tentang
banner
tutor
fb
home

Friday, August 28, 2015

Nak tapi taknak berusaha, acaner?

Ini aku fikir pasal diri aku sendiri. Macam-macam hal ehwal semasa termasuk hal ehwal diri sendiri berlaku.


Cerita bab nak capai sesuatu tapi usaha taknak, agaknya boleh tercapai sendiri ka?


Contohnya nak tambah pendapatan sampingan.


Sekarang memang aku pulun dengan CMD salah satu sebabnya CMD dah beri kesan baik pada aku, jadi aku rasa tak salah aku selalu share pada orang ramai. Sambil bantu sambil tambah income sampingan. Boleh juga beli jajan untuk anak-anak bulus.


Adake nak dapatkan duit secara mudah tanpa buat kerja?
Nak dapat income nuffnang pun kena rajin update blog oiii. Tambah sekarang income ya ampun ciput bebenor tapi syukurlah walau sen sen pun kan.


Dah tu, tak payah bagi banyak alasan kalau nak berjaya. Sekurangnya kena berusaha, selebihnya serahkan kepada ALLAH.


Kita tak berjaya tapi kita ada niat itu juga dah memadai. Yelah, tak semua kita nak akan tercapai.


Maaf, terbebel lebih pula kali ini.


============================================


Nak buat income sampingan dengan CMD tanpa modal?
Roger daku sebagai pengedar sah


MYRPK1135361
Nurul Yui
019 2331810 ( whatsapp )







guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

14 dak comei sayang YUI:

Puan Wawa said...

betul wawa setuju.. kalau nak berjaya mesti ada impian, doa dan usaha..")

Tasha Aqisha said...

good luck dear

Nadia Johari said...

yup kene berbisnes nk cri duit lebih

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam. Betul tu dah ada niat pun okaylah tu. yang penting kena usaha je lagi.


Selamat hari merdeka!

AMIIZAA said...

yg penting semangat kena kuat selalu...:)

eMMe said...

mende baik yui... share la.. bagus la camtu... Yui, akak baru buat bisnes handbag, tgk le kot de berkenan...

nur amni said...

Btul..usaha tu nak tau gak byk mana usaha yg kita beri utk membolehkan kita dapat balik ganjaran tu..kalau sharing skit..org yg beli pun skitla kan..

Same2 la kita.tgh usaha gak ni..semoga kita berjaya..hehe

Salam ukhuwah..

el said...

hahahaha mmg sllu mcm tu
semua nak tp malas nak usaha
igt semua yg dpt tu dtg gitu je ke ekeke
tu semua rezeki masing2..tp lau usaha + doa
insyallah Allah Maha Besar

Diana Rashid said...

selagi mana ada peluang kena lah cuba..kan??

Siti Nurzafirah said...

berak pun kena teran.. eh eh... terlepas pulak... heee

husna zahidi said...

a'ah.. teringat ckp lecturer husna, bnyak mana kita usaha, bnyak tu laa kita dpt..:)

Azhafizah Md Nor said...

usaha dan terus usaha :)

Shahida Dzulkafli said...

Usaha kene ada, barulah tambah income..

Cik Ash said...

Betul2 kena usaha boleh ke join CMD tanpa modal