emosi tak keruan. Semalam waktu rehat aku keluar beli makanan kucing, sampai saja di opis, makcik guard dok cerita motor aku hampir kena tarik atau erti kata lain CURI!


Memang aku berselisih dengan lelaki 30an itu. Pakai helmet.
Aku nampak dia ambil besi dari kedai sebelah. Entah mana rembat aku tak pasti.


Masuk je opis bila dengar hal itu, aku keluar.
Konon nak cari jantan tak guna tu la malangnya dah hilang!
Laju lesapnya.


Keadaan motor?
Dia sempat tolak tapi nasib aku baik sebab aku lock pemegang.
Jadi dia tak mudah nak tolak motor tersebut.


Lagi bersyukur sebab rakan opis perasan jantan tu tolak motor. Maybe sempat deme jerit dari dalam. Walhal opis aku dipenuhi cctv. Sebab itu dia pakai helmet, taknak dikenali.


Paling aku terkilan, dalam raga motor aku ada bekas makanan kucing terbiar, jantan tu campak ke jalan. Sekali kunci mangga dia campak. Hampeh sungguh! Nasib baik makanan kucing ada berbaki sedikit dalam itu.


Macam-macam kes sekarang. Penjenayah semakin berani!
Berhati-hatilah kita walau kenderaan kita ada dalam pagar rumah sekalipun.
Nasib aku semalam baik.







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

17 dak comei sayang YUI:

Nurzakiah Hanum said...

betul tue

Murniwati Awang said...

alhamdulillah..syukur masih ada rezeki..siang2 & tempat terbuka pon masih berani depa ni..mmm geram plok

nona senyum2 said...

Ishhhh, dahsyatnyaaa, seram pon hado, ishhh ! dah terdesak lah tuu, hmm, keje jela walau ape pun, drpd merompakk, kann~


meh cool2, nona tag :-

http://nonasani.blogspot.com/2015/08/aidil-adha-giveaway-by-dyana-hassan.html

Syeeda said...

bahaya sekarang ni.. macam2 kes curi

tiga lalat said...

bengang je kan, tp syukur tak sempat nak dicuri moto tuu., huhu2

Farhain Azmi said...

Ya Allah jahat betul laki tu. Lepas ni nusha kena berhati2 lah. takut jugak dia cari lagi moto nusha

eima said...

rezeki yui masih ada ... bahayanye kan .. risau sgt ...

Siti Nurzafirah said...

uish.. siang2 deme buat kerja kan..

tak takut langsung...

Dunia Zumal said...

Yui kena pasang kunci tambahan yer. Sekarang memang bahaya.. banyak kes curi

yoorin melacolea said...

jahat nya org tu.. next time kena ada 2-3 kunci tambahan jugak tu..biar pencuri pon giveup tengok kunci banyak sangat..

IntaNBerliaN said...

Ya Allah.. siang2 pun berani jugak yer...

heran sungguh dgn pencuri ni, agak2 apa yg dorang pikir yer... xterpikir pasal dosa ke camne ek...

Tie HT said...

Sekarang ni makin menjadi2 kes curi..
Nak kata sebab masalah ekonomi sekarang pun
Mungkin juga..
Take care yui

AnneRaini said...

nasib baik xjadi pape. akak mmg berhantu btl dgn pencuri. tak pernah halalkan kalo org amik.

Siti Yang Menaip said...

hati2 Yui.. baca doa baca ayat kursi..
skrang ni x kira.. apa saja boleh dirembat.. take care =)

Azhafizah Md Nor said...

itulah kan..dorang ni kalau buat jahat..depan kita pun sanggup mencuri kot agaknya

Shahida Dzulkafli said...

Betul kata SYM..sekarang semua benda nak rembat..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yui,
manusia macam2 sekarang ni
sanggup buat apa sahaja
ati2 naaaaaa