tentang
banner
tutor
fb
home

Tuesday, March 18, 2014

Entry dulu vs entry kini

Entry dulu

1) Ayat banyak singkatan
2) Terlalu berkisah peribadi
3) Gosip artis


Entry kini

1) Ayat penuh tapi masih ada perkataan mudah digunakan
2) Bercerita secara umum
3) Banyak bercerita tentang perasaan


Dulu vs kini memang nampak perbezaan. Kadang terasa ketara. Kadang terasa biasa. Banyak juga bermonolog dalaman. Bermain dengan perasaan.


Matang sikit kot sekarang. Huhu. Hmm matanglah sangat!





guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

12 dak comei sayang YUI:

Eza Boom Boom said...

Haa, eza dulu memang merepek type entry. Dah delete dah mana yang tak baik tu.. Huhu.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Yui..K.Atie baca n3 masa mula2 brblog pon cam kelakar pon ada gak,maklum la bkn reti nak susun ayat..brdepa2 tulis cam karangan.hehe...

ikafantasi said...

sama la kita yui..matang dah kot..hehehe

Nurfaezah Abdullah said...

dulu entri fae pun banyak sgt berkisar tentang my daily life activities hehe

Nurzakiah Hanum said...

LAGI LAMA LAGI BANYAK PERUBAHAN

AnneRaini said...

dulu cerita pasal kasyah skrg pasal Suci pulak...eh? haha

Noor said...

kita pun sama..huhu..baru nak kenal dunia blog.

nana kimie said...

hihi,nana mmg siap delete da entry dolu2 yg rasa ntah apa2 je bila baca;p da matang katanya kan yui.hikhik

Lyaa Suriany said...

Aah kan bila compared blk ngn jaman dulu2. Nak nangis baca blk. Emo la ape la. Maluuuu

Shida Radzuan said...

tahun demi tahun kalau de perubahan dalam berkarya atau penulisan dlm entri tu kire matang la tu yui..berusaha utk lbh baik :)

Azhafizah Md Nor said...

kalau dulu baru kenal blog mmg camtu kan..now dah matang :)

Nadia Johari said...

samala..dulu siap gune singkatan lagi..hahaha..