tentang
banner
tutor
fb
home

Wednesday, March 19, 2014

Cerita Korea : The Great Doctor

Aku akan buka channel 8TV andai cerita korea ditayangkan menarik perhatian aku. Sekarang cerita yang bersiaran The Great Doctor.




Mengisahkan seorang doktor ( tak pasti dah rasmi or masih praktikal ) yang dibawa masuk ke zaman dahulu kala oleh seorang pahlawan Choi Yong. Doktor itu dianggap sebagai tabib ajaib yang datang dari langit.


Dengan raja yang masih kurang berkuasa, ada pihak yang ingin memberontak. Apa yang buat aku tertarik disebabkan cerita ini berkisah zaman dulu dan zaman kini. Sekarang dah hampir masuk episod 20. 


Nak tahu lanjut, bolehlah tengok cerita ini di 8TV setiap hari Isnin hingga Jumaat bermula 8.30 malam. Kalau terlepas pun takpe sebab boleh tengok online. Ye dak?


Aku tak kenal para pelakon kecuali yang lelaki tu. Lee Min Ho eh? Minat sangat tu tidak tapi suka tengok lakonan cerita korea. Best! 


Entry bukan review tapi nak bagitahu aku sedang layan cerita ini sekarang. Hihi.






guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

11 dak comei sayang YUI:

Sally Yatiey said...

Belum pernah tgk lagi ;D Cerita korea mmg best ;D hehe

ct kektus said...

haaa, hari tu ada terperasan iklan cerita ni. nampak lee min ho jugak. tp lupa nak tengok. hahaa

tak pe. tak pe. online kan ada. hehehe :)

Yana Libra said...

mcm ade satu citer jepun ni je sinopsis dia..doc dr zaman skang pergi ke zaman dulu~

Nyue said...

nyue xpernah tgk cite nie

diana said...

dulu ada jugak tengok tapi tak habis sebab boring ..hahaha..
tahun 2012 kot citer tu.yang buat boring sebab heroin dia macam tua sikit.hahahah

Mimi Azirah said...

Akak lama tak layan cerita korea nih...

Mimi Azirah said...

Akak lama tak layan cerita korea nih...

Mr.Superman said...

minat jgk ni! tp keje tak dpt tgk tv :/

Shida Radzuan said...

hahaaa..shida susah nk layan cite korea yui ^_^

Eca Dwinky Asha said...

eca layan ceta ne yui..even tertinggal episod 1.hahaha..terus tgk on9...tunggu de duit beli external baru nak download lakkkk....

peminat Lee Min Ho jugak ne!..tapi xsuka tgk rambut dia dlm ceta the hiers..minggu ne minggu akhir

Azhafizah Md Nor said...

jarang tengok Tv =__='